Vad tjänar ni?

cina 3 november, 2007 kl 19:38
155328 visningar / 570 svar / anmäl

Hej,

Jag undrar vad ni tjänar i lön. Jag är 37 år och jobber som administratör och tjänar 21 800 kronor, tycker ni att det är en låg, mellan eller hög lön?

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • cina Anmäl

  Hej,

  Jag undrar vad ni tjänar i lön. Jag är 37 år och jobber som administratör och tjänar 21 800 kronor, tycker ni att det är en låg, mellan eller hög lön?

 • Anna Anmäl

  Jag är 34 år, jobbar i mediabranschen och tjänar 34.700 i månaden. Jag tycker att din lön är lite för låg för din ålder, du borde ligga runt 33.

 • Helena Anmäl

  Jag är 42 år , en erfaren effektiv undersköterska inom akutsjukvård .Har arb 18 år på ett stort akutsjukhus ,hjälpt många människor/patienter (flertalet i någon fas av trauma ,mestadels ortopediska skador)med omhändertagande ;trygg förmedling i vårdkedjan och medicinskt kunnande , medarb (undersköterskor,sjuksköterskor ,läkare ,forskningspers, anhöriga , studenter m.fl). Har 17450 kr/ mån på min heltidstjänst .Löneutvecklingen är ett skämt. Är ensam familjeförsörjare , jobbar på tacksamhet för det jag har och att för jag vet det är en av de bästa medicinerna mot bitterhet(ett vackert ord men ingen vacker känsla ) Varför jag varit kvar så länge har orsaker jag inte tar upp nu , vad jag vill säga är bara att nån lönerättvisa att tala om verkar inte finnas . Tack för fackets kollektivavtal som kan trygg mina ”arbetardöttrars” tidiga yrkesliv.

 • A.L Anmäl

  Jag är 41 år och arbetar som produktionschef på ett mindre privat företag.Jag har en lön på 25.500 kr,2h masage/m,500kr pensionssparande och en privat sjukförsäkring.Jobbar 37.5h/v.
  Din lön ligger i underkant tycker jag med.Tror många skulle tjäna på att betala ett besök hos en coach för att komma vidare i karriären och löneutvecklingen./

 • Anonymous Anmäl

  Jag är lärare sen 20 år tillbaka och tjänar 22.800.
  Jag arbetar 45 tim vecka för att ”tjäna ihop” till sommarlov och jullov.Lärarlöner är precis som inom vården ett skämt.att förhandla upp lönerna existerar ju inte. Lönen ska var individuell heter det men varje år finns det så få kronor att fördela att det i bästa fall blir några hundralappar.

 • Gsme+fsk-08 Anmäl

  Tjohej!
  Är 35, har lärarexamen 140p+ tillägg extra inriktning ”under arbete” dvs läst ca 20p av 40p för en breddning av min kompetens. Förskollärare+lärare för de tidigare åren. Har ny lön för 2007: 19950:- Kul va!
  Pengar är inte är allt, men en rätt stor del…

 • Civilekonom Anmäl

  Jag är 49 år och har arbetat inom lite olika branscher. Media- och reklambranschen har alltid legat högt på löneskalan, där är 30.000 ingen ovanlighet alls. Rent administrativa arbeten ligger däremot tyvärr ofta strax över 20.000. Jag tycker inte 21.800 låter ovanligt lågt, utan är nog en ganska normal lön för just den yrkeskategorin. En administratör kan ju innebära lite olika och har man någon spetskompetens kan man kanske förhandla upp lönen något.

 • Kathis Anmäl

  Jag är 37 år och jobbar som chefsekreterare på ett kärnkraftverk i Sverige och tjänar 21 350:- för heltid. Har varit anställd som det i tre år. Marknadslönen för en sekreterare ligger på 21 800:-
  Åt helvete för lågt anser jag, för det ansvar man har som spindeln i nätet.
  Men jämfört med de stackarna som jobbar i vård o skola så tänker jag inte klaga. Jag fattar inte att det som betyder mest för oss alla – hälsa och barnen, inte får kosta? Jag kan ärligt avstå min löneökning till er – jag är fylld av beundran för det jobb ni lägger ner på människor trots den usla lön ni får. Heder åt er!

 • Agnetha Anmäl

  Jag är chef inom byggbranchen och har själv både god utbildning och är bra betald. Jag för lönesamtal med mina anställda och de som arbetar med ren administration har ca 1000:- mer i månads lön än du har. Dock finns det alltid regionala skillnader att ta hänsyn till och jag ser inte var i landet du bor. När du lönesamtalar ska du inte ta upp vad andra tjänar utan vad du kan och vad du presterar och vad du tycker att din arbetsinsats är värd.Får du inget gehör ska du be om konkreta råd av chefen vad som krävs för att du ska få upp lönen till nästa gång. Lycka till!

 • KIckanF. Anmäl

  fick nyss höjt till 17600. Men har varit i kvinnofällan ett par ggr genom att vara mammaledig och nu senast tjänstledig 1 år. Tur att jag lever med en snickar som tjänar dubbelt så mycket som jag. Visst är läkarsekreterare lågavlönat, men undersköterska tar nog priset. Tur att det finns någon som vill arbeta inom det. Här kan man även lägga till ”barnskötare” och säkert fler kvinnoyrken. Nä, jag tror vi är för snälla som finner oss i det.

 • Norma Anmäl

  Jobbar som grundskollärare i Sthlm sen 5 år tbx. Har 23700. Har en kollega som nyss fick ett nytt jobb efter att ha varit i läraryrket i 1 år, han ska få 24.200 med lönehöjning på 1000 redan i maj. Jag tycker det är helt ok med tanke på att jag har nästan 13 veckors betald ledighet.

 • Mimmi N Anmäl

  Ska på intervju som administratör.Precis som alla andra,så undrar jag vad jag ska begära i lön. Är 37 år har mest jobbat inom service och turism men även i privatföretag. Är ute på helt nya marker. Bor i norra Sverige. Vad har ni för tips? Vad är viktigt att tänka på vid en sån intervju?

 • Jonna Anmäl

  Jag bokar resor åt staten och är sk admin med. Jag har 18 100kr/mån å är 30 år. Funderar på att skola om mej till elekriker eller ngt liknande och kan då hamna på ca 25 000/mån. Men det skulle inte vara för lönen som jag bytte i så fall.
  Trist att vara kvinna med admin jobb. Både svårt att få jobb och så är det väldigt dålig lön.

 • Eva ” Ingen Florence Nightingale” Anmäl

  Hej
  Jag är kvinna, 45 år och jobbar 100%. Har sjuksköterskeutbildning ( 3 -årig högskola), är även vårdlärare ( 1,5 år Universitet) samt har en hel del kurser jag vidareutbildat mig på och som jag bekostat själv. Jag fick ta studielån för att kunna utbilda mig överhuvudtaget vilket innebär att jag har en skuld till staten på ca 400 000:-. Min lön som sjuksköterska 40h/v är 26 000:-. Av den beskattade lön jag har (får ut ca
  17500:- efter skatt) skall jag därefter betala 5% av den till staten!!! Min skuld minskar alltså inte utan räntan är högre och därför ÖKAR min skuld för varje år. Jag är legitimerad sjuksköterksa vilket innebär att om jag gör minsta fel så kan man ta min legitimation och då är det ”farväl” att jobba som sjuksköterska. Mitt jobb är roligt, just nu, men det är mycket ansvar och framförallt psykiskt påfrestande. Som sjuksköterskor skall vi vara så vakna och duktiga att vi skall upptäcka fel läkarna gör. Vid t.ex en ordination att ge en patient, säg ett barn, ett viss läkemedel så skall JAG kontrollera att ordinatioen är rätt dvs att det är rätt preparat för just den patienten, rätt styrka, rätt mängd, rätt tillfälle m.m. Upptäcker jag inte ett fel så är det JAG som får varning eller får sluta inte den läkare som gett ordinationen och vars lön ligger på ca 40 000:- 90 000:- (och ännu högre) borträknat alla gratis luncher från företag, extra ledigheter, förmåner m.m.
  Är det rättvisst? Dessutom finns det en otrolig hierarki inom vården där de flesta ( inte alla) läkarna tror att de är GUD och betraktar sjuksköterskor samt undersköterskor som mindre värda varelser som endast skall göra det de säger, inte ifrågasätta, komma med förslag m.m. Hur roligt är det 40 timmar i veckan?

 • Nöjd än så länge. Anmäl

  Jag år 33 år och jobbar med IT Support och tjänar 28500:- per månad. Har fått min utbildning på privatskola av arbetsförmedlingen på den tiden det gick. Alltså inga lån på den! Jag tycket du har en låg lön, men som administratör kan man kanske inte få så mycket mer?!. Vill du ha mer så utbilda dig inom tex IT, eller sök nytt jobb, då brukar man komma upp sig i lön. Senast jag bytte jobb i Oktober 2007 fick jag 5500:- mer per månad:-)

 • VD-sekreterare Anmäl

  eller göra karriär är bästa sättet att göra det på att vara professionell i allt du gör. Kunna ditt jobb utan och innan, vara effektiv, social mot kollegorna, alltid vara lojal, aldrig hänge sig åt skvaller eller dyl osv…

  En annan viktig sak är att du kan företaget, tjänsterna/produkterna, d v s har en helhetsyn. Bli den där personen på avdelningen/företaget som har järnkoll och alltid går att lita på.. Ju fler kollegor och chefer som omnämnder dig i goda ordalag, desto fler av dessa kommentarer når lönesättande chefs öron.

  Jag har under åren sett många kollegor som klagar men de rannsakar sällan sig själva. (OBS att jag avser det privata näringslivet)

  Var glad, positiv, ärlig, hjälp dina kollegor, var inte rädd att dela med dig av din kunskap och påtala vid utvecklingssamtal vad du åstadkommit under året, vilken utvecklingspotential du har och vad du vill göra härnäst. Vi tror ofta att chefer och organisationsutvecklare är tankeläsare, det är ju faktiskt inte så.

  Jag har pluggat på IHM (en tidigare arbetsgivare betalade utbildningen) är nu 39 och tjänar
  40 000:- per månad som VD-sekreterare. Jag är nöjd med min lön men kan också säga att jag jobbat hårt med såväl utbildning som flera jobb-byten för att nå hit.

  I mina ögon verkar din lön vara låg, men det beror förstås på vad exakt du gör, vilken bransch du jobbar inom och hur långt ner i hierarkin du befinner dig.

  Ett bra sätt att höja sin lön är ju förstås att byta arbetsgivare.

  Lycka till!

 • Kan inte tro det är sant!!! Anmäl

  Tiil den sekreterare som skrev att hon har 40 000:- i lön: helt otroligt!!!! Hur kan man ha sådan lön i den yrkeskategori? Inte för att underväerdera men något är galet!! Känner en rektor på privat gymnasium som har ”headhentats” för sin duktighet, kunskaper ( lång högskoleutbildning bl.a, sina trevliga sidor och på hur hon får gymnasiet att växa via bl.a hur hon behandlar sina lärare. Lång karriär.). Denna rektor har 32 000:- i lön!!!! Sedan vill jag nämna alla sjuksköterskor, då den som frågade om löner är undersköterska: känner ingen sjuksköterska ( borsett de på bemanningsfirmor) som har högre lön än 30 000:- och desa är väldigt få!!! Normal lön trots gedigen högskoleutbildning och mångas år i yrket ( många kuser som man betalar själv), med ansvaret för människor, handledarroll ( för undersköterskor) m.m. som ligger på mer än 23 000:-/ som högst 27 000:-!!!!! Medellönen är 20 000:-. Undrar hur du som skrev om 40 000:- jhar lyckats få en lön som motsvarar en högre chefslön???

 • Stina 080122 Anmäl

  Hej är 40 år gammal och har arbetat i barnomsorgen i sammanlagt tio år. Fick nyligen en löneförhöjning och ligger nu på 18100kr. Löneförhöjningen var 1700 kr. Är ensamstående mamma till två barn med allt vad det innebär! Har inte haft semester på sju år mer än till närmsta badstrand.
  Är en människa som sköter mitt arbete men i ärlighetens namn handlar det inte om något annat än barnpassning (småbarnsavdelning) försöker komma vidare gällande andra arbeten och utbildningar. Måste vidare för jag känner att jag slösar bort mitt liv på detta. Skulle behöva prata med en coach men vet inte var jag skall vända mig.

 • Sanna Anmäl

  Till dig som var chockerad över ”sekreterarens” lön, så ja, jag håller med, det låter extremt högt.
  Men, du ska vara medveten om att det är väligt stor skillnad på att vada VD sekreterare och vanlig sekreterare. Men jag lämnar resten av svaret till henne istället.

  Jag är 27 år och hade 32.000 i ingånslön på mitt första jobb efter skolan. Jag är dock långt från nöjd. Det är bra lön för det jobb jag har nu men jag menar att jag tänker jobba mig uppåt och ständigt få löneförhöjning.

 • kerstin Anmäl

  Hejsan!

  Jag är 37 och jobbar som chefsassistent i en organisation med ca 600 pers. Jag har 26 000 :-/månaden. Min utbildning är två års IT-studier samt en rad olika kvällskuser i språk, media, journalistik, arbetsledning etc. Dessa har jag, till största del, själv bekostat.

  Jag började plugga IT relativt sent – började vid 28 års ålder. Innan dess jobbade jag som undersköterska i nio år och hade en urusel lön.

  En av de bästa saker jag har gjort i mitt liv är att byta yrkesbana. Jag har aldrig ångrat mig även om jag gillade mitt vårdjobb. Utvecklingsmöjligheterna är nu fler och lönen är bättre.

  Min mamma som hade jobbat i 40 år som skötare inom psykiattrin hade lägre slutlön vid sin pensionering än vad jag hade som ingångslön på mitt första jobb efter högskolan (600 kr). Skrämmande men alldeles sant.

 • bemanning- ett skämt Anmäl

  16000kr BRUTTO
  det är ett skämt!
  är 27år o jobbar via bemanningsföretag i kundtjänst!
  De flesta jobb inom adm. är via bemanning.

  Har en 2årig ky-utbildning inom markandsföring o försäljning.

  Började på nytt jobb nu i jan, jobbade tidigare åt deras konkurrenter.

  tanken var att ge mig 15700kr ifrån början.

  känner mig så fruktansvärt utnyttjad.

 • Fia Anmäl

  Hej, jag jobbar åt en statlig myndighet sedan 2001, är 33 år gammal. Har treårig högskola. Lön: 22800kr som skall revideras nu i januari. Kan kanske vänta mig några hundra till.

 • bemanning- ett skämt Anmäl

  Läste nu Jonnas inlägg som har 18100kr som oxå jobbar inom adm. som jag.
  Trodde verkligen att jag skulle tjäna mycket mera om jag fick anställning direkt via företaget ist för via bemanning där jag får 16 000kr.
  Det är ju ett skämt!

  vilket spann ligger adm löner på?
  verkar ju skilja en himla massa!

 • Ninni Anmäl

  När jag läser vad andra har i lön blir jag bara så trött och besviken över vad jag själv har i lön. 8200:-, slå det om ni kan. Vill gärna veta om det finns nån mer än jag som har så låg lön. Nu undrar ni förstås vad jag gör. Det skall ni veta. För det fösta så är det en halvtid och det är inte bara,efter många års kämpande att komma tillbaka i arbetslivet efter ett flertal djupa depressioner i samband med bl.a barnafödande har jag lyckats få jobb på ett bussföretag där jag sitter i kundtjänst och tar emot biljettbeställningar, resebeställningar,gör program på resor samt sköter butiken själv mm.Har en sjukpension på på resterande halvtid på 2900:- Hon som fick timanställning en par år efter mej men som har mera erfarenhet av branchen och som får göra lite mer ön mej som att ta hand om stora gruppbeställningar med bussar tjänar ca tretusen mer än mej, samtidigt som dom även får lönebidrag för mej. Är det rättvist?? Är villig att lära mej samt att få utvecklas och ta ett större ansvar men det verkar dom ej intresserad av. Ska det vara så här??

 • //Carin Anmäl

  Jag fick själv mig en stor överraskning nu efter nyår.. Jobbar som personlig assistent, & min brukare dog i november, så jag har legat lite löst m fortsatt jobb, pga att jag var provanställd, men som tur har min arb.givare avskaffat timvikarier, & har en pooltjänst där vi nu är 6 anställda, & med det gick jag upp 2850 kr i månaden, från 18700 till 21 550 i grundlön..+ åkkort till buss. Som sagt ett otroligt glad överraskning

 • Martin Anmäl

  Jobbar på ICA Maxi som vanligt butiksbiträde. Tjänar i snitt 22.500:-/månaden på heltid. Ökar med ca: 1000:- om året. Jobbat där i 5.5 år. Har ingen speciell utbildning.

 • Martin Anmäl

  1000:- i månaden ska det vara…

 • Ingrid Anmäl

  Hej!
  Är 19 år och har precis börjat ett jobb som lagerarbetare. Har 18.700 kr i månaden. Inser när jag läser här att jag har ganska bra betalt med tanke på min ålder och att jag bara gått 3 år på gymnasiet.ska inte vidareutbilda mig till lärare eller innom vården verkar det som.

 • Karin Anmäl

  Hej,

  Förstår absolut att vissa av er känner sig underbetalda (särskilt inom vården och skola/barnomsorg) men reagerade framförallt på att det klankades ner på tjejen på som tjänade 40 000 i månaden som VD assistent. Det är väl fantastiskt kul för henne att hon hon har en schysst lön! Varför avundsjukan?

  Själv är jag 34 år och jobbar med marknadsföring. Tjänar idag 44 000 i månaden men har jobbat 60 timmar i veckan (utan övertid eller komp) i många år för att nå den positionen jag har idag.

  Jag tycker att jag är väl värd min lön efter 6 års studier och gud vet hur många obetalda övertidstimmar!

 • elin Anmäl

  Ni som skriver här och tycker att man skall hurra för er som tjänar enorma löner , oftast utan studielån i bagaget, och tycker att folk inte skall vara avundsjuka: problemet är att vissa kan få enorma löner på bekostnad av andra! Tänk t.ex om alla sjuksköterkor skulle sluta sina anställningar? Vem skall ta hand om er? Ge er medicinsk och psykisk hjälp? Empati, vilket ofta ökar med åldern? Jag har jobbat ihjäl mig samtidigt som jag under studierna fött tre barn (!!!) och jobbat extra vid sidan om. Har mer än 400 ”gamla” Universitets poäng, ”Överutbildad” kallas jag ibland när jag sökt jobb (!!!????) och därför tagit en som är mindre utbildad för att hålla lönerna lägre. Jag jobbar övertid utan ersättning eller komp. Mina 40 h har kunnat bli 55-60 de också, utan ersättning!!! Min lön: 26 000:- minus 5 % av den BESKATTADE delen. Allt för att jag vill hjälpa människor. Det är lätt att för er unga, nyutbildade kvinnor (ofta med utbildningar ni ”fått” gratis)att tycka som en av er skrev såå tydligt ”om man inte är nöjd så skulle man ju inte jobba kvar”. Hoppas alla lärare och sjuksköterskor skulle sluta en vacker dag, allihop: få se hur ni skulle reagera då. kanske tänka efter lite? På sina medmänniskor? Denna sida med desa inlägg om lön har börjat bli en sida för vissa att göra sig märkvärdiga: JAG minsann har denna höga lönen för jag jobbar hårt! Jag är bara 30 men har sån just arbetsgivare att jag får mer än t.o.m gymnasierektorer!!!! Är det ingen som tycker att detta är sjukt? Att det gått/går fel någonstans?

 • moa Anmäl

  Hej!
  Jag jobbar med rekrytering och har själv en chefsposition. Har genom kontakt med många företag i olika branscher och i samband med rekrytering till olika tjänster även inom vården förstått att det skiljer sig en hel del. Det är olika inom olika branscher var lönenivåerna ligger och ett administratörs jobb kan skilja sig från en annan för att inte glömma personliga egenskaper som också påverkar lönen. Tyvärr betalar sig inte utbildning mest i Sverige även om vissa utbildningar kan ge höga löner. Dessa faktorer blir tydlig när vi läser alla inlägg på denna sida. Jag kan också tycka att vissa får på tok för höga löner utifrån utbildning och erfarenhet, men det beror oftast på hur viktigt deras jobb är för företaget (oftast inom näringslivet). Tyvärr är det allt för ofta de som arbetar inom vården och skolan som tjänar minst och det är orättvis mot dessa människor speciellt med tanke på vilken insats de gör för samhället. Samtidigt är det så att dessa jobb finansieras med skattemedel och i offentliga sektor reproducerar vi inte nya pengar, därför kan man inte betala hur ”marknadsmässiga löner” som helst. Detta är inget ploster på såret för de som jobbar med låga löner för det. Jag har sett många som har lämnat vård och skolan på grund av lönen, tyvärr är det allt för ofta så att de saknar vård-/lärarjobbet och är inte lika nöjda med nya jobbet som betalar mer. Man måste följa sitt hjärta vad gäller val av jobb, men om lönen är vikitgare än arbetstillfredsställellse för en person då ska man byta jobb. Det som är viktigt är att inte bli bitter eller märkvärdig.

  Självfallet ska man ta reda på var löneläget ligger i den bransch man söker jobb och vilka ansvarsområden det innebär och försöka få en bra deal. Det som är viktigast är att man ska ha kul och trivas med jobbet, kollegorna och chefen och acceptera att alla har inte det som krävs för att få 40 000/månad eller är inte lycklig lottade att hamna just där ens kompetens värderas så högt!!!
  Vi är olika – lika så jobben och lönerna.

  Lev livet efter ditt Motto!
  Moa

 • Twixie Anmäl

  Hej Cina.

  Detta med lön är en het fråga som ofta debateras. Det man ska tänka på är som sagt hur man jobbar, dvs antal timmar i veckan och om det är mån-fre 8-16/ eller skift jobb. Sedan ska man ju ta i beaktning om man har gått högskola i flera år och tagit en hel del lån som skall betalas tillbaka. Om man nu har lån så är det ca 1000kr som skall betalas tillbaka varje månad…inte kul men skall göras..
  Jag själv har ej gått direkt högskola men fått en utbildning av mitt jobb som resulterat i ca 30 poäng. Det är ju inte fy skam med tanke på att jag fick lön under tiden och att jag har fått några poäng på högskola dessutom.
  Men om man ska kolla runt så ska man titta på likvärdiga jobb – för det är bara att inse fakta att man får olika betalt beroende på yrke/utbildning. Din lön som du angivit antar jag att det är din grundlön dvs att om du jobbar över eller reser i företaget så får du mer eller?
  Jag har personligen 22000 i grundlön, dvs att en vanlig månad får jag ca 5000:-mer då det är vad jag jobbar extra i månaden(då innefattar det kvällar/nätter och Helger)
  Min mor som jobbat hela sitt liv på bank (typ 30 år) har ca 19500kr i lön och jobbar sällan övertid. Visst hon har ej heller högskola i ryggen men jag kan lova att ingen av hennes kollegor har det heller…
  Jag är helt nöjd med min lön då jag de fakto inte behöver betala tillbaka ett studielån efter det att jag fått min lön.
  Vet att detta kanske ej var det svar du sökte – men ville bara förmedla det som jag och mina väninnor funderat kring löner och jobb.
  Kontentan : tycker jag det är en mellan lön, men vet ej om du gått högskola eller vad dina arbetsuppgifter exakt är.

