Äldre Man

Klara 10 september, 2009 kl 12:48
25277 visningar / 59 svar / anmäl

Jag har träffat en äldre man! Han är 51 och jag 26.
Allt är så spännande just nu, men hur blir det sen?
Jag vet att han kommer att falna med tiden och jag kommer att säkerligen vilja mer än han kommer att orka. Hur blir det om jag vill ha barn, som jag inte vill just nu! Blir han för gammal för det då? Han har redan två st, på 21 och 23, som han inte vill presentera mig för!! Men just nu är jag så kär och vill fortsätta ha det så här.
Är det någon som har erfarenhet av detta.
Snälla hör av er så jag får en liten inblick hur det kommer att se ut med tiden.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Klara Anmäl

  Jag har träffat en äldre man! Han är 51 och jag 26.
  Allt är så spännande just nu, men hur blir det sen?
  Jag vet att han kommer att falna med tiden och jag kommer att säkerligen vilja mer än han kommer att orka. Hur blir det om jag vill ha barn, som jag inte vill just nu! Blir han för gammal för det då? Han har redan två st, på 21 och 23, som han inte vill presentera mig för!! Men just nu är jag så kär och vill fortsätta ha det så här.
  Är det någon som har erfarenhet av detta.
  Snälla hör av er så jag får en liten inblick hur det kommer att se ut med tiden.

 • Me too Anmäl

  Jag har också träffat en äldre man som jag är tokkär i! Han är 42 och jag är 27. Vi har det underbart tillsammans!Vem vet vad som sker i framtiden?!Med någon?! Det är ingen som garanterar dig barn eller ett långt lyckligt liv bara för att du väljer att dela liv med en yngre man. Jag tror att känslan, kärleken och livsglädjen är det viktigaste!! Njut av det ni har tillsammans!
  Kram!

 • Dottern Anmäl

  Hej,

  Jag är dottern till en yngre kvinna + äldre man. Det är cirka 20 år mellan mina föräldrar, de träffades när min mamma var straxt under 30 år. Jag vill bara säga till er båda att kärleken övervinner allt 🙂 Jag är själv straxt under 30 år nu och har inte upplevt att min pappa är ”gammal” förrän de senaste åren.

  Jag upplever att jag mest har fördelar av att ha föräldrar med olika ålder, speciellt då jag har lätt att umgås med olika åldersgrupper. Både jag och mitt yngre syskon har naturligtvis fått kommentarer av mindre finkänsliga barn och vuxna genom livet om åldersskillnaden mellan våra föräldrar, en del är nyfikna, andra nästan lite oförskämda. Men så hade det ju varit om det inte var något annat som inte följde normen i vår familj också.

  Mina äldre halvsyskon har kanske inte alltid upplevt min pappas val av ny kvinna och familjebildande som helt positivt, och det måste man också ha förståelse för. Idag tror (hoppas) jag att det känns lättare för dem.

  Det jag tror att du/ni kan vänta er, förutom förhoppningsvis massvis av härliga dagar med den ni älskar är kanske en relation som med tiden kommer bygga på mer och mer på er egen energi, en 50-åring kanske inte klarar vaknätter på samma sätt som en runt 30. Likaså kanske den som är 65 inte orkar med tonårsuppror som den som är 40…Och sen ska man inte glömma att den som närmar sig 80 år har andra förutsättningar i livet än hon som är 65. Å andra sidan får ni fördelen att ha en livskamrat som kan bjuda på mycket erfarenhet!

  Åldern är inte allt och jag hade inte kunnat önska mig bättre föräldrar.

  Lycka till med livet och kärleken!

 • Me too Anmäl

  Tack ”Dottern” för att du berättade om dina erfarenheter. Visst funderar man mitt i lyckoruset på hur allt ska bli i framtiden. Hur ev barn kommer att påverkas av ålderskillnaden osv. Det var verkligen skönt att höra om dina erfarenheter. Jag tänker också att två bra människor med en sund inställning till livet med ålderskillnad, kanske kan vara lättare att växa upp med än två männskor i samma ålder som behandlar sina barn illa..Vad vet jag… det enda jag vet just nu är att jag har träffat min själsfränd och att vi tillsammmns är starka, lyckliga och vansinnigt förälskade!!!
  Kram till dig!

