Bantningsmedlet Reductil stoppas i EU

Krister Berntsson, webredaktör 22 januari, 2010 kl 16:02
9123 visningar / 24 svar / anmäl

Den europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA), beslutat dra in Reductil på grund av hälsoriskerna.

Det är många som anser att de har fått hjälp av läkemedlet Reductil när de velat gå ner i vikt. Men det finns finns risker med medlet. Svenska Läkemedelsverket har uppmanat till försiktighet med Reductil eftersom medicinen kan öka riskerna för hjärtinfarkt och stroke.

En studie med nästan 10000 överviktiga patienter med hjärt- och kärlproblem visade att riskerna att drabbas av en allvarlig händelse var förhöjd hos dem som tog Reductil, jämfört med dem som fick sockerpiller.

Det är detta som ligger till grund för EMA:s beslut.

Hur ser du på riskerna med bantningsmedlen?
Är du beredd att riskera din hälsa för att gå ner i vikt?

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Krister Berntsson, webredaktör Anmäl

  Den europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA), beslutat dra in Reductil på grund av hälsoriskerna.

  Det är många som anser att de har fått hjälp av läkemedlet Reductil när de velat gå ner i vikt. Men det finns finns risker med medlet. Svenska Läkemedelsverket har uppmanat till försiktighet med Reductil eftersom medicinen kan öka riskerna för hjärtinfarkt och stroke.

  En studie med nästan 10000 överviktiga patienter med hjärt- och kärlproblem visade att riskerna att drabbas av en allvarlig händelse var förhöjd hos dem som tog Reductil, jämfört med dem som fick sockerpiller.

  Det är detta som ligger till grund för EMA:s beslut.

  Hur ser du på riskerna med bantningsmedlen?
  Är du beredd att riskera din hälsa för att gå ner i vikt?

 • Liselott Anmäl

  Jag skulle aldrig kunna tänka mig att köpa någons överblivna medicin. Det går inte att veta om medicinen är gammal, om den är äkta eller om den passar för mig.
  Och jag skulle aldrig våga köpa Xenical eller Reductil utan att ha gjort en läkarundersökning först.
  Det är ingen idé att dö för att försöka bli smal.

 • pillertrillaren Anmäl

  Det är bara löjligt att dom här medlen är receptbelagda. Det räcker väl att jag vet biverkningarna och är beredd på dom.
  Utomlands kan man köpa alla möjliga mediciner utan recept och där överlever ju folk.
  Jag har handlat både på internetapotek och på semester och tycker att jag ska få göra det.

 • hanna Anmäl

  Hur kan folk vara så desperata att de här köper andras överblivna piller? Å folk är så dumma att de tror att om man äter dessa piller så slipper man motionera o äta rätt! De bästa o enklaste sättet att banta är att aldrig gå upp i vikt. Stoppa vikten i tid! Alla fattar väl att man måste ÄTA RÄTT och MOTIONERA!!!! Man blir trött på allt bantningstjat. Har man blivit tjock så är det ju pga fel kost o för lite motion. Folk orkar inte röra på sig. Även om man tar dessa piller o går ner i vikt så är det ju sedan ÄNDRAD LIVSSTIL som gäller dvs att börja motionera o äta rätt!

 • Lycklig_smal Anmäl

  Anledningen till indragningen av Reductil/Slimex tycks vara att det ger förhöjd risk för hjärt/kärt problem hos de kraftigt överviktiga med anlag. Som om inte fettma i sig ger det??? Jättekonstigt hur dom tänker tycker jag…

  Jag har iallafall haft underbara resultat av Slimex (-16 kg 🙂 ) och mår idag bättre än någonsin, ja jag har alltid varit överviktig och lidit OTROLIGT över detta. Ni som nu dömer ner på oss som levt våra liv som tjocka å mobbade och som äntligen hittat något som fungerar och SJÄLVKLART vill kunna fortsätta ta dessa piller. Ni kan helt enkelt inte ha genomlidit samma helvete som jag eller ens levt med övervikt.

  Jag kommer fortsätta rekommendera ALLA mina väninnor som lider av sin fettma att testa Reductil/Slimex. För har dom genomlidit ens hälften av mitt lidande med självmordstankar och dåligt självförtroende så anser jag mig vara en riktig skit rent ut sagt om jag inte kan ge dom råd om vad som tog mig ur helvevet.

  Å ni som klagar på internetbutikerna, ja vad ska jag säga. Dom flesta har slutat sälja pillren nu och jag är lika illa sinnad till de som luras och bedrar som alla andra. Men jag har hittat några som aldrig lurats eller som jag haft problem med OCH som tänker fortsätta sälja Slimex.
  http://www.healthcarepharma.co.cc

 • Jenny J Anmäl

  Jag har det som du och håller på Reductil och nu fått besked om att jag inte får ta dem mer, blev så glad när jag var inne på din länk. Jag kommer definitivt att handla genom dem! Tack än en gång!!! 🙂

  • remonne Anmäl

   Jag har en månad 15 mg reductil över.

 • Kitty Anmäl

  Tack för att du i ditt inlägg har kunnat sätta på pränt det som jag känner. Det kunde varit mitt liv du beskrev.

  Jag känner igen mig i allt det du beskriver, att leva i ett helvete fångad i sin egen kropp. Jag försökte ta mitt liv 2 gånger innan jag fann något som fungerade. Ni nu som nedvärderar mig/oss tjejer som inte tänker sluta med denna medicin NI kan lika gärna signera era namn på alla de ärr som täcker mina handleder.

  P.S. Tack även för tipset om vart jag kan fortsätta handla, STOOOOR KRAM. D.S.