 • förbannad sjuksköterska Anmäl

  Jag har jobbat som sjuksköterska i 6 år, har
  250 000 kr i studieskulder, har dagligen ansvar för liv och död. Skall alltid finnas tillgänglig för kollegor, läkare, anhöriga och i bland (eller nästan alltid) i sista hand för patienterna. När jag går runt och delar mediciner på morgonen så har jag i förväg tänkt ut vilka frågor till patienterna som genererar de kortaste svaren. Jag har alltså inte TID att ställa en jävla fråga för mycket… Lunch äter jag i bland, morgonfika sällsynt. Gråten bränner innanför ögonlocken när klockan är fyra och jag sitter i bilen på väg hem. Så mycket jag inte hann med i dag heller. Jag vet att sköterskan på nästa pass får ta det också. För detta, mina vänner, förtjänar jag en lön på 22325 kr i månaden. Visst är man väl ett pucko som nu läser vidare till drömmen om att bli barnmorska och i dag har jag fått vetat att jag kommer att få högst 1000:- spänn till i månaden. Nä, nu drar jag till Norge och skiter snart i den svenska sjukvården.

 • nisse heter inte jag Anmäl

  Får efter skatt ut 12612,74kr arbetar då heltid som kundtjänstmedarbetare både kvällar och dagtid.

 • Jonna Anmäl

  Världen är tokig när man tjänar mer i kassan på Maxi än som lärare eller undersköterska med lång utbildning och studielån.

  Alla vill ha högre lön. Men om lönerna fortsätter öka i samma takt som de gjort nu ett tag, så stiger inflationen så mycket att våra löneökningar ”äts upp” av inflationen och då får vi en lägre levnadsstandard trots högre lön.

  Till dig som känner dig ”utnyttjad” pga låg lön; sluta gnälla eller skaffa ett annat jobb. Alla kan inte ha högsta lön, någon måste ligga lägst, eller hur???

 • Funderare Anmäl

  Många skulle nog tycka att jag har en hög lön, och det har jag väl oxå kanske…allt är relativt. Jag jobbar som konsult på miljöområdet och har efter skatt mellan 45 och 50 tusen per månad. Självklart är det mycket pengar men samtidigt så kan jag inte se att mitt liv förändrats så mycket jmf med då jag var yngre och tjänade mer normalt. Fördelen är att jag har kunnat betala av mina lån på både hus och bilar etc (vilket jag förstår att inte alla kan) så just nu flyter allt bara på, men jag känner mig inte rik, eller förmögen eller så. Och inte heller kan jag köpa allt jag vill ha…jag faller nog in i ordspråket ”mycket vill ha mer”…för jag skulle definitivt vilja ha minst lika mycket till…visst är det konstigt….jag borde väl vara nöjd !!

 • Blondin Anmäl

  Jag löneförhandlar mitt pensionssparande istället för lön i månaden.
  Nu betalar företaget nästan 4000kr/månaden i pensionsparande., har fri internet, bil, bensin, fria luncher, fritt leverne på tjänsteresor.

  Jobbat iofs mycket, ibland 60tim/v, men har ett arbete som gör att jag kan styra min tid själv.
  Har ingen utbildning mer än gymnasium, tjänar 30 000/mån

 • uskan Anmäl

  Har jobbat på gruppbostaden jag är på sedan 01, har en bruttolön på 22 500 kr, ganska bra tycker jag.

 • ylva-s Anmäl

  Åh, vad jag tycker illa om den titeln! Den är så föråldrad. Skulle vija kallas vårdadministratör, det stämmer bättre!

  Min lön efter 6½ år 20 550! Inte mycket extravaganser blir det men det är ju heller ingen som tvingar mig att stanna kvar på jobbet, men jag tycker ju att det är så roligt, det är väl värt något också?!

 • marion Anmäl

  Är 30 år och har jobbar som djurskötare i 10år, min lön i dagsläget är 22000/månaden men varje månad blir det x-antal övertidstimmar så min bruttolön varirer väldigt från ibland 15-30.000/mån. det är konstigt att jag som djurskötare tjänar mer än er som ändå räddar liv på människor. Visst är jag glad att jag har helt okej lön men visst är det orättvist.

 • marion Anmäl

  nettolönen varierar menar jag.

 • Linda74 Anmäl

  Var glad ni som har ett fast arbete! Jag har aldrig haft något, trots min ålder på 34 år! Jag har studerat en massa som inte lett nånstans och nu står jag här med en massa studieskulder till ingen nytta. Jag har nu endast arbete på Ica vid behov och får ut allt mellan 8-10000 kronor i månaden. Jag tycker att en lön på 21800 kronor låter som rena drömmen, även om det väl är före skatt. Men så mycket har jag aldrig någonsin tjänat, inte ens då jag jobbat som en dåre under somrarna.

 • Slutkörd Anmäl

  ..sedan åtta år, och det jag reagerade på var en kvinna som skrev att hon inte åkt på semester på sju år, annat än till den lokala badstranden. Under mina åtta år har jag haft sammanlagt tre veckors semester, en vecka 2004 och två veckor 2006. Jag är inte egenföretagare för att jag tycker det är skitkul direkt, utan för att det är den enda möjligheten för mig att få ett jobb.

  Jag har inte samma rättigheter som en anställd, men jag har minsann samma skyldigheter!

  Folk tycker jag är en idiot som fortsätter år ut och år in, och sanningen att säga så instämmer jag. Jag har full sjå att få firman att gå runt, men det är sorgligt svårt att få tag på nåt annat. När jag ser mig runt efter jobb så kräver dom högskoleutbildning eller annan spetskompetens, och när man är 35 och bara har gymnasieutbildning så verkar det vara tämligen rökt. Jag har ingen möjlighet att ta studielån, av olika anledningar.

  Så, jag får fortsätta knega tills jag dör, till skitlön (8000) och skitpension. Mammaledighet är inte att tänka på..snacka om rävsax.

  Några tips någon?

 • Anonymous Anmäl

  21000kr/månad.Är 42 år o jobbar i hemtjönsten.Har jobbat där i 7 1/2 år.Jag vet onte om det är bra eller dåligt.Men vi får slita mycket för pengarna,så nog är det dålig´lön.

 • Förskolläraren Anmäl

  Jag är förskollärare och har studerat till specialpedagog (är 49 år). Har jobbat i 27 år som förskollärare och har srax över 22.000 brutto i månaden…

  Intresant att höra vad andra har i lön!

 • Soffi Anmäl

  Jag har jobbat i 7 år på ett privat företag som löneadministratör och har gått från 19.500 kr/mån till 32.500 kr på dessa 7 år. Jag är väldigt nöjd med det, men som alla andra säger – mycket vill ha mer. 🙁

 • Läkare Anmäl

  Jag tjänar 24.500 efter 5,5 års utbildning och 2 års yrkeserfarenhet. Har enormt ansvar, hög arbetsbelastning och till signaturen ”Allt relativt” så vill jag påpeka att min lön är lägre än din, mitt ansvar minst lika stort, sannolikt större och att de flesta läkare jag känner inte tror sig vara Gud eller ser ner på andra yrkeskategorier. Vi har långa tuffa arbetspass, få raster, och jag har inga förmåner typ gratis lunch eller liknande.

 • läraren Anmäl

  Blir lite fundersam när jag läser ett inlägg från ung person som tjänar 19000 kr på lagerarbete efter gymnasiet. Reagerade över tankarna på val av ev framtida utbildning. Jag är pedagog 40 år, har läst många kurser och därmed samlat på mig många studiepoäng och år. Idag jobbar jag som förskolelärare ett underbart jobb! Lärorikt, stimulerande och roligt.
  Personen skriver att man inte bör utbilda sig inom vård och eller läraryrken, förstås med relation till lönen, men jag vill säga -det är värt allt slit och kostnader..Jag tjänar idag 24500 kr brutto ingen höjdarlön men jag har nog världens bästa jobb!Hur många kommer till jobbet och möts av många förväntansfulla ögon -om vad som ska upptäckas idag och framsträckta välkommnande armar… Ingen dag blir den andre lik..Kram

 • John Anmäl

  Jag är 26 år och jobbar som besöksbokare, har fast på 25 000 och provision, förra året tjänade jag 38900:-/Mån, har även tjänstebil, så jag är nöjd! har dock kollegor som jobbar som säljare, en kille som är 24 år och har mellan 90-100 000/mån i lön.

 • BMD Generic Plain User Anmäl

  Jag är 36 år o har gymnasieutbildning, jobbar som ingenjör på ett företag i byggbranschen (konsulter). Har alltså gått 4 årigt gymnasium o läst in lite extra högskolepoäng vartefter. Lönen är 30000 i månaden – och jag har ingen aning om det är bra eller dåligt. Helt ok för mig. Är ingen chef eller så, även om jag ansvarar för mina uppdrag.
  Jag tror att lönerna generellt är högre i Stockholm tex jämfört med andra mindre städer, det är viktigt att tänka på när man jämför löner

 • Östermalmaren Anmäl

  VD Sekreterare ljuger! Jag tror absolut inte på att hon tjänar 40.000 kr i månaden. Medel för en tjänsteman i Stockholm är enligt dagens industri 31.600 kr i skrivande stund. Det är inte speciellt troligt att en sekreterare tjänar mer än snittlönen för tjänstemän i huvudstaden.

  Det finns inget vettigt företag som skulle kasta ut så mycket pengar på ett skitjobb (förlåt men jag är bara ärlig).

  Själv tjänar jag 32.600 kr och är väldigt nöjd med det. Jag har betalat av alla lån utom bolånet och lever väldigt väldigt gott. Jag gör dessutom mycket pengar på aktiehandel som höjer min årsinkomst med det dubbla. Jag sysslar med löner och har så gjort i många år..

  Väl mött..

 • vinnie dansker Anmäl

  hej underskøtersken.
  jeg er fra danmark, bor i malmø. jobber i danmark i samme job som du.
  jeg arbejder 20 timer pr uge i nattjenste. tjener ca 17.000 danske kr pr måned altså ca 24.000 skr.
  måske skulle du overveje at jobbe i dk, hvor der mangler personale indenfor alle pleje enheder.
  venlig hilse vinnie

 • Anonymous Anmäl

  Herregud, man upphör dock aldrig att förvånas.
  Menar du på fullt allvar att du tjänar 45-50 000 kr EFTER skatt???
  För majoriteten av svenska folket är det en fullständig fantasilön. Det motsvarar ju det dubbla före skatt. Du tjänar alltså 100 000 kr i månaden brutto, ca. Och du känner dig inte rik, utan vill ha mer. Det är så man mår illa. Hur fan kan du skriva något sådant?

  Vi är hur många som helst i det här landet som tjänar runt 20-25 000 kr BRUTTO.

  Tycker du enbart ska hålla klaffen och inse hur priviligierad du är vad gäller det ekonomiska.

  Du kan inte köpa allt du vill skriver du, men herregud vad är det du vill ha då?

  Pengar är förvisso inte allt, men det betyder ändå en hel del. Folk som säger annat har aldrig behövt tänka på att lönen kanske inte räcker ens till det mest nödvändiga.

 • tomten Anmäl

  Men snälla nån då.Har arbetat som förskollärare i 31 år o tjänar 22.200.Vad säger ni om det.Ingen paus på hela dagen utan bara min rast på 30 min.Kaffet tar vi i flygande fläng.Behöver jag säga att man är slut i huvudet efter en dag utan att få möjlighet att vila öronen.MEN…jag älskar mitt jobb.Utbildning borde löna sig.Vår utbildning är på 3,5 år på Universitet.Är 54 år

 • anel Anmäl

  Jag trodde det var synd om er sjuksköterskor som tjänar så dåligt.22.000 efter 7 år??wow.Har arbetat 31 år som förskollärare.Det du har efter 7 år har jag efter 31 år.Vi har samma utbildningslängd.

 • LILLY Anmäl

  Och tjänar 20100 i grundlön. Just nu så jobbar jag mycket mer obekväma pass än vad jag behöver eftersom jag satsar på att betala tillbaka studielånet så fort som möjligt. Jag jobbar alltså alla storhelger jag kan, ca 10 nätter och 4-5 helger per sjuveckorsperiod. Detta gör att jag får nästan lika mycket netto som jag har i grund brutto (några tusen mindre). Det är mycket som spelar in när man pratar lön, inte minst ob-ersättning och ev förmåner, samt att ev studielån egentligen borde räknas av.

  Jag har dock färskt i minnet hur det var att leva på studielån á 7000 i månaden, så jag anser att jag har hur mycket pengar som helst. :p Men då har jag inte hus, barn eller bil som kostar en massa pengar.

 • Mallas Anmäl

  Jag är 41 år. Har ungefär fem års erfarenhet och är klasslärare på 75% vilket innebär att jag jobbar för många lektioner och därmed jobbar för många timmar för att få det hela att gå runt på skolan. Med andra ord så får jag betalt för 75% men jobbar i verkligheten heltid. Hur skulle man kunna sköta ett klasslärarjobb på 75% Min lön är 20´500 kr på heltid och eftersom jag får betalt för 75% så får jag 15´350 kr för mitt slit som klasslärare. Kränkande!!

 • dorothea Anmäl

  Hur kan du säga att sekreteraryrket är ett skitjobb?!
  Har du egen erfarenhet.
  Jag har haft de flesta sekr.yrkena såsom VD-sekr,chefssekr, markn.sekr osv.
  Många av dem innehöll väldigt roliga uppgifter, och även så kallade kvalificerade.
  Visst var det inte alltid roligt när jag fick stanna kvar på plats och chefen reste iväg….men jag skulle ju sitta där som spindeln i nätet…och jag trivdes ju med det.
  Tyvärr finns inte lika många tjänster kvar i dag, men det är ju inte för att det var ett ”skitjobb” som du tycker, utan för att tekniken utvecklats oerhört och vissa uppgifter vi hade går lika snabbt för chefen att göra själv via sin dator.
  Precis som inom industrin, läkarkåren mm.

 • sanna Anmäl

  mitt jobb är ett fabriksjobb, jobbar sex dagar, ledig sex dagar, men de dagar vi jobbar är det två förmiddagar, två eftermiddagar och två nätter, sen ledig sex dar.. vi får UT runt minst 16-17 000.
  nu ska ja gå över till 3skift, jobba fem dar, ledig helg, alltså jobba mer, ledig mindre, och tjäna mindre.

  överallt man finns kommer orättvisa finnas,
  för mig är det helt absurt att folk inom vård,omsorg,sjukhus, etc , tjänar mindre än en idiot till fotbollsspelare som inte gör nåt vettigt, eller att vi, tjänar mer än någon som kämpar ihjäl sig i butik, men så ser det ut. fabriksjobb behöver nog även ha en bra lön för att kunna få folk, ja har redan fått tinnitus, och har svårt med sömn, vaken oftast 3 dag/natt i rad, och ett monotomt arbete dessutom, pengar är inte alltid allt…

  kram på er alla å kämpa på.

 • städerskan 36 år Anmäl

  lokalvårdare. Arbetat med det i 8 år och får ut ca 14000kr i handen när skatten är dragen. Har golvvårdsutbildning.För att vara städlön sägs det vara bra fast man själv inte tycker det. Mitt förra jobb var jag hotellstäderska och fick ut ca 11000kr i handen per månad och jag slutade där april förra året. Min pojkvän är licenssvettsare och jobbat med det i 16 år och får ut ca 17000kr i handen vilket jag tycker är dåligt på tanke på hans yrke borde han få ut mycket mer och de antal åren. Men han sa att när han började skulle han få ut lika mycket i a-kassa som han fick i lön. Fast han valde som tur var lönen före bidraget.

 • Anna Anmäl

  Hej! jag tycker du ska vara glad du tjänar bra kanske bättre än många i dessa tider..finns allt för många som inte ens har ett jobb..själv får jag ut ca 15000..

 • Susanne Anmäl

  Jag är arbetsförmedlare och har 24.300 kr på heltid före skatt. Har arbetat med detta i fem år och har studie- och yrkesvägledarexamen i botten.

 • Pepsi Anmäl

  Jag är 46 år, jobbar som administratör inom Landstinget och tjänar 25300 kr.

 • Ollebull Anmäl

  Jag är 43 år och jobbar på en stor revisionsbyrå som auktoriserad redovisningskonsult. Jag har jobbat där i 11 år. Jag har 28.000 kr. i månaden och är ganska nöjd med det. Jag har gymnasieutbildning och en hel del påbyggnadsutbildningar utöver det.

 • Anonymous Anmäl

  Kan konstatera att en del chefer tänker lika mycket med kuken som som med hjärnan när de ska lönesätta kvinnor inom s.k. traditionellt manliga områden. Dvs.jobb inom industrin, olika former av data och teknikjobb. Där är det ofta halvgamla gubbar som är chefer och de har ännu inte förstått att tjejer kan vara både snygga och smarta samtidigt. Det finns två sorter: de som ger högre lön för att det är en snygg tjej som gör jobbet (hon måste ha extra betalt för att hon ser bra ut) och de som gör allt för att hålla tjejerna därifrån genom att behandla dem illa. De stackars killarna, som är minst lika duktiga och välutbildade får inte samma chanser att avancera och får också en sämre ingångslön. De ”fula” tjejerna får inte heller samma chanser eller lön som de snygga. För de snygga tjejerna räcker det med att hota med att säga upp sig för att få högre lön/bättre jobb. Jag har sett detta med egna ögon på ett mindre börsnoterat företag. Så sköts en del företag, för jag tror inte att detta är det enda som fungerar på det här viset. Patetiskt att se dessa halvgamla snuskgubbar lönesätta på det här viset.

 • Se möjligheterna Anmäl

  Men en passiv inkomst! Dvs en som återkommer även om jag inte jobbar under en period. Ca 30000 kr/mån.

 • ceca Anmäl

  Jag jobbar som städerska,trivs med mitt jobb,(upp till var och en ska man utbilda sig vidare eller städa skit efter andra, men jag väljer skit).Jag skäms att prata med mina kompisar om lönen.Efter skatt får jag i handen 12.000

 • nina Anmäl

  Jag jobbar som upphandlare inom en större svensk kommun. Har 37.000 kr/mån med 10 års yrkeserfarenhet och med endast 20 högskolepoäng i bagaget.
  Skulle nog få c:a 10.000 kr mer inom privata näringslivet men trivs alltför bra för att söka mig ifrån kommunen.

 • Susanne Anmäl

  …och tjänar 22200 kr/månad före skatt. Jag jobbar inom kommunen och handlägger ärenden gällande barn och ungdomar som far illa. Jag har 3,5 utbildning på universitet och är socionom. Jag tycker om mitt jobb men tycker att jag tjänar alldeles för lite med tanke på ansvar och psykisk påfrestning i jobbet. Är 34 år och har jobbat inom yrket i 2 år. Efter dessa två år i yrket tjänar jag 200 kr mer per månaden än (av facket) rekommenderad ingångslön. Att arbeta med människor verkar inte vara något som ger utdelning på lönen. Jag tycker att det borde vara precis tvärtom.

 • julia Anmäl

  Jobbade som undersköterska i 25 år inom kommunen sadlade om för 7 år sedan till behandlingspedaog jobbar idag på behandlingshem som är privat tjänar ca:27000 imånaden.Jag har även en del förmåner som jag inte hade inom kommunen tex:1500kr till friskvårdplus fina julklappar,alla hjärtansblommor,ja listan kan göras lång nu är det roligt att jobba jag får lön för mödan och har inga problem att ställa upp när de behöver en ..

 • bestie Anmäl

  jag tjänar 27700 i månaden som disputerad doktor i statsvetenskap. Tycker det är lågt. Vilket hänger ihop med att jag inte har någon anställningstrygghet (projektanställd) och dessutom har fått reda på att kollegor som varit bättre på att löneförhandla har högre löner. Just nu är jag utlånad på ett utredningsuppdrag och fick då betydligt högre lön: 34.000, vilket gör att min tidigare lön framstår som oförtjänst låg.
  När det gäller vad jag har råd med är lönen däremot helt ok. jag kan unna mig vad jag vill och bor bra. Tycker i vilket fall som helst det är omoraliskt att åka på solsemester till andra sidan jorden, så jag känner inget behov av att ha råd med det. Jag skulle betala en del för att få en trygg inkomst, men med de arbetsuppgifter jag tycker om får man bara trygg inkomst efter tungt slit i hård konkurrens under lång tid.

 • Gunsan Anmäl

  Jag jobbar i butik, 65%, och får ut 11-12.000:-/månad. Har 112,06:-/timme. Finns det någon som jobbar inom handeln som har något råd om hur man får upp lönen? Har man 3 års erfarenhet är man uppe i högsta lönen och det är svårt att få heltid inom handeln, samtidigt som schemat gör att det är svårt att kombinera med ett annat jobb. Tur att man har O.B på helgerna för utan det hade det inte blivit så mycket lön.

 • Lillnissa Anmäl

  Jobbar som ingenjör och har 25750 kr/mån. Har 4-årig högskoleutbildning och magisterexamen och har jobbat på samma ställe sedan 2004. Min ingångslön var 21500 kr. Under denna period har jag också varit föräldraledig i dryga 2 år. Med tanke på detta är lönen kanske inte så dålig, men jag kan inte låta bli att undra om ledigheten har påverkat lönen eftersom nyanställda får högre ingångslön än mig som ändå har en del erfarenhet. Har fått beröm från min chef för bra utfört jobb och utökade arbetsuppgifter. För övrigt tycker jag att lönen borde grundas lika mycket på utbildning som erfarenhet.

 • Ninni Anmäl

  Jag är 39 år och nyutbildad sjuksköterska. Har precis fått jobb med en lön på 21000/mån inkl nattillägg men exkl ob. Jag förväntas jobba 6 nätter på 9 v och i övrigt har vi önskeschema. Jobb var 3e helg. Känns som rena drömmen jämfört med servitrisjobbet jag tidigare haft… då 19000 i lön och jobb varje helg och en massa kvällar. Min kompis är programmerare och jobbar må-fre för 38000/mån. Kul för henne men är arbete med männinskor så lågt värderat?? Det är upp till oss själva att kräva högre lön, männen kan väl inte lastas kollektivt för att vi själva och våra fackförbund är för flata!

 • Jen Anmäl

  Soffi:
  Jag är sååå nyfiken på vad din tjänst innehåller. Själv är jag ensam löneadministratör för ca 200 löner och har en lön på 25.700. Det är så svårt att hitta statistik på vad en sån som jag tjänar.

  Kopierat från Soffis inlägg:
  ”Löneadm på privat företag
  Jag har jobbat i 7 år på ett privat företag som löneadministratör och har gått från 19.500 kr/mån till 32.500 kr på dessa 7 år. Jag är väldigt nöjd med det, men som alla andra säger – mycket vill ha mer. 🙁
  Soffi”

 • Anonymous Anmäl

  tågvärd. Har jobbat drygt 2 år och är nu uppe på sista lönesteget, månadslönen på en heltid ligger 20500 + ob. Jobbar 80% så jag får ut en månadslön runt 12000.