 • nilla Anmäl

  Jag tycker du ska tänka efter. Precis som du skriver
  kommer tiden ifatt er. Jag kan med nästan 100 procent säga att detta inte kommer att hålla i längden. Visst det finns någon procent som klarar det men ni är inte många. Han har inte velat, eller säkerligen inte vågat visa upp dig för sina barn, vad säger det!!!
  Jag har själv erfarenhet från något liknade, men jag var frun som blev lämnad för en 20 årig yngre ”tjej”. Det höll inte, för hon upptäckte att han igentligen var för ”gubbig” för henne. Han lever själv nu, med ett självförtroende som är dåligt, för han upptäckte att han inte längre är så ung som han igenligen ville vara. Han har försökt att hitta yngre, men inget har fungerat. Barnen har bara tyckt att han var patetisk under denna tiden.
  Jag hoppas för din egen skull att du försöker att hitta någon i din egen ålder, eller åtminstånde inte så stor ålderskilllnad. Lika barn leka bäst.

 • Lyckliga frun Anmäl

  Jag har varit ihop med en 14 år äldre man i 24år. Det är många faktorer som kan påverka ett förhållande. Jag tycker inte att åldern är en ”Stark” faktor som kan göra att det blir slut. Finns så många andra faktorer som respektlöshet, missunsamhet, snålhet, svartsjuka som förstör förhållanden. Däremot tycker jag att man kan berika förhållandet med olika åldrar; mognad, olika synvinklar osv. Det enda som jag kan säga är att man kan bli i olika faser sexuellt när man blir äldre, det tycker jag du ska tänka på. Jag älskar fortarande min man över allt annat på jorden och jag hoppas vi kommer att leva tillsammans resten av livet! Lycka till med ditt liv! Strunta i vad andra tycker och gör det du mår bra av! Kram

 • Anna Anmäl

  Jag är lyckligt nyfigt med en 16 år äldre man (han har precis fyllt 50). Nu är vi väldigt överens om hur vi vill att vårat liv ska se ut. Men så var det inte alls i början. Jag var ganska nyskild med två hyfsat små barn,och ville gärna ha flera. Han hade stora barn och var inte intresserad av att starta om med blöjor. Dock var han lite svävande på den punkten och jag trodde att jag kunde övertala honom om att skaffa ett kärleksbarn. Vi kom så långt att vi gick isär en kort period, men kärleken och attraktionen gick inte att bortse från.Jag är väldigt nöjd med beslutet om att det inte blir fler barn eftersom vi har en enorm frihet att vårda vårt förhållande. Jag tycker att du ska fundera på vad du vill att det här förhållandet ska leda till. Vill du leva med den här mannen och bilda familj med honom? Då måste du ta reda på om han vill samma sak. Är ni inte på samma linje kan det bli tufft om ingen av er är villig att kompromissa (men så är det ju i alla förhållanden oavsett åldersskillnad) Lycka till med kärleken och lyssna inte på olyckskorpar – lyssna bara till ditt hjärta.

 • hanna Anmäl

  hej du är ju bara 26 så jag tycker du ska njuta av livet. Det är härligt att vara kär och det finns gränser för hur mycket man kan planera här i livet. Jag tycker ni ska koncentrera er på att bygga upp en äkta, öppen, innerlig relation till varandra just nu. Att prata om vilken syn ni har på den stora åldersskillnaden tex. Men också att du tar reda på varför han inte vill att du ska träffa hans barn (du skriver inte hur länge ni har träffats). Det kan finnas en bra förklaring till det men det kan också vara så att er relation är en passionerad förälskelse. Lycka till!

 • Njut av livet Anmäl

  Hej Klara!

  Roligt att läsa ditt pigga inlägg, man riktigt känner hur mycket känslor du har! Har själv erfarenhet av stor åldersskillnad, 29 år. Det var ett spännande förhållande som jag är glad att jag upplevt. Det var en väldigt stark attraktion och helt fantastiskt! När vi flyttade ihop fungerade det inte, men åldersskillnaden var inte den största orsaken. Hur som helst, ta hand om dig och njut av livet! Kanske det dröjer innan du blir presenterad för hans barn, men det gör väl inget så här i början? Däremot om det blir allvarligare är det ju trevligt att bli presenterad.

  Hör gärna av dig igen, roligt att läsa ditt inlägg!
  Lycka till!

 • Ful Gubbe? Anmäl

  Jag är en man på 45 som lite oväntat blivit ”uppraggad” av en hälften så gammal kvinna.
  Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till hennes inviter. Det går inte att bortse från tanken på omgivningens reaktioner OM jag skulle löpa linan ut och acceptera att dejta kvinnan. Visst är jag intresserad men jag är lite fundersam, över 20 års åldersskillnad… Till saken hör att hon är dotter till en av mina vänner och att jag har barn sen tidigare äktenskap som bara är några år yngre. Hitintills har jag varit rätt så noga med att bara vara en trevlig kompis, men hon vill ta det till en annan nivå.
  Visst är jag intresserad, men..