  K

 • reductil Anmäl

  Jag har en månad 15 mg reductil över. Tillverkaren är abbott. Säljs till högsterbjudande. Kommer från svenskt apotek.

  Maila mig ett bud på mehmets@live.se

 • Fia Anmäl

  Hej!

  Jag vill sälja mina Reductil som är över. Det är 15 mg och är äkta.

  Om du är intresserad så får du gärna maila mig.

  fiafiafiaa@hotmail.com

 • kata Anmäl

  Reductil säljes

  reductil reductil säljes hej!! jag säljer reductil 15mg för 1000kr för en månads förbrukning 30 piller allstå i oöppnat förpakning det här är en seriös annons. om du skulle va intereserad dom är från lab abbott dom som tillverkar reductil, vid eventuela frågor meila gärna till: katscm1979@hotmail.com

 • Anonymous Anmäl

  Hej, säljer 1,5 månads Reductil (10mg) för 700kr. Köpt på apoteket på Storgatan Östermlam i Sthlm. Mvh Linda

 • chris Anmäl

  INTE !!

  Jeg bestilte reductil fra den her for ca 1 måned sen. Jeg har betalt 1100 spenn og ikke fått et shit i posten.

  Hun svarer ikke på mail og hennes tlf er stengt av.

  Jeg rekomaderer ingen å finne på å bestille noe fra henne da hun tydeligvis lurer gode folk for penger.

  Chris

 • Toril Anmäl

  Jeg skulle kjøpe reductil fra katscm1979@hotmail.com. sendte 4000,- norske kr til hennes konto.Varene fikk jeg ALDRI.Hun er en svindler!!

 • jonas Anmäl

  Hun er en jævla svindler!!IKKE FINN PÅ Å BESTILL NOE FRA HENNE!

  Fy faen, les her!!

  HVOR FÅR DU TABLETTENE FRA?

  hej dom tillverkas i abbott ilinois det är min syster som jobbar på deras lab

  Her er fullt personalia :

  Katherine Cid Moll
  kuskgatan 10
  46162
  trollhättan
  sverige
  mobil: 0046+768755119

  Tror jeg skal politianmelde henne.

 • Annelie Anmäl

  Jag har kompisar som gått på bantningspiller. Allt de äter rinner än ut i dag som olja, de ångrar sig att de börja med det hela. När min bror fick diabetes bestämde jag mig att leva som en diabetiker. Resultat, jag går än ner i vikt utan piller. Alla borde börja leva som en diabetiker så behöver vi inte dessa piller. Ät OFTA och lite och undvik socker och kolhydrater i mängder. Prova en vecka och kombinera detta med promenader, då kommer ni att märka att ni rasar i vikt. Kunde jag som trodde att jag aldrig kunde gå ner i vikt så… Det är enkelt. Saken är att den som blir förstörd av bantningspiller får leva med det kanske livet ut. Dessutom så blir det belastning på sjukvården där man inte ensam är och betalar.

 • Eva Anmäl

  Reductil har för mig blivit en räddare i nöden. Det ÄR ingen konst att banta om man slipper vara hungrig och kan tänka på annat än kalorier. Jag köpte generiska Reductil 15 mg med på nätet och alla problèmes med tjänsten. Måste säga att pillerna verkligen fungerar! Tyvärr lite för bra…Är inte hungrig och inget kurr i magen. Jag har endast behövt käka en gång per dag och gjort det. Men det är nog inte rätt sätt, för min viktminskning har endast varit 1 kg på en vecka vilket är på tok för lite (visserligen blev det en del öl, vin o annat i helgen men iaf…
  Så nu är det ny taktik för att få fart på min allmänt dåliga ämnesomsättning:
  Naturligtvis fortsätta med pillerna – men nu käka 5 ggr/dag och ca 50-100 kcal/gång förutom ett mål då jag ska sikta på 300-400 kcal.
  me http://www.online-viagranow.com klart billigast på nätet vad jag märkt.
  Jag har handlar reductil av dom i ett halv år, dom tar lägsta betalt av alla dom jag som har köpt ifrån och leveranserna är alltid hos mig inom 9 dagar. Jag kan starkt rekommendera dom efter som jag har tappat är de ju riktiga reductil (genericmeridia/ sibutramine) och inga placebo.

 • JGD Anmäl

  Det är fortfarande olagligt att sälja receptbelagda läkemedel utan tillstånd, men jag har en känsla av att Amelia inte polisanmäler (eftersom webbredaktören här ovan inte ens nämner att det är olagligt), men någon annan kanske gör det och då kan er internet-leverantör tvingas lämna ut era IP-nummer till polisen.

 • nikki Anmäl

  Siden det er veldig streng her i Norge blir det vanskelig for meg å få bestilt slimex. Jeg er meget interessert om det er noen som ønsker å selge meg dette produktet eller om det er noen som kan hjelpe meg med å få kjøpe dem.
  Jeg hadde blitt så takknemmelig om dere kunne sendt meg en mail på: gonulguler5@gamil.com

  Takk for hjelpen! 🙂

 • Petra Anmäl

  Jag handlar mina bantnings/dietprodukter hos http://www.epharmacy.se
  Dom har reductil/sibutramine och efedrin/ephedra/stacker så då klarar man att hålla figuren:)

 • Lillo Anmäl

  Behöver du hjälp med att rasa i vikt? Jag gick ner 10kg på 8 veckor med Xenical. Xenical är det enda bantningspillret som är godkänt av läkemedelsverket för att gå ner i vikt. Finns att beställa tryggt och diskret på: http://www.rasaivikt.se/xenical-bantningspiller.html

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?