 • Anonymous Anmäl

  tjänar 25 300 jobbar som socialsekreterare och handlägger ärende med ungdomars som far illa. 3 och ett halvt års högskole utbildning, tog examen 2003.

 • ERE Anmäl

  Jag jobbar som yrkeslärare sedan 14 år tillbaks och tjänar 29850:-. Efter att bytt jobb förhandlade jag upp min lön med nästan 5000:-. Våga förhandla tjejer och kräv den ni ska ha!!

 • maja Anmäl

  Jag arbetar som lärare och jag tjänar 24800kr och det tycker jag är en bra lön. Man kan ju givetvis önska att den var högre, men jag är nöjd. Jag är 30 år och har arbetat som lärare i ett år.

 • inkan Anmäl

  Jag jobbar på en förskola i Stlm Är utbildad barnskötare Sedan 30 år tillbaka Tjänar idag 21.400
  statusen inom vårt yrke måste höjas Hur ska locka folk till oss Lönen måste höjas Det är ett sätt fler killar behövs också !!!
  jag vill att det skall lyftas upp mer vad vi tjänar
  på våra möten .Det är så hyschigt.Svårt med individulla löner Hur kan våra chefer kunna sätta våra löner då det inte känner oss så väl ?

 • Anita Anmäl

  har arbetat totalt 46 år dels som
  barnskötare(utbildad),receptionist,byråassistent,
  försäkringshandläggare och telefonist.
  blir pensionär nästa månad.pension 6000Kr efter skatt

 • AT i Västerås Anmäl

  Gör AT och har 28 800 vilket är hyfsat. Eftersom jag går en hel del extrajourer får jag jourtillägg som tar upp lönen till cirka 50 000 i månaden så att jag får ut drygt 32 000 efter skatt. Den stora skillnaden mellan läkare och andra yrkesgrupper är att man faktiskt kan tjäna mera om man jobbar extra. Hade jag jobbat kvar som ingenjör hade jag fortfarande jobbat extra 10-15 timmar i veckan, men inte fått ett öre för det.

 • Norrlänningen Anmäl

  Jag arbetar som värdetransportör och tjänar ca 21700 före skatt plus det stora risktillägget på 2,50 timmen och lite OB. Jag får ut ca 17000-17500 efter skatt utan övertid. Just nu är jag väldigt nöjd med tanke på att utbildningen är ca 4 veckor. Men jag har varit mammaledig i 3 år och levt på 8500 efter skatt så jag har ju fått en ”löneökning” på ca 8000 i månaden. Så snart kommer jag väl att gnälla när man vant sig. Lönen är ju inte så jättestor med tanke på riskerna men det är ett kul jobb och kollegorna är kanon!! Tack för ordet.

 • Butikschefen Anmäl

  Hej på er! Jag jobbar som butikschef i en stor modekejda, sedan drygt två år tillbaka. Butiken har fem anställda, vilka jag har resultat – och schema ansvar för, samt ska hålla löpande medarbetarsamtal och möten i grupp. Jag har inköps-budget och omsättningsansvar, merchandiseansvar och jobbar dessutom varannan helg både lördag och söndag. Jag fick en ingångslön på 22 000 kronor och tjänar idag (tack vare Handels höjningar) 23 670 kronor (dock väntas ännu en höjning nu till majlönen så jag tippar på att jag hamnar runt 24 500 efter detta). Jag har länge känt att jag tjänar dåligt i förhållande till andra butikschefer med samma arbetsuppgifter och fram för allt att jag jobbar alldeles för mycket helger. Nu är jag nyfiken på att höra om det finns fler butikschefer som vill berätta om sin lön!

 • Förvånad Anmäl

  Oj det var verklien dåligt med tanke på att du har så lång erfarenhet och ´totalt 5,5 års utbildning. Under all kritik!

 • Anonymous Anmäl

  Jag är 31 år och har läst en KY-utbildning på tre terminer. På mitt nuvarande jobb får jag 25.000 kr i månaden som ingångslön och det är jag mycket nöjd med.

 • Rektorn Anmäl

  Kolla med ditt fack. Är du inte medlem så förstår du kanske varför man man bör vara det. Ensam är ego och…..Ingenting….

 • fararen Anmäl

  Inte ska man skämmas för sin lön vare sig man tjänar ”mycket” eller ”lite”. Givande med en sån här tråd då lönen kanske inte är något man alltid diskuterar med vänner och absolut itne med kollegor.
  Jag är 25 år har gymnasieutbildning och jobbar på ett privat företag inom transport. Jag tjänar 23500. Började med 19500 för 2,5 år sedan. Jag har tjänstetelefon och egen laptop. Jag är mkt nöjd med lönen och speciellt med utveckligen av den. Precis som flera här skriver så måste vi våga förhandla! Bra tips är som nämnts ovan, skaffa dig järnkoll, håll skvaller och kommentarer för dig själv och se till att bli närmast oumbärlig. Jag fick löneförhöjning i år trots att i har lönestopp och anställningsstopp. Självklart sporrar det mig att jobba hårdare.
  Självklart är det katastrof att de viktiga yrkena inom sjukvården och utbildning har så låga löner och ingen skulle klara sig utan dem. Samtidigt är det inte något att vara arg på nån annan i den här tråden för.

 • Tina Anmäl

  Jag arbetar som sjuksköterska. har varit färdig i ca 2 1/2 år. har en heltidslön på 23500 kr.
  Arbetar i kommunen och det är betydligt slitigare än vad många tycks tro.
  Då man gick grundutbildningen tycktes en del tro att man i kommunen bara delar dosetter och fikar.
  man ska kunna lite om mkt samt ha bra dialoger med anhöriga, handleda personalen, ta mkt egna beslut i samråd med en läkare (som inte finns i huset).
  påbörja och utvärdera olika handlingsplaner och policy te.x. nutritionspolicy, sårvård, fallprevention osv.

  Jag hade tyckt det varit roligt och givande att komma i kontakt med andra kommunsköterskor så att vi kan dela problem och ge varandra tips, råd och stöttning.

 • Susanne Anmäl

  Hej !
  Jobbat som undersköterska i 20 år och tjänar
  21.000/mån brutto, då jobbar jag heltid, varann helg ,dagar ,kvällar, nätter.Riktig skitlön med tanke på allt
  ansvar det innebär….

 • Alex Anmäl

  Det låter fruktansvärt! Efter 20 år? Efter 5 år som grundskolläraren har jag 23 600. Det låter orimligt. Kram

 • Tidigare butikschef Anmäl

  Hej!
  Tidigare jobbade jag som butikschef på Eurosko. Jättekul jobb i bra butik! Tjänade ca 25000 före skatt. Bonus på försäljningen och butikschefstillägg ingick däri. Efter flytt till annat land jobbar jag nu med egen business som skapar passiv inkomst och det är något helt annat!!! Rekommenderas till dem som har mål för framtiden!!!

 • alfons Anmäl

  jag är 31 år och jobbar på ett mobilföretag som programmerare där jag tjänar 33 800 kr. Jag har ingenjörsexamen och lite utlandsjobb på meritlistan och känner att lönen känns ok. Ofta känner man själv om lönen är rimlig, det är inte så jätteviktigt vad det står för siffror i kuvertet bara man själv är nöjd så!

 • malin Anmäl

  Jag har jobbat som undersköterska/barnsköterska i 10år. På min nuvarande arbetsplats har jag jobbat i 2år. Min lön är 17.700. Det är pinsamt lite..

 • Rebecka Anmäl

  på ett sjukhusbibliotek med medicinsk specialitet utbildad sedan 16 år, tjänar usla 25 000, studieskulderna (5 års studier) äter upp mycket av lönen, skatt, ensamstående med två ljuvliga killar på heltid som äter upp resten av lönen!

 • Flyers Anmäl

  tjänar 24 000:- + övertidsersättning. Jag reser en hel del och valde själv att ha betald övertid istället för några fler tusenlappar i månaden och ingen mer ersättning. Men då restiden kan ta mycket av min tid så tjänar jag mycket på detta. Jag tycker inte heller det bara är den fasta månadslönen som man ska tänka på. Jag har företagstelefon, laptop, fri bil + ett mycket flexibelt arbete. Jag ha hittils en genomsnittlig månad 33 000:- + tex resa till London, Holland och Helsingfors. Jag har ökat min månadslön med 7 000:- på 4 år, jag är kvinna, småbarnsförälder men jag vill ändå mer. Man bli nog aldrig helt nöjd. Men jag är ändå rätt tills freds! Det jag värdesätter mest är mitt flexibla jobb som gör att jag ändå har mycket tid men min son 🙂 och han är det bästa.

 • Flyers Anmäl

  Jag är alltså kvinna på 29 år i inlägget ovan.

 • Ingrid Anmäl

  Jag har en fil, kand 3, 5 år på högskolan, och jobbar som adminstratör på en gymnasieskolan och tjänar 24750kr, plus 1000kr i friskvård och fri lunch för att jag äter med eleverna. Netto får jag ut ca 18800kr.

 • Johanna 71 Anmäl

  Jag har jobbat som tandsköterska sedan 1990 och har en lön på 20100kr. Den är baserad på 90%.Tycker ni att lönen är låg. Jag jobbar privat.Bor i mellan sverige.

 • Linn Anmäl

  Vilken otroligt otidsenlig uppfattning att VD sekreterare skulle vara ett skitjobb.
  Att vara VD sekreterare/assistent på ett större börsbolag idag skiljer väsensskilt från den gamla traditionella ”sekreterarrollen”.

  De rekryteringskrav man idag har på den typen av roll samt det ansvar som ligger på den typen av funktion motiverar mer än väl en lön i nivå med det som uppges.

  Sen är det skandal att lärare, sjuksjöterskor, förskolelärare, socialarbetare mfl inte har en lön i paritet med den samhällsinsats dom gör.

 • Gisela Anmäl

  på en högskola, tjänar 26000. Är 45 år.

 • Ella Anmäl

  Kvinna, 33 år, ekonom på stor statlig myndighet tjänar drygt 40 tkr per månad trots två föräldraledigheter.

 • Loppan Anmäl

  jag tycker det låter lågt. Beror lite på var i landet du jobbar också, hur mycket ansvar du har och vilka arbetsuppgifter. Jag är också ”administratör”. I mitt fall betyder det bl.a. inköpare, försäljning, kalkylering, systemansvarig, lageransvarig/hantering, fraktansvarig. Jag tjänar 26450:- och har varit på samma företag i över 10år och är 35år.

 • Advokatsekreteraren Anmäl

  Jag är 39 år och jobbar sedan fyra år tillbaka som assistent på en advokatbyrå och har idag en lön på 29.500:-. Jag kan ärligt säga att jag tycker jag förtjänar mer för jag sliter som ett djur, vidareutbildar mig och ställer jämt upp men det kanske kommer vid nästa löneförhandling…. Jag tycker det låter som att du har för låg lön, men det beror ju som sagt på vad du gör, var du bor och vilken bakgrund du har.

 • kvalitet Anmäl

  Hej, jag tjänar idag 50 i månaden plus bil. Har ingen övetidsersättn men 6 v semester. Inga arbetstid eg så som ni kan förstå blir det ganska mkt jobb. Har 6 års universitetsutbildning o studieskulder därefter. 50 e såklart en bra lön men, man ska inte stirra sig blind på bruttolönen. Skillnaden efter skatt e inte enorm om jag jämför med lönen jag hade innan. Men, visst e det bra betalt jämfört med flera andra yrekskatagorier men, jag vill lägga till att jag förväntas arbeta mkt, har väldigt höga krav på mig från tunga namn ”uppifrån” och – jag har valt detta jobb själv. Jag kunde också valt ett lägre betalt…Så, om man orkar studera ett par år har man ju tur om det man är intresserad av också kan ge lite högre lön.För er som inte kan el vill studera – många tjäner mkt pengar ändå – om det nu e pengar som e det viktiga i livet…Tycker inte jag men, min lön ger mig möjlighet att gå ner till deltid o ändå klara av vardagen och DEt tycker jag är skönt. Tråkigt att många arbeten mes långa utbildningar o stort ansvar inte lönar sig mer men oftast är det ju jobben inom offentliga sektorn detta gäller och – vad ska man göra då…pengarna i off sektorn verkar ju alltid vara i underskott…Privatisera kaneke, vad vet jag.

  Fria val har vi i livet men dock med olika förutsätningar såklart. Får jag sticka ut hakan o säga att jag kanske inte tycker att ett butiksbiträde på ICA ska tjäna lika mkt som jag med 6 års studieskulder, övertid o enorm press med arbetet som alltid följer med hem..? I tillägg – de 6 år jag studerade och tog lån, dvs gick back 250 000 kunde samma butikspersonal tjäna pengar istället, 6 år x X kr i årslön…

 • Ida Anmäl

  Är 24 år, jobbar inom IT, kontorsbundet support/teknikerjobb kan man beskriva det. Har jobbat i 8 månader, har grundlön på 22700:-, men går skift och med tillägg och OB så är det ungefär vad jag får ut efter skatt. Jobbar i princip varannan vecka, 7 dagar i rad (70 timmar) och sen 7 lediga dagar på det.
  Jag är nöjd, och är väl det som räknas?

  2 års högskolestudierstudier har jag bakom mig, utan ett enda lån tack vare extrajobb på McDonald’s under hela tiden, samt sambo under de två åren!

 • Majsan Anmäl

  Jag har jobbat som lärare i kemi och biologi i 25 år. Just nu ligger min lön på 26000:-.
  Det är härligt att se att ni nyutbildade nästan har bättre ingångslön än vad jag har efter 25 år, men samtidigt känns det ju rätt surt. Vad tog mina 25 års erfarenhet vägen? Det är till mig mina yngre kollegor kommer när det kör ihop sig med både kunskaper och elevrelationer.
  Stora löneökningar finns ju inte i kommunen. Alla får sina 300 i påök varje år.
  Trots allt trivs jag med mitt jobb men lönespridningen borde vara större i ett yrken där du aldrig kan göra karriär.

 • The nurse Anmäl

  Jag har arbetat i vården i 10 år, först som undersköterska. Är sedan 4 år sjuksköterska, har en lön på 21100 kr. Kasst! Läser just nu även en specialistutbildning.

 • Ludmila Anmäl

  Jag är 35 år och har jobbat inom samma företag med marknadsföring i snart 9 år. Har under denna tid lyckats höja min lön med nästan 20.000 kr i månaden och tjänar nu nästan 41.000 kr i månaden exkl. bonus (20% om det gått bra för företaget och jag har nått mina personliga mål). Är för tillfället väldigt besviken men just nu är det lönestopp och det lär dröja ett tag innan det är dags att ta upp ämnet igen. Under tiden är det bara att ta ökat ansvar och gilla läget.
  Till er som vill något så vill jag bara ge rådet att vara tydliga och se efter er egen utveckling. Det är ditt eget ansvar att se till att du fortbildas, får större ansvar och högre lön. Vet du inte vad du själv vill så är det förstås extra knepigt. Kanske skall du ta dig en riktig funderare på vad du verkligen vill?

  Sist men inte minst………..vet ni inte att det ofta är en VD’s sekreterare som driver företaget?
  Bakom varje framgångsrik man finns en smart kvinna.

 • The nurse Anmäl

  Även om en sjuksköterska vet vad hon vill, har höga mål, ett förbannat stort ansvar, vidarutbildar sig. Går hem efter en kamp på liv och död med att återuppliva en person med både läkemedel, deffibrilator, och hjärtkompressioner (gjorde det senast i förrgår) får hon inte mer lön för det. Det finns helt enkelt inga pengar säger ledningen, man prioriterar inte efter dess ansvar, i vården är det bara att sluta hur kompetent man är om man skall lyckas få en lön som motsvarar kopetens och ansvar.

 • anneli Anmäl

  Jag tycker alla som vårdar sjuka ska ha högre lön! Alla sjuksystrar, sköterskor, ni som tar hand om gamla gör ett toppenjobb! Även de som städar borde ha en högre penning. De gör också ett fint men tungt jobb precis som ni.

 • Aggie Anmäl

  …med cirka 8 1/2 års yrkes erfarenhet jobbar jag som, heltid och jag tjänar 17700:- plus 1500:- till friskvård per år. Verkar ju nästan vara en helt ”okej” lön för att vara inom vården när jag läser alla andras inlägg.

 • Pressad själ Anmäl

  Är 30 år – nyanställd på ett konsultbolag och tjänar 35 000. Med tanke på kraven, komplexiteten, debiteringspressen och de många obetalda timmar jag lägger så är det alldeles, alldeles för lite! Just nu har jag fortfarande inkomster från mitt tidigare jobb så jag tjänar i praktiken drygt 40 000, något jag absolut kommer att försöka få vid nästa löneförhandling. Vill bara lägga till i den här debatten att priset man ofta betalar för en högre lön är stress, press, en ständig känsla av otillräcklighet och en utsatthet – exempelvis håller jag föredrag och seminarier jag knappt haft någon tid att förbereda och måste hela tiden låtsas ha koll på saker jag faktiskt inte kan. Även om jag älskar mitt jobb så tror jag ärligt inte att så många skulle vilja byta sina arbetsveckor mot mina – minns inte när jag såg på TV senast,än mindre träffade en vän under veckan eller hade en ledig helgdag.

 • Mimi Anmäl

  Samma år som huvudinlägget skrevs hade fick jag ut ca 7000 efter skatt, men då jobbade jag enbart 50%. Nu två år senare jobbar jag 75 % och får drygt 15000 före skatt. Om jag jobbade heltid skulle jag ha 20 800 före skatt.
  Och jag jobbar med barn inom handikappomsorgen. Är utbildad barnskötare och jobbat 7 år på nuv plats, men 6 år blandad erfarenhet från förskola,fritids,skola,hemtjänst,ledsagare etc. Nyss fyllda 37.
  Vet inte vart gränserna för låg/hög lön går. Först i år jag kom upp till 20 800 om jag jobbar heltid. Tycker det är ok i min bransch, men när man hör andra så är det nog lågt…
  Eftersom jag inte har erf av din bransch cina så vet jag ej.

 • Cilla Anmäl

  Är överläkare i jourtung specialitet på ett universitetssjukhus, jobbat som läkare i snart 20 år. Som bakjour är jag den sista instansen inom min specialitet för hela regionen, dvs ca 1 miljon människor. För detta får jag 56000 i grundlön, därutöver diverse jourtillägg så förra året kom jag upp i en snittlön på ca 75000/mån. Av detta tar staten tillbaka ca 52%, dvs dryg hälften. Därutöver betalar jag ca 1500 kr/mån på mina studielån( jag har dock bara gamla studielån, tagna före 1990 vilka är åtskilligt billigare än de nyare varianterna så jag ska väl inte klaga).
  Det kan tyckas mycket pengar med 75000 i månaden men jag lovar er att jag jobbar för varenda krona och mer till. Utöver de jourtimmar jag jobbar som jag får betalt för gör jag dessutom åtminståne 5 tim obetald övertid i veckan(ofta mer), detta för att hjälpligt hinna med administrationen för att förhoppningsvis inte missa något väsentligt ang mina patienter. Fick brev från HSAN häromdagen, anmäld av en pat som tycker sig ha fått vänta för länge på ett svar ang en undersökning( den var invändningsfri). Sådana gånger undrar jag om ens 75000 uppväger vissa saker och ting.

 • intebittergurka Anmäl

  Spelar ingen roll vad det är, så länge det är ärligt förtjänade pengar! Men försök låta bli att vara bitter på dem som ”tjänar 10 eller 100 faldigt mera än dig;- för du kan inte göra något åt det.

  Till alla änglar som jobbar i vården, och till alla lärare: Hade jag varit statsminister hade jag bums gett er en löneökning på minst 10000/mdr, och samtidigt satt ett lönemax, på 50000/mdr, så inga vd’n och slika, hade möjlighet att mumsa i sig våra skattepengar.

  Alla som hämtar sopor, alla som sitter i kassan på Ica, och alla liknande yrken:

  De är ni som gör att samhället fungerar, så var stolta i er ykesroll vilken det nu är.

  Själv är jag städare på ett sjukhus sen 10 år, och tjänar f.n 17800/ mdr på 100%.

  När jag har betalat min laglydiga skatt, och det korrumperade facket, är det 13200kr kvar.

  Min lön är ett lika stort skämt som dagens socialnorm, men mitt jobb är lika viktigt som alla andra som jobbar ärligt för sin lön.

  Kram till alla som jobbar ärligt.

 • Kerztin Anmäl

  Hej

  Jag har jobbat som skötare i 26 år(46 år), vet inte alltid vilka trauman jag möter i jobbet, jag har räddat ett flertal till livet både fysiskt och psykiskt, blivit utsatt för många incidenter. Men nu äntligen har jag sprängt 20 000 kronors gränsen med 400:-.
  Det är vl tur att man ändå gillar sitt jobb, även om man skulle byta yrke för sin egen ekonomi och hälsa.

 • Tur man har en man som försörjer en1 Anmäl

  Jobbar som personlig assistent sedan 10 år, jobbade innan som undersköterska i 15. Min lön är 21800/mån en av de högsta i assistansbolaget med flera tusen anställda . Min chef säger att jag har för mycket i lön! Jag har fått strida för varenda öre och det är inte klokt! Har utbildat mig till ett annat yrke men inte fått något jobb ännu, men första chansen o jag drar även om jag får en hutlöst låg ingångslön till att börja med så är det värt det!

 • Anki Anmäl

  Hej
  Jag tänker på alla er som arbetar på sjukhus och förvisso har dålig lön. Men har ni inte ob tillägg m.m när ni jobbar kvällar och helger? Vad blir månadslönen då?

 • camilla Anmäl

  Har alltid haft för mig att lönen var bättre i Sverige, men nu när jag jämför med ovanstående läkarsekreterares lön på 17.600 (visserligen från 2007) jämfört med min bruttolön på 22.612 SEK, så blir jag mycket förvånad. Har jobbat > 15 år, vilket även innebär 5 veckors betald sommarsemester + 2 1/2 veckas vintersemester.

 • Student på KY-utbildning Anmäl

  Hej!
  Jag undrar vad jag ska begära i lön som inköpare efter en 2-årig KY-utbildning med inriktning internationell handel? Jag är 36 år och har 15 års erfarenhet från handel tidigare. Vad tjänar ni andra inköpare? Jag har fått mycket beröm för mina insatser under praktikperioderna, men när det kommer till lön känns det så svårt. Vill ju ha en bra lön, men samtidigt inte vara så ”dyr” att de tar någon annan. Vore jättetacksam för lite tips!

 • Anna Anmäl

  Jag jobbar som butikchef sedan 15 år tillbaka på en av de större modekedjorna. Har 9 anställda som jag ansvarar. Min lön är 34.000:-

 • Magistern Anmäl

  Intressant diskussion! Särskilt kul var det att läsa Martins kommentar. Han jobbar på ICA Maxi för 22.500 kr utan någon speciell utbildning. Det är 100 kr mer än jag har nu efter min fantastiska löneförhöjning i år på 2000 kr. När jag arbetade som lärare, med kortare utbildning än jag har nu, hade jag 23.000 kr.

  Jag forskar på universitetet, är 45 år gammal och har nu 12 års eftergymnasiala studier (det blir mer), bl a en lärarexamen med ämneskompetens i 5 ämnen, en separat pedagogisk examen, fil mag och snart dr. Jag antar att jag skulle kunna kalla mig yrkesstudent med min orimligt långa utbildning bakom mig.

  Jag har haft ett antal olika yrken under mitt liv, mest inom kvinnodominerade branscher: vårdbiträde inom sjukhem och hemtjänst, lärare på flera olika nivåer, försäljare, kontorist, ‘utlandsassistent’ på ett privat företag.

  Jag ska inte klaga, jag gör något jag tycker om, jag är min egen ”chef” och kan själv råda över min arbetstid, vilket är värt enormt mycket, särskilt som ensamstående mamma. Men min anställning är tillfällig och jag vet att det kommer att bli mycket svårt för mig att få jobb när jag väl är klar och har min doktorsexamen. Konkurrensen om akademiska tjänster är mördande och jag är inte säker på att jag vill vara kvar i den världen, som timanställd universitetslärare med dåliga arbetsvillkor och ännu lägre lön. Jag vill hellre ha ett fast heltidsjobb, men de växer inte på träd. De allra flesta jobb jag kan/vill söka är jag överkvalificerad för och då blir man bortsorterad direkt. Och så har jag åldern emot mig. Äldre, stabila kvinnor med hög utbildning är inte så eftertraktade. Så i slutändan kanske jag blir tvungen att stryka utbildning och erfarenheter ur mitt CV bara för att få ett arbete. Förmodligen får jag nöja mig med en lägre lön än den jag har nu. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det, försöker att göra det bästa av min tid just nu.

  Jag tror inte att erfarenhet, arbetsvilja, engagemang, kreativitet, goda ledaregenskaper, utbildning, goda vitsord och bra hälsa har så stor betydelse egentligen. Det handlar mycket om tillfälligheter.

 • Christina Anmäl

  Det känns lite lågt att komma med påhopp av typen ”hon som sa att hon tjänade 40 000 som vd-sekreterare ljuger”, när du uppenbarligen inte har någon insyn alls i detta. Jag utgår från att du inte bor i Stockholm och jag vet att löneläget är annorlunda utanför storstäderna (och då främst Sthlm). Jag jobbar som Personalchef sedan ca 10 år tillbaka på flera olika företag – i samtliga fall stora privata koncernen, och då på deras huvudkontor (som oftast ligger i just Sthlm). Det är inte alls ovanligt att man som kvalificerad och erfaren VD-sekreterare tjänar 40´och till och med långt över det. Jag har varit med om många, många sådana rekryteringar (alltså sekreterare/assisten till höga chefer). Sen utgår jag från att alla inser att med en sådan lön utför personen mer kvalificerade arbetsuppgifter än att koka kaffe och boka möteslokaler.
  Jag säger inte att detta är rättvist eller rätt på något sätt. Men det är nog bara att hacka i sig att det är så det ser ut.
  Sen håller jag också – Självklart – med om att vårdyrken borde värderas helt annorlunda. Men det går aldrig att jämföra privat (självfinansierad) verksamhet med verksamhet styrd av skattepengar. Problemet är väl då snarare att kvinnodominerade yrken inom offentliga delen värderas lägre än mansdominerade yrken inom samma gruppering. (dvs att en sjuksköterska tjänar mindre än en parkförvaltare tex).

  Själv tjänar jag 48´och det går inte en dag utan att jag är tacksam över det. Däremot tänker jag inte skämmas över det.

  /Christina

 • BMD Generic Plain User Anmäl

  Hej! Jag jobbar som förskolechef i Sthlms.trakten och måste bara säga att du har ju en riktigt usel lön! Du ligger på samma lön som våra nyutbildade barnskötare.Hos oss har nyutexade lärare/förskollärare en ingångslön på 23.000-24.000 lite beroende på vad man gjort innan utbildningen. Man kanske har jobbat ett antal år redan i förskolan. Jag vet en nyutexad fsk. som fick 26.700 som ingångslön i en grannkommun. Det är grymt mycket, men bara att gratulera. Antingen ber du att få ett samtal med din chef nu, ev. tillsammans med den som är fackombud och lägger fram dina synpunkter. Eller så laddar du till nästa lönesamtal(vilket det ju dröjer ett tag till)och kräver högre lön.Lycka till

 • Nöjd Anmäl

  Jag är 37 år och jobbar som produktchef inom IT branschen. Jag tjänar 42 000 kr/månaden plus möjlighet till ytterligare 20% i bonus, dvs 50 400 kr/månad. Min lön är ok i jämförelse med andra i samma bransch i Stockholm.

 • Olga Anmäl

  Jag tycker det är SKAMLIGT att ni inom vården, framföra allt undersköterskor, tjänar så dåligt.

  Vi kan snacka utbildning och csn-lån, visst…undersköterskor har bara gymnasieutbildning bla bla bla…men arbetet? Arbetsuppgifterna? Fysiska slitet? Ex ni som jobbar inom äldrevården, som får torka bajs och vänta på döden tillsammans med era brukare. HUR kan lönerna fortfarande vara så låga??

  Det är ett skitgöra, jag skulle aldrig palla jobba inom vården. Jag vill gärna ha inspirerad och glad och hälsosam personal när jag själv kanske är på G att kola vippen och behöver läggas in…

  Det känns som att de som bestämmer inte tänker på det. Antagligen är de rika själva och ha ett privat eget litet ålderdomshem de ska läggas in på eller så är de så verklighetsfrånvända att de inte ens tänker på att vad som helst kan hända i livet. De kan också bli ensamma, fattiga och i behov av Sveriges sjukvård/äldrevård.

  Jag vet inte, jag bara ville skriva av mig. Själv jobbar jag med något helt annat. Jobbar halvtid beräknat på 22 200:- samt att jag har ett eget företag. Jag skäms när min heltidsarbetande syster berättar att hon har strax under 18 000:- i bruttolön.

  Kämpa för era löner. Fortsätt sätta ner foten. Ni är så viktiga. Ni har i alla fall en här som alltid kommer hålla er om ryggen!

 • designern Anmäl

  jag jobbar inom design har studerat i 7.5, nu ar jag 32 ar och tjanar 40.000 i manaden jobbar 60%. Inom mitt yrke ar det svart att jamfora loner for det beror pa talang, erfarenhet etc. Ska aven tillaggas att jag jobbat som affars bitrade manga ar eftersom det inte ar sa latt att skaffa sig ett jobb inom design aven om man ar javligt bra. Jag tycker att jag har en lon jag fortjanar. Sjukvards lonerna ar skamligt laga tycker jag.

 • Veronica Anmäl

  Är nyss fyllda 30,kvinna,kommunanställd i mellanstor stad.
  Läst barn – och fritidspr. på gymnasiet och direkt efter började jag på lärarhögskolan,läste 3 år till förskollärare.

  Utexad 2001, fick jobb direkt: ingångslön 15´600kr.
  Nuvarande lön: 25.050kr (efter 8 år på samma arbplats)

 • Anonymous Anmäl

  Jag jobbar på en av de stora IT-jättarna. Började på supportavdelningen med ingångslön på 18.000:- -98. Har sen specialiserat mig, kört mycket internutbildningar, minst 3 per år. Jobbat som konsult ute hos kund alltid med debitering över 68% per år. Idag har jag en grundlön på 40.000 och bonusar på det. Förra året blev årslönen 600.000. Inom IT går det att klättra om man vill och lägger manken till. Jag satt tidigt som mål att aldrig tjäna mindre i tusenlappar än min ålder och har varit hård i löneförhandlingarna varje år. Har kollat med facket, mina kollegor och kört med bra argument.

 • annie Anmäl

  Visst är detta ett ”skitjobb” med dåligt betalt, men hur skulle det se ut om det inte fanns några alls som oss? Hur skulle alla arbetsplatser, skolor, sjukhus eller butiker se ut utan oss?
  Jag är glad att jag har ett jobb, sålänge de nu varar.

 • Lena Anmäl

  Jag är arkitekt, 40 år, har jobbat i 9 år inom samma företag och tjänar 31.500.

 • xoxo Anmäl

  Jag är 40 år och jobbar som inköpare/administratör sedan 2 år. Jag tjänar 27 000:-/ månad.på heltid 40 timmar/vecka.

 • Smulan! Anmäl

  Jag är 32 år, bor i Stockholm och är VD sekreterare på ett privat företag. Tjänar 40 000/mån, har 6 veckors semester, ingen övertid. Mobiltelefon och Bredband hemma ingår. Ingen utbildning annat än gymnasiet har jobbat som VD assistent i sex år.

  Helt omöjligt att kommentera Cinas ursprungsmail som skrevs nov 07….. 😉

 • Kille Anmäl

  Min lön är egentligen ett skämt lite över 30000/mån med tanke på min utbildning, jag är civilingenjör. Jag har betalt mina studieskulder. Det är orättvisst när en sophämtare i sverige tjänar mer än mig. De har ingen utbildning, de har inga studieskulder att betala, de fick lön när jag hade det knappert. Men det är ingen som säger ett knysst om att utbildning i sverige inte lönar sig snarrare tvärtom. Jag fick mina bästa år förstörda genom utbildning. Var tvungen att plugga när andra roade sig i unga år. Två saker ångrar mig i mitt liv att jag flyttade från min hemort för att studera och min privata pensionsförsäkring som staten skor sig på genom denna j…. avkastningsskatt.

 • Anonymous Anmäl

  Hur naiv är du egentligen? Lönen har väl inget med ålder att göra?! 21800 är nog en ganska normal lön för en med det yrket.

 • Fre Anmäl

  det är en ganska standardlön för just ditt yrke, sen så måste jag passa på att sägaatt vi kvinnor måste bli bättre på att löneförhandla. Jag är kökschef på en stor restaurang och tjänar 22.000 i månaden plus ob efter 10 år men jag vet att normallönen för kökschefer ligger på 28.000 hos privata arbetsgivare.
  Sen så till uskor, jobbar man privat tjänar man ju bättre, det finns en hel del uskor som tjänar 25.000 i månaden men de jobbar inte för kommunen eller landstinget.

  Stå på er och kräv bättre lön!!!

 • Advokatsekreteraren Anmäl

  Hejsan,

  Jag är ny utbildad advokatsekreterare samt ekonomiassistent och arbetar sedan 1 år tillbaka på en advokatbyrå i sthlm. Jag är 27 år gammal Arbetar mellan 8:30-16:30 d.v.s 35 timmar i veckan. Jag har en månadslön på 17 500 kr. Jag är ensam assistent på företaget men min främsta arbetsuppgift är vd-assistent. Jag själv anser att min lön är väldigt låg då jag är ensamstående mamma och får ut 13 500 kr efter skatt.
  Vad tjänar ni som har liknande jobb?

 • Anonymous Anmäl

  Hej alla!

  Jag är 37 år och arbetar som språklärare på högstadiet. Juni 2006 hade jag usla 22.300 i lön Jag åkte utomlands i 2år och bytte sedan skola. Ht 2008 kom jag tillbaks till Sverige och fick jag 28300 i lön och nu har jag 29.500 kr. Det känns jättebra!

 • Svarte Petter Anmäl

  Jobbar som inhyrd konsult på ett stort företag som tillverkar flygplan, vill inte ange företagets namn :). Min verkstadslön är 22.400, snittet på verkstaden för de fast anställda ligger runt en tusenlapp högre.

  Jag tror att ALLA löner i Sverige kommer att reallönemässigt att sjunka några årtionden framöver, detta pga utflyttning av jobb till låglöneländer. Fler och fler företag inför kortveckor med löneavdrag för att klara konkurrensen med låglöneländerna.

  Jobben kommer att minska till antal, skatterna sänks, arbetslösheten ökar, budgetunderskottet ökar och fler människor blir beroende av bidrag. Detta gör att människor tvingas ut i arbetslivet med en lön som blir lägre och lägre. Man anpassar sig och tycker att man gör en god insats för Sverige för man har ett jobb ett riktigt jobb. Som bidragstagare står det ju ”korkad, lat och arbetsskygg” i pannan, vilket media har lyckats att pränta in i svensken i gemen.

  När du sedan har slavat och får din efterlängtade lönespec så åker du ut till ett shoppingcenter och köper dig lite lycka inför nästa race den 25:e

  Men vad kan detta då bero på. Kan det vara så att Sverige inte var med i andra världskriget och var oförstört. Europa var sönderbombat och skrek efter svenska industriprodukter -50 -60 -70 talet. Vårat sociala skyddsnät växte och blev bäst i världen. Sedan har det raserats mer och mer.

  Spelar det någon roll egentligen om man tjänar 15.000 eller 50.000. Huvudsaken är att man har tak över huvudet och mat för dagen och hälsan i behåll.

 • städerska Anmäl

  jag är den lyckligt lottade som fick skriva på tillsvidare anställning i går och har fått en lön på 115kr/tim. Vet inte vad det blir i månadslön. Jobbar heltid.

 • Lilla jag Anmäl

  Jag är 35 år och har jobbat på kontor inom eventbranschen sedan 2007. Där fick jag utan omsvep 22 000;- i ingångslön. innan detta jobbade jag på en skola här i stan och hade som outbildad assistent 16 500kr. Så det var ett glatt uppsving när jag började på eventbyrån. Dock så har jag inte fått ngn löneförhöjning ännu, och kan nog inte räkna med det heller den närmsa framtiden heller.

 • Nöjd barnskötare Anmäl

  Jag är relativt nyutbildad barnskötare och 46 år men jag har även mycket annan relevant utbildning i bagaget. För ca två år sedan fick jag ett heltidsvik och 17000 kr/månaden. Usel ingångslön i mitt tycke. Efter två år fick jag en fast tjänst på en annan förskola och höjde min lön med över 5000 kr/mån. Detta kändes helt fantastiskt! Så är man inte nöjd med sin lön är det lika bra att söka nytt arbete – det är min enkla slutsats.

 • ami Anmäl

  Hej!

  Jag ska snart förhandla lön med min nya arbetsegivare, som är ett STORT mediaföretag (tänk Disney, Universal etc). Jag ska marknadsföra deras filmer och dataspel. Min chef blir en Senior Produkt Manager, och blir den jag rapporterar till.

  Vad kan jag begära i lön?

  Just nu jobbar jag i mediabranschen och av det jag har hört så känner t ex en marknadschef minst mellan 30 000 – 100 000 kr/månad beroende på hur stort företaget är.

  Är product manager = produktchef?

  tacksam för svar

 • Jessica Anmäl

  Jag är 26 år och har arbetat från och till som undersköterska i fem år, mellan varven så har jag även jobbat i klädbutik.
  Hade ett vikariat som undersköterska i sommras och fick 21120 kr, när jag arbetade i våras på ett annat ställe inom hemtjänsten och hade en lön på 16500kr.
  Så jag är nöjd emd höjningen då sommarjobbet också var inom äldreomsorgen.
  Det är svårt att höja sin lön det enklaste sättet är nog när man byter jobb.

 • jag Anmäl

  Hej,

  Jag bor i Spanien, skild med 2 barn, jobbar 48 timmar i veckan och far ut 960€, här far vi inget barnbidrag, bostadsbidrag, eller nagot som helst bidrag, varje ar för att mina barn ska ga i en statlig skola maste jag betala ca 250€ per barn för böcker, de aker med skolan pa utflykter och vi föräldrar maste betala allt, säg nu till ditt barn att hon/han är den enda som inte far aka med. maste betala en person som tar hand om mina barn för att arbetstiderna här är skit, och här har priserna stigit som sjutton mjölken är lika om inte dyrare här än hemma,,, nu ska vi inte prata om hyrorna, jag betalar 1375 i manaden och da ha vi inte ätit klätt oss eller betalat ström,vatten bil ,,,,
  GUD VAD BRA DET VERKAR HEMMA I SVEA LAND,, JAG VILL HEM

 • funderar på att byta jobb Anmäl

  Hej du upphandlare som tjänade 37 000. Vilken kommun jobbar du för..? Jobbar för Region Skåne, samma jobb, och tjänar 28 700 – med 10 års yrkeserfarenhet..

 • Anonym :) Anmäl

  Är 21 år men otroligt flittig, jobbar 40h/vecka och
  har 30000 och lite till + förmåner, men jag säger som vissa andra, det är jag inte nöjd med. då kommer jag inte längre i livet! Viktigt med bra mentalitet.
  Och förutom jobb så kan man faktiskt dra in några kronor på spel som att tex titta på lite sport istället för att göra onödigt ting, driver in ca 10000 extra på det så jag räknar alltid med minst en lön på 40000. Bra eller dåligt får ni avgöra men jag är inte nöjd.
  Man ska visa att man som människa är enastående och speciell, se till att företaget man jobbar för får upp ögonen för just dig! Så dom inser att du ska tjäna lite mer för att du ska stanna kvar. Ganska enkelt egentligen.
  Lycka till alla kan man väll säga som avslutning.
  /Mvh Lycklig Grabb

 • Anonym :) Anmäl

  ville bara tillägga att jag är fast sedan 3 år.*

 • Sofie Anmäl

  Vill passa på att tipsa om en gratissida där man kan få gratis presentkort genom att besöka hemsidor och logga in! Det är en jättebra gratissida eftersom man varje dag får två poäng bara genom att logga in och besöka en daglig hemsida, det går jättefort och är helt gratis! Poängen kan man sedan byta mot presentkort till exempelvis H&M, Gina Tricot, JC eller Stadium Gå in på länken och få 50 poäng direkt! http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=2589

 • städerskan Anmäl

  Med en månadslön på 19400kr innan skatten är dragen. Trivs med mitt yrke. FÖr jag är bara 40 timmar i veckan, endast vardagar. Skulle inte vilja ha ett jobb där jag måste jobba ihjäl mig för en dubbelt stor summa. Man har ett härligt liv efter jobbet. Dessutom är jag nöjd med mitt jobb. På mitt jobb går lönen efter ålder. (under 20 år en annan lön), den går sedan efter hur lång städerfarenhet man har på papper. Det är rättvist, inga iduella löner som kan ställa till osämja för att någon fjäskar med chefen. Nej, kort sagt, ett rättvist lönesystem har vi! Jag har 7 år städerfarenhet.

 • Anonymous Anmäl

  Jag vet att jag inte har någon lång utbildning bakom mig ( inte inom mitt yrke i alla fall , men har har en högkoleutbildning bakom mig som förskolelärare ) men jag har jobbat privat i 16 år på samma företag som städerska och jag en timlön på 94 kr , kvällstid .
  En nyanställd på samma företag har exakt samma timlön som jag .
  Ingen av oss får så många timmar att vi kan jobba heltid och lönen är helt enligt fackliga avtal .
  För ett tag sedan såg jag ett program på tv om städare på Mcdonalds , de jobbade visserligen natt men tjänade ca 120 kr i timmen . Det blev ett himla hallå om den dåliga lönen men 120 kr i timmen skulle jag bli väldigt glad för .
  Nu får jag ut 10 000 efter skatt , försök att leva på det den som kan !

 • chefen Anmäl

  Många intressanta inlägg må jag säga. Är själv 42 år och arbetar som förvaltningschef i en mindre kommun, min lön är 44000 i månaden och är väl i mångas ögon helt ok. Ska absolut inte klaga för det är en bra lön men likväl så finns stora studieskulder och dessa skall ju betalas. Jag sneglar givetvis på kollegor i andra, större kommuner och där ligger lönerna 10000 mer i månaden. Slutsatsen är den att vill man öka lönen så måste man byra arbete tämilgen ofta, kanske vart 3:e år och dessutom vara en tuff förhandlare. Kort och gott så blir man nog aldrig riktigt nöjd, det finns alltid någon som har det bättre…….

 • byggarebob Anmäl

  Är 25 år idag…

  27.890:- på mitt gamla jobb, kör eget nu & plockar ut cirka 27000:- efter skatt, ska börja på annat byggföretag och får då 29.400:- + firmabil & telefon som ingångslön…dock är ingångslönen ingen riktig ”ingångslön” då det nya företaget har tjatat över mig till dom. Helt OK lön tycker jag, dock har man redan som 25 åring ont i kroppen periodvis.

  Har en god vän som jobbat inom industri och tog tjänstledigt för att studera till SSK, blev färdig för ett tag sedan och veckan innan han blev färdig fick han ett brev från industriföretaget ang en lönehöjning….den gjorde så att han tjänade 3200:- mer än som sjuksköterska, det e fan lagen om all jävelskap som råder.

 • hög lön = hög skatt Anmäl

  Är 47. Har jobbat 12 år i mitt yrke och har 61.500 kr i månaden. Jobbar 36 timmar per vecka, alltså skift. Och det tillkommer då lite ob.ersättning på detta också.
  Är helnöjd, men har ett ansvarsfullt jobb.
  Har studerat några år för att få yrket.

 • Charlie Anmäl

  Jag är 39 år. Tjänar 40 000. Och så har jag ett extra jobb som gör att jag tjänar 13000 till i månaden. Jag antar att jag är lyckligt lottad. Jag känner mig tacksam och jag blir förskräckt av att se vilka dåliga löner som hänger med viktiga jobb, t ex vårdjobb.

 • Ella Anmäl

  Jag jobbar som butikssäljare med grundlön + provision. Det innebär att min lön är väldigt rörlig och aldrig densamma från månad till månad. Eftersom jag är en duktig säljare brukar jag hamna mellan 25000-45000kr i månaden. Nu när det är lågkonjuktur ligger den oftast mellan 25000-35000kr. Inte så dåligt ändå med tanke på att jag saknar eftergymnasial utbildning. Jag är nöjd men hoppas på en ny högkonjuktur så att jag får mer provision.

 • anonym Anmäl

  Generellt sett så är det bra att byta arbete/arbetsuppgifter ofta för då har man större chans att förhandla lönen.
  Bransch, arbetstider, ansvar, prestation, svårighetsgrad och man är styrd av bestämda processer eller själv förväntas sätta ramarna är ju sånt som påverkar lönen.
  Var självkritisk och tänk efter vad Du använder arbetstiden till; är Du effektiv, hjälpsam och uppfinningsrik? Sköter Du dina tider, fikar lagom mycket och får saker ur händerna? Oavsett nivå på arbete är det sådana personer arbetsgivarna är beredda att betala extra pengar för.
  Jag är gruppchef på en IT-avdelning och tjänar 46000/månad

 • BMD Generic Plain User Anmäl

  Beror på hur länge du har arbetat.

  Jag tjänar 36 000 i månaden om jag byter jobb kan jag komma upp i 43 000 men jag vill inte pendla vilket skulle krävas.

 • Joseph Tran www.pengakoll.nu Anmäl

  Hej Cina, Jag tycker det är en mellan lön.
  Detta beror givetvis på hur mycket värde du adderar till företaget. Desto mer värde du adderar desto mer betalt skall du ha. många människor tycker sig vara grymt underbetalda men när man faktiskt tittar på vad de gör så kan man konstatera att de är rena kostnader för företaget. Andra personer som kan visa på att de är en tillgång för företaget får oftast lättare i löneförhandlingar.

  Tricket att få högre lön är nog att addera det där lilla extra hela tiden. att göra lite mer än vad som krävs. På sikt kommer detta ge ett större personligt resultat som leder till att avdelningen gör bättre ifrån sig och blir mer produktiv.

  Bli en ledare och gå före. var exemplet så kommer andra att följa efter.

 • Zanyar Anmäl

  är civilingejör och hunnit arbeta i 10 år som arkitekt i IT-branchen. Ligger på 45000kr/mån + övertid + 6v semester.

 • LiZ. Anmäl

  Är 38ar och har varit hemma med barn i 10ar(minus 7manader mellan barn 1 och 2 när jag jobbade under graviditeten)och har ingen inkomst. Har inte sa förskräckligt manga barn- 3st (10,7 och 3ar)-men när andra barnet föddes dök en möjlighet att vara hemma med barnen pa obestämd tid upp och sa har det fatt bli.

  Om jag hade fortsatt min karriär skulle jag, förhoppningsvis, tjäna runt 45-47 000 i manaden (jurist som pabörjade domarbanan men hoppade av).

  Anser definitivt att vissa jobb är klart underbetalda.

 • Sofia Anmäl

  0 32 år gammal, tjänar 24.500 kr i månaden men har mkt förmåner, betalar nästan ingen ränta på lägenhetslånet, matersättning, gymkort, flertal försäkringar, är jättenöjd o tror att jag kommer o få minst 1000 kr till vid nästa löneförhandling=)bor på en mindre ort i skåne så jag är jättenöjd!

 • Chefen Anmäl

  Det låter lågt. Mina anställda är administratörer, dock med specialkunskaper inom ett visst område. De tjänar mellan 30-36 beroende på ålder och erfarenhet.

 • Får man vara stolt över att en fantastisk lön? Anmäl

  Är kvinna som satsat på karriär inom IT för att det är kul och har egentligen aldrig varit driven av pengar. Hade en ingångslön 18 000 kr och har fyrdubblat den på tio år.

  Visa framfötterna, våga ta ansvar och kräv bra betalt! Det är mina bästa tips. Sedan är nivåerna ofta branschstyrda…

  Lycka till!

 • markus Anmäl

  Generellt tjänar ni oförskämt dåligt och ert allra största problem är männen inom LO-kollektivet. Inte en ända gång har de backat upp er när ni har strejkat. Deras löner ligger bra mycket över era om man jämför med likvärdiga yrken (utbildning, arbetsbelastning, ansvar osv) Varför?

  T ex när byggare har dåliga tider kommer det ROT-avdrag som ett brev på posten. Ett avdrag som gör att de i dåliga tider kan öka sina löner ändå. När ni har dåliga tider skall ni ställa upp och tänka på barnen, patienterna osv.

  När industriarbetare kickas tvingas företagen betala utbildningar och arbetsförmedlingarna skall förstärkas och nya gratis utbildningar skall startas. När ni kickas får ni ofta reda ut era liv själva.

  När det väll är högkonjunktur och ”er tid” kommer, då finns inga pengar till lite mera lön eftersom då skall de gå till skattesänkningar osv…

  Så kvinnor inom LO-kollektivet här kommer lite ex på saker du kan göra för att förändra din situation.

  * Se till att ni själva får löneförhandla. Var TUFFA, TYDLIGA och ”OFÖRSKÄMDA” med era önskningar på lön. MOTIVERA dem, gärna med exempel och (om det går) med siffror. T ex som undersköterska, kolla vad de tjänar på Renhållningen och ifrågasätt varför de har så mycket mer än dig.

  * Ta fajten med era män och hans kompisar hemma vid köksbordet så att det tvingas ställa upp nästa gång ”ni tar fajten” och skall ut och strejka. Sprid det vidare till alla era väninnor och arbetskamrater.

  * Lämna LO omgående. Kolla själv hur lite de har gjort för er kvinnor. LO styrs av män och de fackförbund som väger tyngst är de klassiska och manligt dominerade. Er makt och påverkan inom LO är en ren illusion.

  * Se till att på sikt hitta nya arbeten där ni kan få utlopp för era önskningar och drömmar och där folk värdesätter ert arbete även i pengar.

  Jobb skal BÅDE vara roliga och ge en schysst lön. Allt annat snack är i mina öron löjliga.

 • Joseph Tran http://www.pengakoll.nu Anmäl

  Markus, bra talat! håller med fullständigt i det du säger. alla kvinnor läs för guds skull markus inlägg!!

 • camilla Anmäl

  Hej,
  Jag är 30 och tjänar 48000. Har utbilding som både civilingenjör och civilekonom och jobbar inom IT industrin.
  Jag tycker att 21000 låter lågt för din ålder och den erfarenhet inom området som du därmed torde ha upparbetat. Satsa på att hamna närmare 25000 vid nästa löneförhandling. Eller byt arbetsgivare- det är det mest effektiva sättet att snabbt höja sin lön.
  Lycka till!

 • Sandra Anmäl

  Jag är en tjej på 26 år. Jobbar som innesäljare och tjänar 23.600:- Är inte nöjd. Men jag har sagt att jag ska ha 30 när jag är 30 i alla fall.

 • trött på rövslickeri Anmäl

  Inser när jag läser detta tt jag har valt fel yrke. Är lärare för år 1-3 sen 25 år tillbaka. Har en lön på 25000. Vi har individuella löner. De sätts efter hur mycket man fjäskar för rektorn och tar på sig hans arbetsuppgifter så han kan ta det lugnt. Säger man som jag att jag främst är på jobbet för barnens skull ligger man risigt till.Vad var det man kunde tjäna 40 000 på tro??

 • Lia Anmäl

  Hej!

  Jag är också 37 år och har jobbat som medicinsk sekreterare i 6 år och har 18 000 kr/mån. Är ensamstående och har studielån (3 terminer). Trist att ”kvinnoyrken” är så dåligt betalt och skandal att du som jobbar på MAXI har mer i lön!!!

 • ambo Anmäl

  Är 42 år

  Jobbar i kriminalvården och har 21 000 i månaden, tycker du det är bra eller?

  Men DU jag har ett jobb och det är jag glad för.

 • Malmö Anmäl

  Jag är butikschef sedan ca 15 år och är man. Jag tjänar ca 35.000:-/månad oavsätt hur mycket jag arbetar (jobbar mellan 50-60 timmar i veckan) är ansvarig för ca 25 st. Telefonjour dyngnet runt året om. Jag tjänar relativt bra när jag kollar med andra på samma tjänster. Nu sköter jag det mesta beträffande personal, marknadsföring, ekonomi, säkerhet osv.

  Tror att det är många som är ”lurade” på sina löner, men man måste ibland sätta det till relation till hur många timmar man arbetar (lön/timme).

 • D.m Anmäl

  För alla som jobbar för höga löner! flytta till Norge!

  jobbade på natten i olika livsmedels butiker tjänade runt 30.000 (norskapengar)
  inget jag klagade på utan hemlängtan som tog mig hem till Sverige igen 🙂

  så om du vill ha mycket pengar flytta till Norge!
  dom gör exakt samma sak på oss, så som vi svenskar gör med Polskarna. men vi får 10x högre lön ^^!

 • Gråmusen Anmäl

  Vilken lön ska jag begära i ansökan? Jag är 37 år och jag har 8 års erfarenhet av administration och 4 års studier på universitet (dvs lån att betala av)?

  Jag tycker att det är helt ok att lön kan pendla väldigt för administratörer. Naturligtvis ska en VD-sekreterare tjäna ordentligt med pengar, och det ska jämföras med VD-ns lön (som mycket väl kan vara över 40′).
  Jag ser en trend att: livsmedelsanställda (ICA, Maxi som fler här fnyser åt), faktiskt kommer att få högre status. Jämför man med t ex sjuksköterskor som inte får göra fel, för att rädda liv, så hanterar livsmedelshandeln mat, vilket absolut inte får göras fel med heller (köttfärskskandalen mm), eftersom många människor kan bli sjuka. (T ex magsjukor eller allergichocker). Vi behöver alla äta!

 • Fsk Anmäl

  Jag tar min lärarexamen nu i januari. Jag har fått jobb på en förskola utanför Malmö och fick en ingångslön på 22 000kr. Ganska nöjd om man jämför med de andra som har jobbat i flera år inom samma yrke.

 • MiaFia Anmäl

  …sluta gnäll, byt jobb, Sök jobb på Maxi då om det lockar dig.

  Själv är jag övernöjd, tjänar 68800/månad och den ökar med 3800 nästa år.
  MAN KAN BARA SJÄLV PÅVERKA, SLUTA VARA AVUNDSJUK PÅ ANDRA, GÅR NÅT ÅT DET ISTÄLLET.
  Kanske trots allt bättre med ett jobb man trivs på med lite lägre lön än att ta ett jobb med hög lön som man trivs mindre bra på.

  Jag har turen att ha hög lön och trivas kanon. Bytte bort ett annat jobb med hyfsad lön som jag halvtrivdes på.

 • stenkoll http://www.pengakoll.nu Anmäl

  jag jobbar som innesäljare och internetmarknadsförare och tjänar 18 000 kr plus provision. en bra månad bör jag kunna dra in det dubbla.
  är jag nöjd? nej. är jag tacksam? ja. lönen kommer att höjas och jag höjer det värde jag adderar till företaget. och vågar stå upp för mig själv och tycka att jag är värd mer.

  kram

 • Prinsen Anmäl

  Jag har nu spelat poker på heltid i snart 5 år. Har nu räknat efter och kommit fram till att jag haft en medelinkomst på 97000 kr/månad. Visst, några månader har man ”endast” fått in 40000, men dessa lite ”kallare” perioder har vägts upp med månader på 200000 kr/månad. En behaglig tillvaro på många sätt. Man väljer när man ska jobba. Ingen chef som säger åt en att man ska göra si eller så. Mkt fritid att kunna resa runt i världen och se sig omkring. Bäst av alltihop är att allt man drar in är skattefritt…

 • e.a Anmäl

  Jag går gymnasiet nu och blev helt frustrerad när jag läste vad ni tjänar. Tjänar man verkligen så lite? Min pappa tjänar 80 000 kr i månaden då han jobbar på EON, dock är han underställd VD eller vad man ska kalla det. Jag har alltså levt som om det vore normalt att tjäna den summan och har alltid tänkt att jag ska tjäna minst lika mycket.
  Först tänkte jag bli frisör men när jag läste att dom kanske tjänade runt 10 000 kr så försvann den tanken lika fort som den kom.
  Men jag undrar, vilket jobb tjänar man mest på? Jag är beredd att jobba som vad som helst bara jag inte tjänar under 50 000 kr.

 • Anonymous Anmäl

  Jag har jobbat 15 år som sjuksköterska på vårdcentral. Valde det framför sjukhus för att det är bättre betalt. Jag har bytt jobb sex gånger och varje gång fått upp min lön. Tjänar nu drygt trettiotusen i månaden. jag jobbar dessutom en del extra på närakut och tjänar då ca: 300 kr i timmen som ger mig och min familj en guldkant. Jag är kunnig och har stort ansvar i mitt yrke och skulle gärna tjäna mer ffa mer än nyfärdiga läkare som ständigt frågar oss sjuksköterskor om hur man ska göra olika saker. Jag lovar de är inte särskilt kunniga när de kommer ut nykläckta från läkarlinjen men tjänar väldigt mycket mer och jag tycker nog att löneskillnader ska finnas men inte ska väl läkaren ha mer än dubbelt så mycket som en sjuksköterska? Jag har fyra år utbildning på högskola och har fortfarande mer än 100.000 kvar att betala av på studielånet. Vi som jobbar inom vården är viktiga för alla som en dag kan bli sjuka och behöva vår hjälp. Jag känner reklamfolk som tjänar sextiotusen i månaden men inte skulle väl någon gråta om deras byrå lades ner. Men tänk om all vårdpersonal skulle säga nej vi struntar i det här nu vi tänker byta jobb allihop vem skulle då ta hand om det sjuka barnet, föräldern, åldringen på våra vårdcentraler akutmottagningar och äldreboenden? Därför tycker jag att all vårdpersonal ska ha högre lön för det handlar om hälsa och i slutändan om man är drastisk till och med liv och dör. Men nog tror jag att man som sjuksköterska med några år i yrket ska kunna tjäna mer än 22.000 – 23.000. Jag rekommenderar mina kollegor att byta jobb då och då det är bästa sättet att få upp lönen. Lycka till!

 • För Jämställdhet!!! Anmäl

  Vi kvinnor måste ta för oss. Varför ska jag behöva välja ett mansdominerat yrke för att ha möjlighet till en höjdarlön, helt sjuk! Min man är civilekonom (vars grundlöner ligger på ca 29000) och jag själv gymnasielärare vars snittlön i södra Sverige ligger på ca 21-25000 beroende på kommun, ålder m.m. Min man börjar sin karriär med 27000 och sedan går det snabbt uppåt. Jag hade tur, hamnade på en friskola ute på landet vilket gav mig bättre förhandlingsmöjligheter och jag snackade in mig på 24500 som nyexad. Skitbra tycker många andra lärare. Jag vet! Men jag och min man har kämpat lika länge på högskolan, jag har tom ett par terminer extra, vi har mer eller mindre en halv mille studielån båda, och jag ska nöja mig med 25000 resten av livet. Det ska väldigt mycket till för att höja den lönen, för vi ska veta vi lärare hur bra vi har det med alla våra lov m.m. (som vi faktiskt jobbar in med 45 timmars arbetsvecka o mycket mycket mer tid med jobb speciellt de första åren innan man har rutin). Kvinnor, vi måste höja våra röster för att höras och sluta snacka en massa skit om hur nöjda vi ska vara, och att det viktigaste är trivsel och bla bla bla. Visst fine, men nu jobbar jag dygnet runt, och fortfarande sitter jag med ungefär lika mycket sparat som vid studietiden pga av studiebidraget man hade, sänkt barnomsorg, inga studielån att betala, studentrabatter av alla de slag. Man måste ha bil nu till skillnad från innan, pendlingsavgifter m.m. Det finns ingen rättvisa i det här landet. Vi tycker att vi har kommit så långt med jämställdheten i Sverige, och svenskar ser ofta ner på andra länder där kvinnan har mer begränsad frihet. Men watch out, är det verkligen värre att slava för staten än för sin egen familj?

 • Pelle Anmäl

  tjänar 0 kronor i månaden, har gjort så i 2 år nu.
  inom kort kommer jag in i ett arbetsmarknadsprogram, där jag kommer tjäna 2800 kronor i månaden. bättre än ingenting iaf 🙂
  sen väntar utlandet, för här finns inga jobb.

 • snuttan Anmäl

  Hej! Jag tycker nog Du borde kunna få upp lönen till 23.000 i alla fall. Jag arbetar som adm inom statlig förvaltning.

 • Karin Anmäl

  Hej! Jobbar statligt som assistent och tjänar 22.000 i månaden. Har inga förmåner, jobbar skift och har skifttillägg på 20:- efter kl. 22.00 och 40:- på helger. Kompetensutvecklingen får jag sköta själv och får ingen kompensation för den. Jag är 39 år…. Mmmm, vet inte om jag får skylla mig själv för jag varit 10 år på samma ställe.

 • Nöjd Anmäl

  Jag är glad att t.ex. undersköterskor inte tjänar mer för om de hade ännu mer så skulle vi ha ännu högre skatter!

  2-3 år på gymnasiet ska väl ändå inte ge en hög lön? T.ex. i hemtjänsten så städar man mest, springer ärenden, hjälper med påklädning, mat osv. Där handlar det oftast inte om att vårda svårt sjuka och ändå tjänar de generellt mer än sjukhusanställda usk:or. FEL tycker jag.

  Lön efter kompetens är bäst! Det vimlar av högskoleutbildade som inte alls är speciellt duktiga men som som ändå klarade sig igenom studierna och fick sin examen. Läs examensuppsatserna så får ni se vad jag menar! De finns tillgängliga på högskolornas bibliotek och ibland även på nätet. Den som inte vågar visa upp sitt examensarbete borde inte ens bli kallad till anställningsintervju! Vad håller alla rekryteringsansvariga på med? Är ni fullständigt okunniga?

  Vi borde motverka att en del statligt anställda har FÖR HÖGA löner. Du som hade en pappa som tjänar 80 000/mån: han har säkert inte gjort sig förtjänt av det! Hur förtjänar man en sådan lön? Och varför skulle man BEHÖVA så mycket pengar varje månad?

  Det finns andra värden än pengar i livet. Jag är nöjd: jag kan äta mig mätt, jag kan betala mina räkningar, jag kan t.o.m. åka på semester ibland och det vikitigaste av allt: jag är ganska frisk (numera men har varit sjuk). Det finns inget viktigare än hälsan för utan den har man inga förutsättningar för att någonsin kuna skapa sig ett bra liv.

  Det bästa jag någonsin har gjort är att gå ur facket, starta eget och lita till min egen förmåga.

  Kram på er allihop och tänk på hur bra det är att vi slipper krig, svält, korrumperad polis och översvämningskatastrofer!

 • ”alias allt-i-allo” Anmäl

  Det beror ju på vad du gör som administratör, vad som ingår i dina arbetsuppgifter. Själv är jag administratör med ansvar för inköp, webb, HK m.m är 41 och tjänar 32,500.

 • mimmi Anmäl

  Hej, ja var glada att ni alls har ett jobb.
  Jag är ”ledig” sedan 1993 då första barnet föddes och en flytt ut på landet. Satt inne i stm city på smörgatan och hade värsta flytjobbet. Tjänade cash så det räckte men var inte alls lycklig.
  Idag kör jag inte en smaragdgrön Porsche men väl en mörkgrön Volvo och är faktiskt lycklig.
  Har barn och min framtid säkrad i viss mån, någon som tar hand om mig när jag blir gammal.
  Det är tyngre än pengar för stunden.

  Du tjänar för lite. Byt jobb eller ta ett snack med chefen igen.

 • blomman Anmäl

  hej
  jag e 29 år, har jobbat 10 år inom restaurangbranschen,jobbar sedan 3 år tillbaka som tandsköterska,privat, tjänar nu 23.500 i mån, ganska bra tycker jag,fri massagen 2 ggr i v,kommer o går som jag vill,chefen är aldig på mig om min arbetstid,min ingångslön var 19500 o på mindre än tre år så har jag nu 23500, men det ska tilläggas att vi har ett otroligt högt tempo,vi sliter från att vi börjar tills att vi slutar.
  vad tycker ni? skulle vara kul o höra vad andra tandsköterskor tjänar,både privat och folktandvården.

 • danne Anmäl

  jobbar som maskinförare tjänar 22000:- jobbar 7-1540

 • Per Anmäl

  Är 34 år och tjänade 49 500 kr/mån innevarande år.

 • A E Anmäl

  Är också civilingenjör, med inriktning data. Jobbar på en R&D-avdelning som utvecklare på ett av de större privata it-bolagen (Stockholm) och tjänar 36200kr/mån + övertidsersättning. Är 28 år gammal (man) och har 4 års arbetserfarenhet där bland annat utlandstjänst har ingått. Känns som en rimlig lön med tanke på den djupa tekniska kunskap jag besitter och min låga ålder. Andra äldre kollegor som är specialister inom tyngre områden ligger på 45-60’+, men då anses deras kunskap mycket viktig för företagets fortsatta R&D-strategier.

  Har extraknäckt inom vården en längre tid och anser den branschen underbetald. Trist men sant, dock anser jag även att civilingenjörer överlag är underbetalda om man ser till hur svår den utbildningen är och de krav som ställs på en. (Finns klart enklare utbildningar att läsa som lönar sig bättre…) Ingångslönen för en civilingenjör ligger många gånger på runt 24-25kkr efter 5 års mycket hårda studier och det kan dröja många år innan man kommer över 30-strecket.

  Om jag är nöjd med lönen? Absolut! I mitt yrke lönar det sig klart bättre att sticka utomlands, men för mig är det inte lönen som driver mig i första hand utan snarare de intressanta tekniska utmaningarna här på hemmaplan.

 • pia Anmäl

  Hej… Riktar mig främst till Ninni.

  Jag har högskoleutbildning om 200p med lån i två system, samt har varit inne i väggen två gånger. Ingen sjukersättning. KOmmer inte ens in på arbetsmarknaden. Nu kräver af att jag ska satsa på administration-mot läkarnas inrådan….har mina funderingar om AF skulle kräva denna inriktning om jag var man…. det är inte en inriktning jag hade när jag studerade och det är inget område som är att rekommendera för mig.

  vad säger man?? det blir halvtid för mig då…. och du är som sagt inte ensam om denna situation. Vi blir fler och fler. jag har inte en chans att överleva….

  Tack för ordet.

 • Charlie Anmäl

  Jag är 25år, kvinna och jobbar som butikschef inom ett svenskt känt modeföretag. Jag har en ingångslön på 25 000:-, bonus när vår butik klarar budget, 6 veckors semester och chansen att välja mina egna arbetstider (vardagar,1 stängning/v. och varannan lördag).

  Har arbetat som administratör/administrativ koordinator på ett privat företag och tjänade 22 000:- utan att ha någon vidare utbildning eller erfarenhet av det.
  Vid intervjun föreslog jag ca 500-1000:- mer än min ”lägsta nivå”, vilket gjorde att jag hamnade på en lön jag tyckte var rimlig.

  Om du har möjlighet till flex, froskvårdsbidrag, påverka när du vill ha semester osv så kan det ju väga in i din lön. Om du är besviken och anser att du skall ha mer i månaden så måste du skriva ner dina argument och vad som påvisar att just du är värd en ökning.

  En smart grej alla borde säga på en anställningsintervju när frågan om löneanspråkan kommer upp är; ”Vad anser ni som företag att den aktuella tjänsten är värd”.. Då vet man direkt vilken nivå man kan lägga sig på!

 • snusan Anmäl

  Jag kände att jag måste göra ett inlägg..Jag har arbetat som förskollärare sedan 1996 och jag tjänar 23140:- brutto på heltid.(Bor f.ö. inte i Stockholm där lönen är högre.) Just nu studerar jag till specialpedagog. Jag har hört och läst att man som nyutbildad specialpedagog bör tjäna minst 25-27.000 som nyexad. Jag reagerar därför på dig som skrev att du tjänar 22.000:- ca, var det som förskollärare eller som specialpedagog? Klasskamrater till mig(som i och för sig är klasslärare i botten och har ca 27.000 idag), tänker begära minst 30.000 i lön när hon är klar. För mig låter 22.000 lite som specialpedagog, du måste vara värd betydligt mer! När jag är klar förväntar jag mig att hamna på ca 27.000. Finns det någon därute i cyberspace som har erfarenhet av detta och nyligen har fått arbete som nyexad specialpedagog? Vad kan vara rimligt att begära?

 • Utnyttjad Manpoweranställd Anmäl

  Har jobbat i 7 år på bemanningsföretaget Manpower,
  är 30år och har drygt 18 000 kr före skatt.
  Har jobbat både med frontoffice och backoffice.
  Det spelar ingen roll om du är uthyrd en längre period på ett uppdrag(vi pratar år)och får goda vitsord. Men man får ändå ingen bättre lön.
  Cheferna är urusla för de ger ingen motivering till varför de ger så usla löner.De ger löner under kollektivavtal bla
  Det är inte så viktigt att veta fick en kollega till svar av sin chef,när hon ville veta motiveringen till en usel lönehöjning.Trots en god arbetsprestation.
  Jaa, vad säger man.
  Man känner sig verkligen utnyttjad,på vissa uppdrag
  får man inte ens ta någon rast för en paus i jobbet.

 • Gbgen Anmäl

  Jag jobbar som lagerförman och tjänar 24200 kr i månaden. Är 20 år gammal och har inte gått gymnasiet. Hårt arbete, arbetsmoral och ett gott humör lönar sig.

 • BMD Generic Plain User Anmäl

  Jobbar som undersköterska i hemtjänsten och visste när jag utbildade mig att det är underbetalt, man kunde ju valt ett annat yrke. Nu är det så att jag älskar detta yrke överallat på jorden, så därför kan jag inte klaga heller!!!!

 • hanna Anmäl

  27år, kvinna, treårig erfarenhet, 50mån (inkl. bonus)

 • E M S Anmäl

  Kvinna, datavetenskaplig examen, jobbar på mindre börsnoterat företag sedan 2005 (med ett kortare uppehåll 2008-2009 på ca 4 månder då jag arbetade på ett stort statligt företag), fick 22000 i ingångslön med väligt lite erfarenhet av min dåvarande chef (2006). Jag hade då arbetat ca 6 mån. som praktikant på detta företag så han visste vad jag gick för. Jobbar nu på samma företag efter mitt uppehåll (tjänstledigt för att prova ett annat jobb som jag gjorde för att få högre lön) men har en annan chef och annan befattning (tack vare att jag tog ledigt och de ville ha mig tillbaks ) och tjänar nu ca 40 000 i månaden och en del förmåner utöver det. Innan min tjänstledighet hade jag strax över 30 000 i månaden och ett mer krävande jobb.

  Jag var inte helt öppen med min avsikt att ta tjänstledigt eller vad det var för arbete jag skulle prova, då hade jag nog inte fått ledigt utan varit tvungen att säga upp mig.

  Som kvinna kan man ha stor nytta av att ha ”god hand” med chefen. För mig har dt varit mkt lönande att vara trevlig och bry mig om min chef och vara uppmuntrande. Trevlig, snygg och kvinnlig lönar sig alltid, förutom att vara kompetent! Jag är 31 år.

 • lite ansvar i mitt jobb Anmäl

  Agronom anställd av staten, 40 år, 12 år på samma arbetsplats. 29 000 i månaden. Mina studiekamrater med jobb i privat sektor har minst 10 000 mr/md, så om jag tänker på det tycker jag har för lite. Men jämför jag med sjuksköterskor som t.ex. lägger dropp på min lilla son när han ska opereras (sånt ansvar för liv o död) då tycker jag definitivt en sjuksköteska borde ha mer än mig!

 • Särbo Anmäl

  Jag har rätt så nyligen bytt jobb fr statliga (kundtjänst) till privat företag. Statligt tjänade jag strax under 20 000 o är 55år med flera utbildningar i bakgrunden.
  Jag är utbildad ekonom (har eget litet företag), utbildad som systemutvecklare o försäljare mm. Har nu fått ett nytt jobb inom administrations områden o fick ingångslön på 23 000 o jag är nöjd för bättre chef o arbetsplats kan man inte ha o det viktigaste för mig är trivsel inte bara pengarna.

 • stefan Anmäl

  Jag tjänar 22600 i grundlön som bussförare. Jobbar på ett expressbuss bolag och kör mycket helger och nätter. Med ob-tilägg och traktamente brukar jag komma upp mellan 25-27000 före skatt.
  Vi får 700 mer i månaden från första mars enligt avtal.

 • mammi Anmäl

  Jag jobbar som upphandlare i offentlig sektor och har en månadslön på 28500 kr.
  Har jobbat som uska i många år innan men tröttnade på som jag såg det dålig lön o dåliga arbetstider.
  Pluggade två år och det har lönat sig.
  Om jag jobbat kvar som uska hade jag legat på 21000:- idag.

 • lilla my Anmäl

  … eftersom jag är sjukskriven. Ska räcka till boende ( ca 8200 i mån -i staden där jag bor är boendet dyrt- men jag hoppas ju kunna återgå till mitt jobb här snart!!) , mat, försäkringar mm för mig o mina två tonårsbarn. Men det kunde ju varit värre!! o det blir det kanske snart! för blir jag inte frisk inom det snaraste så blir jag utförsäkrad o får INGENTING! Kan jämföras med de 32000 / mån före skatt när jag är frisk nog att återgå till mitt jobb, men jag börjar alltmer tappa tron till att det skall ske :-(. Det är inte lätt att få den hjälp o vård man behöver även om diagnosen är klar o det teoretiskt finns hjälp – landstinget tycks inte vilja kännas vid det.. iaf inte när man är kvinna o 49 bast) Men jag är en seg jävel o har inte gett upp än!! 🙂

 • Gbgarn Anmäl

  Herregud, lön på 25000 kr, kan man leva på det?!

  Har alltid uppfattat att min mammas lön på 37.500 kr är skit usel ( jag är femton, mina föräldrar är skilda) kanske för att min pappa är advokat och har en lön på 250000 kr. Men jag kommer inte stiga ur sängen om jag inte ar en lön på minst 50000 kr, men det är ju min standard. Ligger på mvg i nästan alla ämnen ska välja bästa gymnasiet här i gbg och sedan gå jurist linjen och sedan börja på farsans advokatbyrå.

  Har alltid uppfattat det som att pappa har ”lite” mer pengar en alla andra.
  Men herregud asså!

 • Be patient ? Anmäl

  Och andra sidan du visste väl hur usla löner ni syrror har innan du sökte till utbildningen för ingen har väl tvingat dig dit mer än du själv i hopp om,vet du det ens själv.Livet är inte som TV seriernas systrar som kurtiserar med doktorerna utan de FÅR jobba häcken av sig pga. dels ett svagt fackligt engagerande för att öka lönen och för många kvinnor i yrket samt att ni kanske inte är äkta akademiker sett ur en äkta akademikers ögon.bli målare,betongarbetare eller dylikt så får du snurr på ekonomin fast kanske med ännu lägre status och med risken att sänka lönen för boysen.

 • TaXiChicK Anmäl

  Hej,
  snart 37, kör taxi, enbart mån-fre 7-16, tjänar 22.500 per månad.

 • Rasmus Orsén Anmäl

  varför utbildade du dig inte till sjuksköterska? bättre pröjs då!

 • syrra Anmäl

  bättre pröjs som syrra. Är 34 år har jobbat som sjuksköterska i 7 år och tjänar futtiga 23500 kr….Riktigt riktigt uselt med tanke på att jag dras med studielån i mååånga år till som kostar 1200 kr/månad.

 • 40 årig mamma Anmäl

  Jag har jobbat inom samma företag sedan 1989. Sysslar med kundkontakt, mail, de senaste åren även utbetalningar. Har skaffat mig mycket kunskap genom åren och arbetet har fungerat bra. Men lönen ökar inte så bra, har nu 21000:-/mån. Har varit barnledig 3 gånger och tjänstledigt för studier 1 år. Lönökningen brukar bli 200:-/mån varje gång vi får ”löneökning”. Restiden är 45 minuter enkel resa. Så det går åt pengar till bensin. Har nu börjat studera till USKA. Då kan jag gå till jobbet.

 • Liw Anmäl

  Undrar vad man tjänar som PA? Som socionom? Någon? Intressant att veta….

 • melinda Anmäl

  Hej
  Jobbar sedan några år tillbaka som Personlig Assistent och med tanke på att det kan vara slitigt både fysiskt och Psykiskt är lönen urusel, Har idag en lön på c 110:- per tim vilket jag haft i lite drygt två år nu och det pga att jag bytte anställning och tyvärr gick ner i stället för upp i lön. Det är skrämmande att lönerna är olika i olika assistentbolag för Försäkringskassan kalkyl innefattar en lön om 121.95 för assistenten plus ob och sem ers men bolagen och vårdtagarna behåller en del själva och kommer aldrig assistenterna till del som det egentligen är tänkt, försäkringskassan betalar ut 252:- assistansersättning och de som behöver kan få ytterligare ersättning. Egentligen borde det vara försäkrinskssan som också då bestämmer lönerna för de är verkligen låga och orättvisa.

 • Feeby Anmäl

  36 aor- Tjänar 44 000 i maonaden och har 8 aors arbetslivserfarenhet. Gick faktisk ned i lön fraon 570 000 per aor till 540 000 per aor bara för att fao jobba med en viss teknologi inom förnyelsebar energi – min en passion helt enkelt. Fick ett erbjudande (ocksao i Tyskland) som projektledare inom omraodet batteriutveckling för el-bilar. Det förhandlade jag upp till 630 000 per aor men tackade nej av privata skäl. Jag hade varit tvungen att flytta med hela familjen. Denna löne nivao var 2006 och sedan dess har jag inte faott naogon löneförhöjning pao grund av barnledighet och att jag är daolig pao att förhandla, rättare sagt inte har förhandlat alls.

  Har ni sett att traoden är över tvao aor gammal? Interessant.

 • Kicki Anmäl

  nu vårdbiträde och har en lön på 16.500 före skatt i grundlön.Det är ob-ers som man får leva på och jobba helger och storhelger så mycket det går. Intressant att se att den här tråden funnits i 2 år. Bra inlägg,folk vill ju aldrig prata om vad dom tjänar! Löjligt! bättre att köra med öppna kort om man ska kunna ha någon givande lönediskussion på arbetsplatsen.

 • Maria B Anmäl

  .. på en heltidstjänst om man jobbat mer än ett år tycker jag är slaveri!!! Har det inte så illa själv, men har varit sjukskriven längre tid o vet hur det är med låg inkomst !!

  Att två personer som jobbar på samma plats med samma patienter kan tjäna så olika kan jag ej se berättigat på något sätt.

  Se t.ex en undersköterska med 16500 och läkaren med 70000 kr i månadslän , det är ju 424% mer i lön till läkaren!! hur duktig o eftertraktad denne läkare är, är den verkligen berättigad med 424 % MER i lön ??? ur samma lönepott!!!! ja, iof kan väl en riktigt bra läkare vara värd hur mycket som helst.. , men på bekostnad av övriga anställda????? NEJ!! -det är min bestämda åsikt att det då inte på något sätt är skäligt, inte så länge det finns så underbetalda medarbetare!!!

  Tycker också att man ska frångå %- tänkandet i löneavtal. Det är antalet kronor det handlar om!!!
  Om både läkare o undersköterskan får 5% höjning så ger det 825kr för undersköterskan , men för läkaren hela 3500kr!! o löneskillnaden skulle bli ännu STÖRRE!!

  Dessutom så tycker jag att alla måste ha en skälig grundinkomst! ! Så länge någon hos en arbetsgivare inte har det borde INGEN få någon löneförhöjning eller bonustilldelning!!
  Vad är då en skälig grundinkomst? beror ju på om man t.ex. ensamstående förälder eller ej förstås, så det kan ju vara lite knixigt.. Det är ju meningen att man ska kunna äta, bo o sova någonstans varje dag o dessutom kunna betala grundförsäkringar , fackavgifter etc, dagis, skolutgifter ( jo, finns faktiskt det även i kommunala skolor fast det är förbjudet!!!). Kunna vara ren o hel..
  MEN 16500:- minus skatt RÄCKER INTE för en ensamstående förälder med delad/gem vårdnad för två barn och är därför inte en skälig lön på något sätt!!!!!
  Om ”slav/trällön” innebär att man inte får ngn lön för arbetet , men mat för dagen o säng att sova i + arbetskäder och tvättmöjligheter, så borde ju en anställng MED LÖN ge mer än så!!!!!

 • Magnus Anmäl

  Såg att du hade skrivit ett inlägg om lön för att jobba i Ica butik,jag jobbar själv på Ica centrallager och tjänar ca 30.000/månad och är 25år (man) utan utbildning,jag tycker facket i butikerna ska ta tag i lönefrågan!,det är trots allt samma företag men och andra sidan ”sliter” vi lite mer och kör truck och plockar varor i RC etc etc.

  Jag har tänkt att byta till butiksjobb eftersom jag har träffat tjej och vill jobba i deras Ica butik i Karlstad,men ibland får jag tankar omatt byta ”karriär” eftersom jag inte vill gå ner ca 10.000 i lön :(…

  Hur ser du själv på butiksjobb,trivs du?

  Mvh

 • luckygirl Anmäl

  Många som klagar på lönerna inom det kommunala, om ni kan tänka er att byta omgivning, åk till Oslo. Ett hett tips! Jag kom hit helt utan erfarenhet, (gick samhällsvetenskapligt i gymnasiet) fick mitt första jobb som hemhjälp i Oslo kommun. Min lön varierade väldigt, eftersom det är stora skillnader om man jobbar dag/kväll/helg. OB och övertid ger snuskigt bra pengar och jag kunde få ca 20-27 tusen norska kronor, NETTO!! Dessutom är det halvskatt i Novembermånad, 13 % i semesterersättning m.m.

  se era möjligheter gott folk!

 • Gabriel Anmäl

  Fortsätter den här tråden

  Jag är 34 år och assistent på ett marknadsundersökningsföretag. För det tjänar jag 21500 kr före skatt. Har en magisterexamen men den kommer tyvärr inte till någon nytta i mitt nuvarande jobb, icke heller i löneförhandlingarna. Det var dock värt det för mig, att ta en examen, alla lån till trots. Till min kännedom tjänar jag mer än de flesta med samma titel på företaget men de flesta är ett par år yngre. Söker mig dock bort därifrån på grund av både lön och arbetsuppgifter. Hade dock godtagit lönen med glädje om jobbet varit sådant att det låg nära hjärtat. Det är ju ett val.

 • Victor Anmäl

  Jag är 24 år och jobbar som Elektriker på ett företag som jag och min kompis driver. Jag kännar ca 30 000 – 40 000kr i månaden beroende på hur mycker jobb vi har.

 • anonym Anmäl

  jag är ekonomichef på ett företag och tjänar 90 000 i månaden. Egentligen sjukt med tanke på vad en sjuksköterska tjänar.

 • anonym Anmäl

  glömde påpeka att jag skattar såpass mycket att jag har runt 30 000 efter skatt.

 • Maritas Johansson Anmäl

  Ja, kvinnorna försöker att ta över värden. Själv tycker jag att männen är bättre.

 • Jenny Anmäl

  Hej!
  Jag undrar vad är kärnan i undersköterskeyrket? Visst hjälper man människor med olika behov, men vad är det som är vikgigast inom undersköterskeyrket?

 • Hippologen Anmäl

  30 år, jobbar i sthlm, drygt två års universitetsstudier (det visste ni inte va?! Att man pluggar på universitet för att bli ridlärare. Jag kan ibland få frågan från elever: ”Men vad gör du på riktigt då?” Haha!).Tjänar 24 000 före skatt, men tvingas bo ganska dyrt vid jobbet, och sen ska jag ju ha häst givetvis, och det är banne mig inte gratis. Annars ett ganska trevligt jobb, när det inte är vargavinter.. Det enda jag önskar är att arbetstiderna var mer flexibla, det hade jag gärna gått ner i lön för!

 • Gurkan Anmäl

  Vad gör du med alla pengarna? Hur är det att leva utan att behöva tänka på om pengarna skall räcka?

 • Missnöjd Anmäl

  Är 29 år och jobbar som säljledare, tjänar bara 23000 kronor vilket jag är sjukt missnöjd med och letar nytt säljledarjobb med högre lön. Mitt företag är så snålt så det är sanslöst!!!

 • Tusensköna Anmäl

  Du ”Linda 2009-10-09 11:34”, det är väl inte svårt att leva på 10 000 netto per månad. Det räcker och blir över med god marginal. Mat 3 000 kr och månadsavgift för bostadsrätten i trevlig förort i Stockholm (inkklusive el) 2 500 kr. (Inga lån.) Bredband och SL-kort kostar ca 1 000 kr tillsammans. 6 500 kr varje månad är det som behövs innan telefon, kläder, nöjen osv. – och då har jag ändå lyxen att bo en hel lägenhet alldeles själv! Med sambo som delar hyra och bredband skulle jag klara mig med 5 000 kr i månaden om det kniper. Nej, skärp dig, flytta till något billigare eller – låt mig gissa – du är en sådan där person som behöver pengar till ränta för att du inte klarar av att låta bli att köpa saker på avbetalning…eller så eldar du upp dina pengar genom att röka eller så har du barn.

 • Annelie Anmäl

  Hej!
  Jag läser till ekonom och ska skriva ett PM med min grupp om belöningar och motivation för att öka arbetsprestationer -ur ett ledningsperspektiv kontra arbetstagarperspektiv. Jag skulle vara jättetacksam om du ville svara på en enkät som vi sätter ihop. Jag kan maila dig enkäten i nästa vecka om det går bra?
  Vänligen, Annelie

  Har själv haft ett butiksjobb i 10 år, deltid med minimilön (105,72kr/tim år 2008).

  Tröttnade på värk i fingrar(färskvaror =kallt i lokalen),dåligt med lediga helger, sönderhackad semester, stressmage och att aldrig kunna ta en normal rast (sitta ned med en kopp kaffe och läsa tidningen).

  Intressant att läsa alla inlägg!

 • Anna Anmäl

  Jobbar som lokalvårdare sedan 14år tillbaka. (är 33år) har en lön på 18800kr/mån 🙂

 • pär Anmäl

  25 år gammal ingen utbildning. Jobbar som kolonial ansvarig på en ica butik. Får ut ungefär 21.000:- i månaden + 10% avdrag på mat & betald mobil.

  Någon annan här som har samma jobb?
  Vore roligt att höra vad du har betalt.

 • Patrik Anmäl

  jag började jobba när jag var 19 år som lager medarbetare på ica. jag fick då ca 27000 i månaden villket jag tyckte va väldigt bra då man bode hemma och fick mat och andra utgifter betalda men med hög lön så kommer ofta högre utgifter så efter 2år sa jag upp mig för att flytta till norge och tjäna bättre villket fungerade utmärkt! jag tror bara att det som betyder något är hur mkt man e beräd att ofta för att få upp sin lön, idag är jag 25 år och har bara klätrat i lön och tjänar mellan 60 och 80 tkr beroende på hur mkt jag säljer. (jobbar som b2b säljare på GE-bank)mitt mål är att tjäna 100 000 tkr/m innan jag fyllt 30 och det kommer jag att uppnå med div utbildnigar och smarta kariär drag. blir trött på folk som bara klagar hela tiden!
  – fan det finns ju inga jobb blablabla…
  nu pratar jag om personer som skriver in sig på arbetsförmedlingen och sen bara går hem och sätter sig och väntar. va fan dra till norge och jobba tar inte många dagar och till er som skyller på att ni har barn och fast boende ut och sök personligen, printa ut 300 cv och gå runt och dela ut i några vekor och jag lovar att ni har jobb! och till er som klagar att jag har pluggat till sjuksköterska i 3 år och har så dålig lön buhuu… det kan väll inte kommigt som en shock lr? visst ni e värda mer men ni viste reglerna innan ni gav er in i leken.

 • vill inte slicka röv Anmäl

  Jag har gjort allt det du skriver att man ska, med undantag av att åka till Norge och söka jobb. Jag har verkligen ansträngt mig. Mitt ”fel” är att jag var sjukskriver pga en skada i närmare två år och efter det är det helt omöjligt att få ett nytt (fast) jobb, jag hankar mig fram på vikariat. Ett annat ”fel” jag har är att är ”för gammal” (över fyrtio). Arbetsgivarna anställer hellre de som är runt trettio. Jag tror att det har med att göra att man är mer formbar som person när man är yngre och kan lätt formas för att passa in på arbetslatsen. En annan sak är att vi som är äldre inte är lika ivriga att slicka röv för att ta oss upp, något jag sett hända gång efter gång på en speciell arbetsplats som jag råkar känna till. Jag tror faktiskt att en av de värsta rövslickarna på den arbetsplatsen, en kvinna i trettioårsåldern, har skrivit ett inlägg här där hon skriver något i stil med ”att ha god hand med chefen är aldrig fel”. (Eller också är det någon annan likadan person som tagit sig fram på samma sätt.) Så kan det vara, men det är ju frivilligt om man vill sänka sig till rövslickarnivån eller om man har någon stolthet.

 • Leg. Sjuksköterska Anmäl

  Hej alla,

  Till alla er som tycker att man ”vet vad man ger sig in på lönemässigt” när man utbildar sig till sjuksköterska har jag en fråga; Vad händer om ingen utbildar sig till sjuksköterska eller undersköterska? Vad gör samhället då? Du kanske tycker att man ska skita i allt och låta samhället sköta sig självt? Ska alla vårda sig själva då eller? Det behövs faktiskt utbildning för att klara av de arbetsuppgifter vi utför varje dag. Jag vet ett flertal personer som inte utbildar sig till sjuksköterska och leg.sjuksköterskor som omskolar sig till något heeelt annat på grund av den usla lönen som ÄR skamligt låg.

  Det är väl trist när kompetent vårdpersonal väljer att byta yrke pga lönen?? Eller ungdomar som väljer att inte utbilda sig alls inom vården pga av den pissiga lönen. Det tycker iallafall jag.

  Och en sista grej, herregud!!! Vakna upp alla ni som tror att 150.000 kr/månad är en normallön (eller vad det nu var).

  Kämpa på inom vården med lönerna, det tänker jag göra, jag har inte gett upp hoppet om löneökning ännu…

  Bamsekram

 • städerskan Anmäl

  jag har ett jobb idag och tjänar 19400kr innan skatten är dragen. Före det hade jag ett mer välbetalt jobb men sa upp mig och gick över till en annan firma. Jag trivs med det jag gör. Även om jag gick ner i lön en del så är det en fröjd att gå till jobbet. Jag trivs med mina kolegor på städfirman. En sak har jag fått lära mig med åren att pengar är tyvärr inte allt. Min pojkvän håller med som bara den. Han vantrivs på sitt jobb och ska göra som jag, byta innan man blir bitter.

 • socionomen Anmäl

  Jag är utbildad socionom och tog min examen 2003, jag arbetar inom socialtjänsten med förebyggande arbete. Jag har en lön på 26300, men väntar även på löneförhöjning detta år.

 • Lena Anmäl

  Hej, jobbar som butiksbiträde i en mellanstor stad.

  är 21 år, jobbat där heltid ca 9 månader och lönen är 21.700 kr… men då har jag detta som maxgräns för det ansvaret jag har för tillfället (knappt något mer än att se till att kunderna är nöjda)

 • Frisk å kry Anmäl

  Jag tror vi människor, i vart fall de flesta av oss, alltid vill ha mer. Jag har precis som många andra levt knapert med dålig inkomst etc och vet vad det betyder. Dock har jag efter studier, tur, förhoppningsvis lite skicklighet och kompetens ett jobb som jag trivs fantastiskt bra med och som ger mig rätt bra med pengar
  (drygt 50 000:- efter skatt). Då borde jag väl vara nöjd kan nog många tycka…ja, hade jag svarat på den frågan då jag hade det knapert, hade jag tveklöst sagt JA. Men det är som om man passerar en gräns nånstans då man ”kommit på grön kvist” och betalt sina skulder och med andra ord har råd med det mesta som vi vanliga människor skulle vilja göra och köpa. Då kommer ”rättvisan” eller kanske rättare sagt ”avundsjukan” in i bilden, dvs man kan ju inte tjäna mindre än vad någon annan med motsvarande tjänst/uppgift gör och framförallt inte mindre än vad någon i samma företag gör eftersom jag ”naturligtvis” gör mer än den personen….Så håller det på och jag kan garantera att de flesta av oss som krigar om dessa höjda löner (på en redan väldigt hög nivå) inte behöver dom egentligen..men jag erkänner villigt att jag är en av dem och jag spelar spelet (finns dock de som spelar det bättre…). Vad vill jag då säga med detta inlägg. För jag tycker ju självklart som så många redan skrivit att sjuksköterskor, lärare etc tjänar för lite mm. Mitt inlägg ska mer ses som ett inlägg om vi som tjänar väl över medel och hur vi tänker. Tro i vart fall inte att man blir lyckligare med hög lön för så är det inte, men man blir inte heller olyckligare. Dessutom kan det vara lika frustrerande med en kollega som tjänar 1000:- mer i månaden än man själv oavsett vilken nivå man ligger på…visst är det märkligt….

 • Anna Anmäl

  Vad har du läst på KY?

 • Anna Anmäl

  Inlägget ovan är till Regina:
  ”KY-utbildning

  Jag är 31 år och har läst en KY-utbildning på tre terminer. På mitt nuvarande jobb får jag 25.000 kr i månaden som ingångslön och det är jag mycket nöjd med.

  Regina 2009-05-06 12:39 ”

  VAd för KY utb. har du läst?

 • dalsland Anmäl

  Administratörer kan vara allt från kontorist med enklaste sorteringsjobb etc till högt kvalificerad med högskoleexamen och mycket eget ansvar och jobbar direkt mot ledningen.

  Det är lätt att få tag på administrativ personal av olika slag och vill man ha ett sånt jobb, gäller det att utbilda sig, vara framåt och visa att man tar ansvar för sina egna arbetsuppgifter, men även har en helhetssyn.

  Själv har jag jobbat med precis allt inom administration som ekonomi, information och allmän administration och bygga upp ett kontors alla rutiner osv. Jag började med enkla jobb och utbildade mig när barnen var små till kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap. Sen hade jag ett par VD-sekreterarjobb, en tjänst som kansliansvarig och nu är jag enhetschef för information och administration i en liten kommun. Men så har jag jobbat stenhårt också. Min lön? Innan mitt ansvar ökade för ett halvår sen har jag 32.000 kr. Det är lågt, men kommer att höjas.

 • Maple Leafs Anmäl

  Jag jobbar mitt tredje år som lärare o tjänar motsvarande ca 35 000 kronor per månad. Lönen ökar sen varje år o då jag börjar mitt 10e år i yrket kommer lönen att ligga på 55 000 kr i månaden. Helt okej, eller hur? Lönen är densamma vare sig du jobbar på låg, mellan, hög stadie eller gymnasiet. 5 års universitet krävs. Om du har en master får du ytterligare tillägg. Vi har ingen individuell löne sättning, men ett starkt fack o bra kollektivavtal. Rektorn på min skola tjänar 75 000 kronor i månaden o vi har ca 800 elever på en kommunal låg o mellan stadie skola. Vill du flytta hit? Till Toronto, Kanada. Levnadskostnaderna är också lägre än hemma, så det är en win-win att flytta hit!!
  Sjuksyrrorna har det också mycket bättre här, en akutsköterska som jag känner tjänade för många år sedan 44 000, men det har säkert gått upp nu.

 • Das nyer Anmäl

  Hej!

  Jag är 30 år och utbildad civilekonom jobbar idag som kundansvarig inom redovisningsyrket (dock inte revisor) Jag började som assistent med en lön på 21.000 efter ett halvår blev jag befodrad och höjde därmed oxå lönen till 27.000. Detta är mitt första jobb och jag är relativt nöjd med den lönen.Har dessutom en massa andra förmåner såsom friskvårdstimmar, massage och dessutom en oreglerat tjänst och väljer själv hur mina dagar kan se ut. Ibland kanske jag hämtar min son tidigare på Dagis utan att tappa inkomst. Bara jag sköter mitt jobb kan jag göra så. Just den biten är lätt värd 3000 i månaden.

  Jag är dock inte nöjd där jag är idag utan jag ser detta som ett trappsteg i min långa kariärr. Har satt upp ett mål. 30.000 inom 2 år och sedan 35.000 vid 35 års ålder. 40.000 vid 40 års ålder.

  Utbildning är många gånger nyckeln till bra lön…

 • Livsnjutare Anmäl

  Jag är en kvinna, 24 år gammal. Jag får efter skatt ut ca 16.000 på en 80-timmars månad.

  Är bara gymnasieutbildad, så jag är glad!

 • Livsnjutare Anmäl

  Jag är en kvinna, 24 år gammal. Jag får efter skatt ut ca 16.000 på en 80-timmars månad.

  Är bara gymnasieutbildad, så jag är glad!

 • trollet Anmäl

  Jag jobbar som processoperatör inom läkemedelsindustrin (skiftarbete). Är 32 år och har 23500 i grundlön(ska strax upp i 25000, lönegrupperna görs om). Tack vare OB och bonus får jag ut ca 24000/mån. Har ingen utbildning förutom ett års universitetsstudier i ett ämne som inte är relevant för mitt yrke. Har inga studieskulder. Jag är jättenöjd :). Med över 400000 om året definierar jag mig som höginkomsttagare. Jag trodde inte att ”okvalificerade” fabriksarbeten kunde ge så bra privatekonomi.
  Stora företag har också större utvecklingsmöjligheter vilket jag drar nytta av. Man kan fortfarande ”arbeta sig upp” och utvecklas.
  Blir dock så förbannad när jag tänker på min nu sjukpensionerade mamma som slet ut sin kropp inom äldrevården och knappt har pengar att betala räkningarna med. Redan som 21-åring hade jag högre lön än min mor och idag när hon pensionerats hjälper jag henne med vissa inköp för att lätta upp hennes vardag. Känns helt bakvänt – så många äldre som hon vårdat, lyft, tvättat och tröstat. Vilken uselt tack från samhällets sida efter så många års slit!

 • en mamma Anmäl

  Jag får ca 7500, hemmafru, tre barn. Jag älskar mina barn, men när de blir äldre tänker utbilda mig till något mera välbetalt. Maken förtjänar ju.

 • Tvillingmamma Anmäl

  Har jobbat som frukt och grönt säljare i många år. Hade på sista stället 25 500:- i månaden + gratis mobil + att jag fick ta hem hur mycket frukt och grönsaker jag ville till hushållet. Alltså väldigt bra betalt!
  Men min chef blev dum i huvudet när jag fick barn och blev störtsur när jag vabbade, vilket hände väldigt sällan. Så jag sa upp mig!
  Gick hemma i tio månader, fick sedan en praktikplats som ledde till sommarvik som förlängdes flera gånger och nu är jag fast anställd. Jobbar hos en matgrossist och tjänar 21 500 på en heltid (jobbar dock bara 80%). Tycker det är dåligt betalt, MEN jag har nära till jobbet, kan vabba eller vara sjuk utan att företaget går under, vinner ofta säljtävlingar och får fina priser samt varuprover ibland. Så det goda uppväger det dåliga. Men visst önskar jag mig en rejäl löneförhöjning, dels för självkänslans skull och dels för ekonomin skull. I år kommer det bli en hundring ungefär och det är ju ett skämt.
  Tur jag har en man som tjänar väldigt bra! 🙂

 • 55+ Anmäl

  Har dubbel lön ett tag till uppsagd p g a arbetsbrist har det några månader till inte mer än rätt när man blivit förnedrad (uppsagd). Borde vara förbjudet att säga upp folk. Jag måste samla på pengar så att jag klarar mig till 65.

 • Ni29 Anmäl

  Hej, jag är 42 år, jobbar inom media, tjänar 20 900 på 75%, har sex års studier på universitet/högskola plus andra utbildningar med studieskuld som resultat av det. Inte nöjd. Men blir diskriminerad efter föräldraledighet tror jag.

 • S.m Anmäl

  Hej!

  Jag fick ca 38.000 SEK i ingångslön på mitt första jobb som Civilekonom (finans) inom oljebranschen i Norge. Jag har knappt något studielån då jag arbetat 50-75% som administratör under min studietid. Har även studerat dubbelt, dvs läst kurser utöver mitt program för att bredda min utbildning och har tagit ca 400 hp under 5 år. Har också haft diverse förtroendeuppdrag inom universitetet som är ett av Sveriges högst ansedda.

  Personligen ville jag lyckas utan mina föräldrars hjälp och jag ville inte heller åka snålskjuts genom kontakter då jag anser att den självuppfyllelse som erhålls genom att fixa jobbet på egna meriter är oerhört viktig. Men var man och kvinna får givetvis göra som de själva vill!

  Som administratör hade jag löjliga 104kr/h men då hade jag en kandidat i företagsekonomi och gjorde exakt samma jobb som ingenjörerna på jobbet så titeln var missvisande.

  Om jag inte hade en utbildning hade jag satsat på en distansutbildning som jag läst parallellt med jobbet för att i slutändan få upp lönen. Det gäller att vara ambitiös och prestera vid alla tillfällen och inte ”bara” studera om man verkligen vill göra karriär.

  Jag har kämpat väldigt hårt för att komma dit jag är idag och skäms inte ett dugg över att min karriär ser mycket lovande ut, tvärtom! När mina studiekamrater festade var jag ofta hemma och pluggade/jobbade istället men mina uppoffringar har gett frukt idag:)

  Mvh S

 • Sanna Anmäl

  Ca 37 papp plus bonus som IT konsult. Bonuset beror på hur mkt man dragit in, men brukar bli ca 10-12 papp vid heltid.

 • Nisse Anmäl

  Jag har hitintills dragit in ganska bra med deg som data/it tekniker inom telecom på /// grundlönen låg på 34 papp/mån. Per mån så kunde jag dra in ca 42-48 papp inkl ö-tid. Men då så fick jag oxå jobba nätter jour etc, men så blev jag uppsagd pga arbetsbrist, så var den sagan slut. Sammtidigt så visste man att enhets cheferna på /// drog in ca 70 papp/m. Detta efter en snabb check på Ratsit.
  Så en lön på 17-21 papp per mån heltid är helt orimligt för mig, fattar inte att flertalet kvinnor ställer upp på så låga löner, bullshitt att företagen inte kan betala mera i lön. Jag vet att många kvinnor sitter på ansvarsfyllda tjänster ekonomi etc dock ej chefer, med tyvärr ganska låga löner runt 21-27 papp/m.
  Själv så får jag nu kämpa mig tillbaka till över 40 papps strecket.
  //Nisse

 • hanna Anmäl

  Jag är 28år, arbetar inom IT branschen och tjänar 48000/mån. Mycket ligger på hur bra individen är att förhandla, bland mina tjejkompisar tjänar vi alla i princip bättre än våra män så om några år kommer det att vara utjämnat.

 • work hard, play hard Anmäl

  26 år, jurist, tjänar 56 000kr i månaden + bonus. Månadslönen höjs med 9 000 kr per år. Så tjänade 47 000 förra året och kommer tjäna 65 000 nästa år.

  Räknar med att få ut ca 750 000 kr i årslön detta år, dvs 62 500 kr i månaden då bonusen trillat in.

  Jobbar 60+ timmar i veckan. La ner ungefär lika mycket tid på studier i 5 år. Kom precis hem från kontoret – och detta betraktas som relativt tidigt.

 • Kvinna 48 år Anmäl

  Jag tjänade 52000 kr/mån som mellanchef på ett stort IT-konsultföretag redan 2002. Hade jobbat i branschen 17 år på olika företag och haft bra löneutveckling – från 7400 kr/mån 1985 då jag började med IT-support (det hette ADB på den tiden :-). Har 3-årig universitetsutbildning.
  2002 flytade jag utomlands och driver nu eget företag där lönen är oregelbunden – ibland mer än 50000, ibland mycket mindre. Man jag har roligt och saknar absolut inte att ha personalansvar! Är dock dålig på att ta ut semester och jobbar för många timmar.Scårt i början att ta betalt men jag har blivit bättre på att förhandla med kunderna – precis som jag blev på mina tidigare arbetsplatser.

 • Magnus Anmäl

  Hej,

  Jag är en kille som jobbar som administratör och ekonomiassistent på ett privat företag. Min lön är 27000:-
  Tror att det är en ganska normal svensk lön. Inom privata sektorn vill säga. Bloggar om privatekonomi och lite annat på http://blogg.expressen.se/finanser/

  Kul att läsa den här tråden och se hur den utvecklas. Det var ju nästan tre år sedan den startades!

 • Anna R Anmäl

  Jobbar på Ica Maxi inom Färskvaror främst ”Delikatessen” ibland kassa. Är 20 år och har jobbat där i 2.5 år.
  Tjänar mellan 21-26000 i månaden beroende på hur mycket helger de blir.
  Man jobbar i princip jämt helger och kvällar och när ”alla andra” är lediga jobbar du. Så de har både sina nackdelar och fördelar. Men man träffar mycket trevligt och även otrevligt folk 😛 Men det är härligt att jobba med människor 🙂
  Kommer att börja läsa till Socionom nu i höst
  och kommer väl kunna jobba och tjäna en 8000:- från Ica. Detta för att slippa ta studielån vilket jag verkligen inte vill dras med.

 • kalle Anmäl

  Hej.

  Jag jobbar till sjöss och har ut 50.000sek netto varje månad. Trots lönen så tycker jag att alla andra har råd med en masa saker som jag inte har råd till. Människor har fina bilar och dyra båtar. Får inte ihop det.

  Kalle

 • Erik Anmäl

  Det är alltid svårt att avgöra om en lön är skälig eller ej. Ett tips är att titta på sidor med statistik över medellöner, som t.ex.http://www.medellon.se

 • Konsult Anmäl

  Låter lågt, men branschen är kanske sådan.

  Själv gick jag från en högskoleanställning på ca
  30.000/mån till egenföretagare (konsult) och drar in ca 2 milj per år. Mina kostnader är låga så det mesta är vinst, en väldig skillnad med andra ord. Det är däremot väldig variation i arbetstider, vissa veckor får man ligga i både kvällar och helger medan man andra veckor knappt har något att göra. Men jag klagar inte, jag tjänar verkligen otroligt bra. Jag hoppas att den höga skatten jag betalar kan glädja andra som tjänar mindre och kanske gör det möjligt för staten att betala lite bättre till sina anställda.

 • hårt arbete Anmäl

  Tjänar ca 85000/ månaden och tycker det är för lågt.

  Har höjt min lön från 250.000 till 1022000 på tio år genom att bytta jobb, avancera och skaffat bättre utbildningar. Men man gör avkall på tid med familj och vänner.

  Jag kan bara tacka min hustru som stöttat mig och min familj och gjort detta möjligt, och de läkare som tagit hand om min hälsa, ett resultat av för hårt arbete.

  Det finns alltså ett högt pris att betala för att få högre lön… dvs inga 8 timmars arbetsdag, sena kvällar och helger.

 • Mange Anmäl

  47 år. Konstruktör mjukvara inom elektronik, jobbar som konsult. Jag tycker det är rätt bra betalt eftersom jag sällan jobbar mer än 40 timmar/vecka.
  Får ut 26-27 000 i handen. Min sambo tjänar betydligt mindre, så sammantaget i familjen, två vuxna tre tonåringar, har vi kanske en nettoinkomst på 37-38 000 i månaden inkl. barnbidrag.
  Det är inte dåligt men det är inga fantastiskt höga inkomster heller. Två personer som får ut 18 000 har alltså lika mycket pengar att röra sig med (motsv. två inkomster på 26 500)

  Har varit egenföretagare och tjänat mer, vissa månader kanske 80-100 000, men om man samtidigt betänker att snittarbetstiden låg på 65-70 timmar/vecka så är det inte så mycket mer än nu.

  Och NÄR ska man njuta av sina pengar?? Man går till jobbet 07:00 och kommer hem 20:00 alla dagar i veckan. Semester?? Aldrig. Kul på helgen?? Vadå helg. Vara med familjen? MAn är på kontoret eller hos kund jämt.
  Jag hoppade av, det var inget liv ju.

 • Mange Anmäl

  Man kanske ska slå ut lönen per arbetad timme istället?

  Det är inte så enkelt som att man bara kan jämföra bruttolönerna rakt av. Dels beskattas högre löner mer (statlig skatt, värnskatt, jobbskatteavdraget lägre) och dels så arbetar ofta personer med höga löner mer. Tid är pengar.
  Det har hänt att jag jobbat med projekt, där man under någon månad kanske jobbar 55 timmar i veckan, och då kryper lönerna upp den månaden, men i det långa loppet är det inte värt det. I alla fall jag är rätt mosig av att jobba 11 timmar/vardag. Fritid har man ingen och helgen går åt att vila upp sig.
  Det är helt enkelt inte värt pengarna – det var därför jag drog mig ur egenföretagandet.

  Om man har familj kanske man ska titta på hela familjens inkomster?

 • stefan Anmäl

  Jag är 20 år gammal.

  Inga skulder
  ingen utbildning, förutom gymnasial ”naturvetenskap”

  Jobbat/jobbar med försäljning. Som baseras på provision.

  Aldrig haft en lön under 30 000 i månaden.

  En bra månad ligger jag på 70-80 000:-

  En dålig runt 30 000.

  Ni kanske skrattar åt dem som står och säljer telefoner utanför coop, ica, osv.
  När jag jobbade som eventförsäljare på Telenor.
  Hade jag löner kring 100 000 i månaden.

  Det ni! Man behöver inte plugga och ta studielån.
  Det räcker att man är duktig och driftig. Samt jobbar på provision.

 • Kubik Anmäl

  Helt galet va skatt ni betalar !! Det ska väll ändå löna sig att jobba??!!!!
  Tycker synd om både arbetsgivare som måste betala så mycket lön som den anställde ändå inte får nyttja.Och arbetstagaren som blir av med hela lönen.

 • snäckan Anmäl

  Ojdå. Jag får nog ta och börja se mig om efter något nytt.

  Är tjej på 34 år. Jobbar med administration och ekonomi, tjänar 16700:- på en 80% tjänst. Jag halkade efter ganska mycket när jag var mammaledig i två omgångar. Och enligt beräkningar så förlorade jag ca 1500 kr på det (räknat på 80%)

  Känns ganska ruttet det här….

 • Nyström Anmäl

  Jag är 25 år gammal och jobbar som säljare, den fasta lönen är 27.000 kr/mån

  – 6 veckors semester
  – Tjänstebil (1800:- kostar det mig varje månad)
  – Jobbar mellan 30-35 timmar/vecka

 • Misan Anmäl

  Är en kvinna på 40 år. Jag jobbar idag som KAM samt som VDassistent. Jag har hela mitt liv fått kämpa med mina jobb, sökt och legat i, visat framfötterna och verkligen Jobbat!

  Jag har tjänat allt från 11-16 000 de senaste 15 åren, men nu äntligen har jag ”klättrat” och får en lön på 24 000 innan skatt. Inom ett år har jag en höjning med 3000/mån. Det är jättemycket pengar för min del och jag är jättenöjd. Kan nämna att jag jobbar även hemifrån med fria arbetstider och tjänsten är på 100 %.

 • Truddilutt Anmäl

  Jag arbetar som lokalvårdare åt ett kommunalt bolag och tjänar 19800:-/månad

 • Meo Anmäl

  Jag är 34, undersköterska i en liten stad och tjänar 22.000:- (24.000:- med OB inräknat).
  Helt ok med tanke på att jag ‘bara har gymnasieutbildning’ och 5 år inom yrket.
  Inser att jag ligger över medellönen för min yrkesgrupp. Vad det beror på kan jag inte säkert säga, förutom att jag jobbat häcken av mig och är ”glad och trevlig”, samt att jag pratat för mig på lönesamtalen.
  Så, tjejer!
  Våga framhäva er själva på lönesamtalen, och bästa tipset är att fråga vad chefen anser att du bör göra för att få högre lön till nästa år.

 • emma Anmäl

  Jag är nyexad socionom och har 24000 i månaden, är 41 år.

 • stekarn Anmäl

  låga löner ni har är bara 13år men har en rik pappa livet leker i sandhamn i villan på 600 m2

 • stekarn Anmäl

  vd och 100 000 i lön rätt bra 🙂 men inte jätte 🙂

 • Lärare Anmäl

  Efter 6 års studier (svenska, engelska och svenska som andraspråk) och nio år på kommunal grundskola i storstadsområde tjänar jag 25 730.

 • Tjipp Anmäl

  Jag är 34 år och jobbar på högstadiet. Tjänar idag 21500, 4 år efter min 5-åriga utbldning. Har även jobbat inom skolan ett par år innan jag utbildade mig. Min man, 28 år, arbetar i industribranschen efter endast avslutad grundskola och har en lön på 34000. Det tycker jag är en helt ok lön. Skulle önska att jag också kunde komma upp i den lönenivån, men det lär inte hända under min yrkesverksamma tid.

 • Anna Anmäl

  Vem var det som skrev att lönen höjdes med 1000 kr i månaden…? Det låter ju alldeles absurt och förmodligen båg… Men visst drömma går ju 🙂
  Jag är egen företagare, tjänar 0 kr i månaden. Slå det om ni kan..

 • Civilingejör Anmäl

  helvete att det finns arbetare som tjänar mer än akademiker. Tänk så mycket en akademiker har försakat i sitt liv en arbetare har kunnat roat sig i de bästa åren en akademiker får plugga plus betala av sina studieskulder. Men detta pratas det aldrig om när det är tal om löneförhandlingar. Arbetare som tjänar bättre än tjänstemän borde skämmas. Hade jag vetat detta innan jag började studera hade jag blivit sopphämtare istället. Livet är bra orättvist.

 • trött på rövslickare och gnällspikar Anmäl

  Ingångslönen ska visst vara 28 000 för civilingenjörer har jag hört så vad gnäller du för? Har en sophämtare så mycket ens efter 25 år? Tänk vad ni akademiker kostar samhället under er utbildningstid: bostad, lärare, lokaler, undervisningsmaterial. Undrar vad DU har kostat under din utbildningstid? Och du har säkert ett mycket mer intressant jobb än en sophämtare.

 • Mami Anmäl

  Jag tror att det spelar roll vart i landet man bor också, inte bara vilken utbildning eller vilket arbete man har. Själv har jag efter 17 år på samma jobb lyckats gneta mig upp i 28.700:- Är journalist/redaktör i Norrlands inland med kvinnodominerade landstinget som arbetsplats. Vet att lönerna är högre i storstäderna inom mitt yrke, men å andra sidan är det också dyrare att leva där. Har 4 år på universitet, journalisthögskolan + extra kurser i bagaget.

 • missie Anmäl

  måste ju bara säga att jag tycker att det är helt fruktansvärt FÖRFÄRLIGT att en som jobbar på ica maxi tjänar 22500/månad.
  Hur *an kan en som inte har NÅGON utbildning tjäna mer än exempelvis en sköterska (eller kanske undersköterska iallafall).
  Dagens samhälle värderar kunskap allt lägre, inte konstigt att var femte elev går ur grundskolan utan ´gymnasiebehörighet. Vet ni vad som krävs för gymnasiebehörighet? Jo, G i tre ämnen. Wow. Alltså är allt som krävs praktisk taget närvaro. Är det inte någon som tycker att detta är sjukt?

  En tjej på gymnasiet som bryr sig om sin framtid

 • Plumber Anmäl

  rörmockarlärling, 24000/månad 20år. bra bransch, tycker inte att jag tjänar för mycket, men att många av er tjänar för lite..

 • Lön i livsm affär Anmäl

  Ja jag är lite nyfiken nu vad man kan få ska
  börja på en ica affär o jobba med lite av varje?????

 • Kille Anmäl

  Hej!
  Jag tycker inte det är tillräcklig status i samhället att vara civilingenjör. Vi som har kämpat och pluggat men vad får vi tillbaks, folk som ser ner på en och tycker man är märkvärdig när man nästan får be om ursäkt att man finns. Jag tycker det blivit för mycket arbetar jargong även bland tjänstemän. Vi skall ju vara lite finnare och inte mobba varandra som arbetare gör.

 • Kat Anmäl

  Hej!
  Jobbade som undersköterska i 6 år. Blev trött på det slitsamma jobbet, dåliga arbetstider och SKITLÖN! … Bytte till transportbranchen och har 25.000 som transportledare efter 3 år… ca. 8 000:- mer vad jag tjänade inom vården…

 • Gud Anmäl

  Lön handlar inte i första hand om vad man ”är värd”, utan bestäms i hög grad av marknadens utbud och efterfrågan. Tiodubbla antalet utbildade sjuksköterskor och sjuksköterskelöner komma att sjunka. Trolla bort nio av tio utbildade sjuksköterskor och ni kommer att få se fina lönehöjningar hos sjuksköterskor.

  Den här marknadseffekten fungerar inte fullt ut pga. fackförbundens möjlighet till hot om stridsåtgärder. Dessvärre blir då resultatet ofta istället arbetslöshet.

  Sedan har vi komikern Anna som berättar för 37-åriga Cissi att ”jag tycker att din lön är lite för låg för din ålder, du borde ligga runt 33”. Notera att Cissi inte sagt något om hur länge hon har jobbat i branschen. Lön efter 18 års ålder sätts inte efter ålder. Tur är väl det.

 • Bemanningsbranschen betalar o-löner Anmäl

  Läste nyss att någon med liknande roll tjänade 27000/mån. Själv har jag efter årets fantastiskt dåliga lönerevision kommit upp i den stora summan av 21 500/mån (naturligtvis brutto).

  Arbetar i en medelstor stad nära den kungliga hufvudstaden och är 39 år.

 • Trih Anmäl

  33 år 3års universitetsstudier (dock utan studielån eftersom jag jobbade parallellt med studierna). Jobbar nu som ITkonsult i södra Sverige och har en grundlön på 39500. Jobbar dock nästan alltid 10h övertid/v vilket betalar bra så jag snittar 55-60000kr/mån netto. Till detta kommer restidsersättning, pendelkort, mobiltelefon etc. och 6v semester.
  Jag är nöjd med min lön och tycker att jag förtjänar den med tanke på hur mycket pengar jag drar in till företaget varje månad.

  Jag tycker samtidigt att lönerna för er som arbetar inom sjukvård/skola är på tok för låga med avseende på det arbete ni utför. Hade jag fått prioritera hur mina skattepengar skulle användas så hade vård/skola/polis fått en överväldigande majoritet av dem.

 • egenföretagare Anmäl

  Har eget företag inom vård med en 2-årig eftergymnasial utbildning inom yrket. Folk är i allmänhet väldigt snåla när det kommer till att betala för vård pga att det finns att tillgå inom det offentliga (fast med groteska väntetider). Så för heltid skulle jag kanske kunna ta ut runt 16000 netto fast jag jobbar inte heltid med detta nu. Så ser det ut för egenföretagare i Sverige. Vi som är ärliga har svårt att konkurrera med alla svartjobbare och lönedumpare från andra länder (utan rätt utbildning). Mitt arbete är kvinnodominerat och kvinnor konkurrerar gärna genom att sälja sina tjänster billigt när vi istället borde hjälpas åt att hålla priserna uppe.

  Ni som går till privata vårdföretag där de arbetande inte har legitimation (massörer av olika slag, fotvård mm.) tänk på att kolla så att det är ett seriöst företag och att den som utför vården är utbildad för detta (examensbevis/intyg/diplom medlemskap i yrkesförbund, försäkring, F-skattsedel). Det finns en hel del outbildad personal som har någon låtsasexamen från någon skola som ingen känner till i något land långt bort, tyvärr.

 • Jäntan Anmäl

  Jag är en tjej på 24 år. Har haft två jobb.
  Det ena var jag byggnadsplåtslagar lärling och fick 80 kr i timmen. Jobbade fulltid där 1 1/2 år. Väldigt dålig lön för det jobb jag gjorde.
  Nu jobbar jag som personlig assistent och får 130 kr i timmen + 25kr i timmen när jag tolkar(teckenspråk). Jobbar inte fulltid något runt 75% och får ungefär 14-17000kr i månaden. Har pluggat lite mer än ett år teckenspråk. Det är ett psykiskt påfrestande jobb men det är värt att se en människa växa och må bra.
  På mitt första jobb så klagade min arbetskolega ofta att vi var dåligt betalda men jag själv brydde mig inte ibörjan innan hans tjat hade nästan satt sig i mig oxå. Jag klarade mig på det lilla då och jag klarar mig bra nu.
  Det är lätt att kolla hur alla andra lever. Men dom som har mycket pengar har oxå kämpat sig dit och förmodligen kämpar än.
  Jag vill hellre ta de lungt och njuta här och nu, det är väll ändå därför vi jobbar? Jag jobbar inte för att få mer pengar jag jobbar för att kunna vara ledig 😉 Ja menar vem vill gnälla när man kan ta tillvara på livet. Strunt i åsikterna och lev gott istället 🙂
  Men de är bara en åsikt 😉
  kram på er

 • Anmäl

  har utbildning och jobbat i 15 år.
  lön innan skatt 15000kr, jobbar 87 %
  kass!!

 • Ella Anmäl

  37 år och jobbar som projektledare i London på stor bank. Får ut motsvarande ca 50.000 SEK i månaden efter skatt. Bonus en gång om året som är ca dryga 30% av årslönen.

  Maken tjänar lite mer än vad jag gör.

  Båda svensk civ.ing i botten men nu i finansbranchen.

 • Anonymous Anmäl

  Nu när jag skriver ett svar är det 2010. jag var nyexad förskollärare/lärare mot de yngre åldrarna (0-12år) och hade en ingångslön på 23700. Idag tjänar jag 26200. innan min examen var jag barnskötare och med 5½år erfarenhet från förskolan.

  Det låter som en administratör borde tjäna mer än så. stå på er där ute och byt jobb minst vart femte år för bästa löneutvecklingen och personliga utveckling!!!

 • caroline Anmäl

  Hmm…Det känns som om du vill skryta lite med din höga lön. Eftersom jag har rötter från UK vet jag var en hyffsad lön ligger på där. Och det är väl ungefär vad du har. Du kan absolut inte jämföra England med Sveriges löner. Ska du det så kan vi ju samtidigt jämföra hyrorna i England jämförelse med hyrorna i Sthlm. Eller bara villa priserna, eller maten, name it! Så din lön är inte speciell hög för att vara ci i UK!!

 • Snorpan Anmäl

  med 10 års erfarenhet, outbildad. Grundlönen före skatt 20 040 kr plus ca 1600 i OBtillägg. Engagerad och missnöjd!

 • alexander Anmäl

  Drar in i runda slängar 60-70.000:- i månaden på onlinepoker, 27 år, men det har som allt i livet både ups & downs.

  Började med poker redan i gymnasiet då jag inte var intresserad av ett vanligt 8-5 yrke, samt att kunna befinna mig varstans i världen jag behagar.

 • Alex Anmäl

  Vad är för utbildning som du har läst

 • börjar bli less Anmäl

  Glöm inte bort att som sjuksköterska eller vårdanställd av annan yrkeskategori har du INTE ledigt röda dagar! MAO ger det mindre lediga dagar/ semester per år än för andra i samhället. Ersättning för de helger, nätter och kvällar vi jobbar är så små att de är ett skämt. Dett rör sig inte om mer än ca 20 kronor i timmen under helger…. otroligt eller hur?

 • M S Anmäl

  Hej
  Har en lön av 40000+bil. Inga högskolepoäng eller så dock enormt mycket utbildning via arbetsgivare längs åren. Glöm inte, att vissa yrken idag kräver helt andra saker än inlärda beteenden och direkta sakkunskaper. Jag ansvarar för att 100 personer utför sina jobb, på rätt tid med rätt kvalite och helst med glädje delaktighet och engagemang. Vad är det värt.
  32år

 • nyfiken Anmäl

  På vilket företag ska man jobba för att få sådana chanser?

  Det låter otroligt att vara produktionschef vid så unga år utan högskoleexamen.

 • camilla Anmäl

  Jobbade som administratör tidigare, fick 20 300/månaden då.. Jag var då 20 år. Nu arbetar jag som handläggare på ett fackförbund och får 22 000. Jag tycker det är en väldigt dålig lön på sjuksköterskor, det är helt vansinnigt!

 • jonas Anmäl

  Är 24 år och jobbar som busschaufför heltid. Har gjort det i cirka två år. Har en grundlön på 22 800 kr och med diverse tillägg så brukar det bli runt 25 000 kr brutto. Får ut 17 000 netto i regel. För att ansvara för människors liv och att jobba oregelbundet, så tjänar jag dåligt. För att vara relativt ung utan studielån och kort utbildning så verkar det rätt bra betalt. Nackdelen är väl att lönestegringen inte går lika fort som för många högskoleutbildade. Tycker det är viktigare att ha ett arbete där man trivs, då är lönen inte lika avgörande.

 • Pia A Anmäl

  Hej, fantastisk kul att läsa detta låååånga inlägg. 39 år tjänar 43.000 i grundlön, ca 62.5000 inkl. bonus innan skatt inkl bil + gratis träning och internet + mobil. Ambitiöst tråkig medarbetare som aldrig tar pauser. Vill egentligen bara säga till alla inom vården- skit i det! Vägra jobba! På riktigt. Strejka mot era svaga fackföreningar, kom igen för fan. Ni är värda mycket mer. Ställ inte upp, låt oss som tjäna bra stå för fiolerna. Vi är alla människor och ska ha det bra på samma villkor.
  Upp till kamp!
  Uppriktigt från en skåne tös

 • Hatad Anmäl

  Jag är den jobbiga jäveln som ringer och stör er kväll efter kväll.. Samtidigt har jag en fast lön på 18600 och med provision ligger jag i slutändan och pendlar mellan 20-23000 kr i månaden. Detta är klassisk heltid med bara arbetstider som det negativa (eftermiddag/kväll)..

  Har varit en sväng inom äldrevården och fått se hur undersköterskor och sjuksköterskor sliter för en riktig skitlön. Det värsta är att det är ett jobb jag verkligen tyckte om, men tack vare lönerna la jag det på hyllan.

 • loser Anmäl

  Jag tjänar 0 kr just nu 🙁

 • Anna Anmäl

  undersköterska i grunden men jobbar nu med handledning i demensvården
  27500/ månaden heltid + OB

 • mats Anmäl

  Ja du Alexander! Det är väl bara att gratulera tills du sitter på spelberoendes förening och har spelat bort hus o hem familj o vänner. Där hamnar nämligen de flesta pokerspelare efter ett tag. Mycket vill ha mer och till slut spricker det. Bara att beklaga att det finns folk som tror på att försörja sig seriöst på poker spel.Jag har varit en flitig gäst på föreningen så jag vet vad jag pratar om.

 • Maja Anmäl

  Jag skulle behöva en ny tv hem. en semester eller något till sommarn. Men man får tyvärr göra allt själv om man ska ha nytt. Min man lägger sin lön på aktier efter att betalat hyran. Kan inte påstå att det går så bra alla gånger. Det är som en berg och dalbana. I sommras blev det en jättekort tripp med bilen. För mista öre ska gå till aktier och så. Tyvärr så håller tv:n på att krascha men det är ju ändå jag som får köpa en ny i slutändan. Det är jag som får stå för alla inköp i hemmet på en städlön. Ändå menar han att jag skulle kunna lägga ut 10000kr i aktier varje månad. Ha över 4000kr då till hyra, mat, busskort, fackavg (761kr/mån) m.m. Tror knappast det. Han får ut runt 20000kr i månaden i handen och det går till aktier, halva hyran och ca 1000kr lägger han i matplånboken. Så ni som ska hålla på med aktier. Håll koll på vad ni gör. Förra året förlora min man 200000kr på det. Det som skulle kunnat räcka till en helare bil eller något i stället utan lån…

 • Eva Anmäl

  Har precis blivit nyanställd som behandlingsassistent inom kommunen. Blev erbjuden en lön på 23000 i månaden. Är snart 43 år och har 10 års erfarenhet.

 • Citronen Anmäl

  Jag är 32 o arbetar som vd-sekr i Sthlm, har 10 års utb o en yrkesutbildning som internationell chefssekreterare. Jag har 33.000/mån.

  Tycker lönen låter aningens låg.

  Dock säger ju titeln administratör inte så mkt om själva arbetsuppgifterna. Det kan ju vara jätteskillnad på tjänsten i sig.

  Sedan är ju lönerna rent generellt ngt högre i en storstad.

 • Mr,Mamamia Clemecy Anmäl

  Dear Sir / Madam,

  Du är en affärsman eller kvinna? Du är i alla finansiella stress eller du tillräckliga medel för att starta eget företag? Du har en låg kredit värdering och du har svårt att få ett lån från lokala banker och andra finansiella institutioner?

  a) personligt lån, expansion av verksamheten.
  b) Business Start-up och utbildning.
  c) skuldkonsolidering.
  d) hårda pengar lån.

  MamaMia Clemecy ger vår metod du chansen att visa lånebeloppet nödvändigt och även varaktigheten har råd att slutföra återbetalning av lån med en ränta på 3%. Detta ger dig en chans att få pengar du behöver. Intresserade sökande bör fylla i uppgifter nedan:

  ANSÖKNINGSBLANKETT

  Fullständigt namn:
  Belopp som krävs:
  Lånets löptid:
  Yrke:
  Månadsinkomst:
  Adress / Land:
  Kontakt Tel:
  Ålder:
  Sex:
  kontakta oss via e-post (mmmloanconsultant@gmail.com) Väntar på ditt svar

  Med vänliga hälsningar,

  Herr, Mamamia Clemecy

 • Lena Anmäl

  Tack för ditt stöd ang att jobba för dåliga löner inom vården, att strejka och vägra jobba. Visst, men nån måste ju göra detta jobbet. Kan ej lämna gamla, sjuka och utvecklingsstörda åt sitt öde! Det är alltid nån som jobbar och passar på att gå extra, finns ej nån sammanhållning bland oss inom vården och vi är alla såå glada att få jobba!! Vet att jag är bra på mitt yrke och behövs. MEN,vill INTE att mina barn ska gå samma väg som mej och behöva att vända och vrida på varje krona som ensamstående förälder. Tar varje tillfälle i akt att förespråka en bra utbildning som leder till ett välbetalt jobb! Pengar lugnar nerver, samt i långa loppet, gör livet mycket enklare!!

 • Agneta Anmäl

  51 år gammal & jobbar som chef över 2 vårdscentraler samt 25% av ett sjukhus.

  min lön just nu ligger på 50 000, men tro mig, jag jobbar stenhårt! har två tonårs barn som ständigt är arga på mig för jag aldrig är hemma.
  samtidigt är båda bortskämda och skulle inte klara sig om jag inte hade lönen jag har.
  funderar dock på att säga upp mig pga. att jag inte trivs.
  tur att jag har en man hemma som lagar middag och andra sysslor 5 dagar i veckan..

 • mats Anmäl

  Hej,

  jag tjänar 85.000 brutto. Får ut 47.000. Brukar få en bonus på 100.000 per år också.

  Jobbar som chef i finansbranchen.

  Håller med Funderaren, trots löneläget känner jag mig inte rik och inte kan jag gå och köpa vad jag vill heller.

  Jag har helt enkelt anpassat mig till min inkomst, och har inte så mycket pengar kvar när jag betalat för mina bilar, båtar, landställe, mina årliga skid- och solresor etc.

  Men jag klagar inte heller, jag har ett bra liv.

 • SweDeSade Anmäl

  Det är med kuslig tydlighet hur vissa individer MÅSTE uttrycka sin obegåvade och självförnedrande stämma.

  Att förundras över en VD-sekreterares lön i förhållande till andra yrkesgrupper är enbart ett uttryck för sin egen oförmåga att respektera andras förträfflighet i såväl förhandlingsteknik som värde för den som nyttjar de tjänster hon/han tillhandahåller.

  Att vissa yrkesgrupper är slavar under ett s.k. kollektivavtal gör givetvis inte situationen bättre, men det är resultatet av etablissemangets omyndigförklarande av den enskilda individens ansvar och rättigheter.

  Det står alla fritt att förvalta över sitt liv och även stå för de konsekvenser hennes/hans beslut medför.

  Det är med stor glädje och sympati jag konstaterar att det trots idoga försök av mindre lämpade individer och politiker, fortfarande finns utrymme för differentiering och uppskattning av olika individers värde beroende på vad de levererar och till vem.

 • Kajsa Anmäl

  Kvinna, 28 år, fil kand- examen, fyra års arbetslivserfarenhtet från privat sektor plus utlandserfarenhet, statligt anställd, administrativa arbetsuppgifter, 25 500 kr/månad.

 • Hej Anmäl

  Kvinna 22 år, Arbetat drygt 12 månader på kundtjänst för ett större företag i Göteborgstrakten.
  Ingångslön var ca 24 000, ökat till 26 700 under detta år.
  Arbetar knappt 170 timmar i månaden i snitt.
  Relativt tråkiga arbetsuppgifter, men ok löneersättning om man som jag kommer utan någon vidare tidigare arbetserfarenhet eller utbildning.

 • Bara jag Anmäl

  Menar du alltså att de som inte är av samma åsikt som du eller ser världen på ett annat sätt är obegåvade dumhuvuden? Jag uppfattar det som ganska arrogant.

 • Den sjunde vågen Anmäl

  Har harvat mig fram som konsult inom affärsutveckling/HR under sju år. En berg- och dalbana utan like. Har ej haft ngn bra inkomst men fått mkt gott renommé, vilket efter 7 år har bidragit till uppdrag som är så välbetalda att jag måste nypa mig i armen.

  Från ca 15´ kr/brutto i egen verksamhet, har jag nu gått till ca 80´ kr. Så – ni där ute med F-skattsedlar och kreti- & pletiuppdrag: Ge inte upp!

 • Peter Anmäl

  Jag tycker alla ska skämmas som klagar att de har lön överhuvud taget! Fattar ni inte hur bra vi har det i Sverige? Bortskämda så in i helvete när ja läser dessa kommentarer. Mår fan illa.

 • charlotte Anmäl

  Jag har sjukersättning och får ut 6300 kr efter skatt. Har studielån för 8 terminer (och ja, man måste betala tillbaka till CSN även om man inte har lön). Har inga andra bidrag eller förmåner. Lever ensam.

  Vissa fattar inte hur man kan leva på ca 6000/mån, men för mig går det hur bra som helst. Har en billig bostad. Jag har inga dyra vanor som alkohol, kaffe, läsk, nikotin. Går aldrig ut och fikar, går på restaurang eller köper färdigmat. Köper alla kläder (utom underkläder) på Myrorna. Har inte varit utanför landet, nej, inte ens länet, på flera år. Klipper mitt hår själv, senaste gången jag var hos frisören var när jag pluggade, det var några år sedan, som student har man ju lite mer pengar än vad jag har nu.

  Jag tror många av er, som nu har 80000 eller 40000 eller 20000 i månaden skulle jämra er högljutt om ni var i min situation, men jag är innerligt tacksam att jag inte blivit utförsäkrad (än). Det som får mig att jämra mig är inte min ekonomiska situation, utan mina smärtor. Jag skulle gladerligen byta med den som har lägst lön av er, om jag samtidigt även blev frisk! Att slippa smärta är värt hur mycket som helst!

  Men att man ska utförsäkra personer som jag, för att personer som har 40000 eller 80000 kr ska få ännu mer, det förstår jag inte. Märker man ens om man ens får 500 kr mer eller 1000 kr mer, i det läget, gör den inte varken från eller till? Eller tänker man ”Oj, 500 kr mer, då kan jag äntligen unna mig den där saken jag inte haft råd med tidigare”? eller blir det ”Jaha, en tusenlapp, det är ju ingenting, det räcker ju knappt till lunch”.

  Prova en månad att leva för på 6300. ”Det går ju inte!” säger ni, jo det gör det visst! Jag tycker alla, minst en månad om året, oavsett inkomst, borde prova hur det är att leva en månad på existensminimumnivå. Bara för känslan.

  Vad skulle jag inte ge för att få vara frisk och ha ett jobb, med de ”dåliga löner” ni beskriver! Det vore en dröm! Tänk på det nästa gång ni klagar över att ni ”bara” har 20 000 i lön. På vägen hem från jobbet kan det vara ni som blir påkörda, ni som får en tumör, ni som drabbas av en psykisk sjukdom, ni som tvingas leva med smärtor i lederna varje dag. Den smärtan + FK:s inkvisition + oro för ekonomin.

 • lola Anmäl

  oavsett hög/låg/ingen lön så har man alla ett val.
  Man gör det man kan men aldrig tillåta sig själv att bli ett offer i samhället. Ta tag i saken och gör det man kan, det kan vara välgörenhets arbete till en början och det kan leda till ‘bigger an better’.
  Men att sitta och tro att saker och ting sker av sig självt, nix nix. Alla ni med hög lön, bra gjort och fortsätt framåt för det är ni som betalar för våra invånare som har gett upp.

  (Själv tjänar 30,000/månad som IT konsult efter arbetstid en ‘social entrepenör’)

 • 19årig Anmäl

  när man läser denna tråd ser man att man har de ganska bra..

  Just gått ut gymnasiet och börjat jobba inom vind/vattenkraft..

  Grundlön på 24.000, och då är de många traktamenten oinräknade.. så snittar väl 28-35 i Månaden!

  Funkar för en 19årig tycker jag! 🙂 Och jobbar 7-4.

 • Harriet Anmäl

  jag förstår precis vad du menar. Jag har själv varit där. Med låg penning varje månad och jag hoppas att alla skulle kunna prova på. Jobbigaste var när folk kunde kläcka ut ett och annat förnedrande att man skulle ringa föräldrarna och be om pengar och alla har råd och resa, alla har råd att göra ditt och datt. Det går att leva billigt , äta billigt och inte dra in mycket småutgifter. Det finns gratis nöjen som bibliotek m.m för den som har knapert. Men jag hoppas du har det bra och inte ont idag. Själv är jag ute i arbete och får i handen 14000kr. Fick 7000kr när jag gick hemma för 3 år sedan. Hälsan är det viktigaste en människa har …. Jag är glad att jag är ett bokmonster och älskar att läsa.. det var typ det enda nöjet man hade, hyran låg på 3900kr. Kvar var det inte mycket.

 • computergirl Anmäl

  Hej! Jobbar på ett välkänt privat företag. Jobbar med IT support. Har endast 3 årigt gymnasium, är 41 år och tjänar 28 000. Med bonus kommer jag upp i 30 000/månad.
  Cina, jag tycker du tjänar lite för lite.