  Skulle vara tacksam för era kommentarer.

 • D_A Anmäl

  Drygt 20 år ålderskillnad är mycket. Men jag tycker att det största problemet här är att hon är din väns dotter. Hur skulle du känna om han, hennes pappa skulle vara din dotters partner? Eller om du inte har dotter, din son partner till hennes mamma? Jag tror inte att det skulle bli uppskattat . Sådan framtid skulle vi inte unna våra barn. Jag ser det ut att din vänskap står på spel här om du inleder relationen med henne. Du skriver inget om att du är kär i henne. När man är kär kan man inte hjälpas men det ser inte ut att du är det. Så jag skulle inte besvara hennes inviter. Om jag vore henne skulle jag uppskatta om manen i frågan pratade om det med mig och förklarade varför. Om du vill ha en ung tjej som partner hitta henne inte bland vännernas barn.

 • Kärleken Anmäl

  Åh vad glad jag är att jag hittade denna tråden!
  Jag har själv ett förhållande med en 32 år äldre man. Jag är in 20 års åldern och han i 50 års åldern.

  Till saken hör att vi båda är gifta sedan tidigare och tänker separera från våra tidigare äktenskap för att leva tillsammans.

  Det känns som att vi kämpar emot hela världen för vår kärlek. Allt som sägs om oss är fult och nedvärderande. Han är en gubbsjuk snusk som bara ser mig som sin lolita. Jag är svag, naiv och söker en fadersgestalt… Ingen tror på oss. Jag förstår deras farhågot och det är nog i de flesta fall i all välmeming men det är så tungt att den kärlek som man själv är så uppfylld av och som är så ren och vacker i ens egna ögon kan vara så besudlad och ful i andras.

  Jag kan bara säga till alla utifrån min egen erfarenhet: Åldersskillnad kan vara negativt och begränsande i många fall eftersom erfarenheterna gjot parterna så olika. Men det som det egentligen handlar om är inte antalet genomlevda år utan i vilken fas man befinner sig i livet.

  Jag och min älskade har samma visioner och gemensamma drömmar. Vi är på samma nivå intelektuellt och vi kompletterar varandras personlighet. Vi är i samma fas även om vi tagit oss dit på mycket olika vis.

  Jag tror att största svårigheten med att leva ihop med stor åldersskillnad är den sociala utsattheten.

  Om det håller i lägden är det många som frågar sig…
  – Det är en relevant frågan men det kan man aldrig veta oavsett ålder…

 • mia Anmäl

  Njut av kärleken tjejer! Man blir inte alltid kär i den som omgivningen tycker är lämplig. Det spelar ingen roll, det är deras problem om dom har åsikter om er. Kärleken är en gåva! Ta vara på den oavsett ålders skillnad!

 • Me too Anmäl

  Hur går det för er? Har relationen utvecklats?
  Har han presentarat dig för sina barn?
  Om han menar allvar med dig så kommer han nog att låta er träffas- han kanske bara behöver lite tid.
  Jag och min 15 år äldre kärlek har precis berättat för våra respektive om våra känslor för varandra. Nu står allt liksom stilla. Vi har inte uttalat vad som ska hända men dras ändå mot samma mål..att vi ska leva tillsammans en dag!Det som skär i mig är att så många blir lidande för vår lycka…Båda har alltid tidigare satt andra framför oss själva så detta är verkligen en omställning. Jag har kommit till insikt med att den här mannen gör och har gjort mig lycklig de senaste två åren och skulle jag välja att gå vidare utan honom så kommer jag att få leva med det resten av mitt liv. Han är min själsfränd!!Min oro ligger i hur hans nuv familj och min kille ska ta det ..kan jag någongång i framtiden göra hans barn lyckliga eller kommer de alltid att se mig som hon som förstörde?!Frågorna är många- önskar att ingen blev lidande av vårt beslut!!!

  Framtiden får väl utvisa vad som händer…
  Lever just nu ett liv i totalt känslomässigt kaos – lyckliga stunder och mörka, hemska skuldkänslor härjar! Men det är väl så det måste blir…

 • Iveta Anmäl

  När jag var 23 träffade jag en man som var 45. Jag tänkte mycket om framtiden hur det kommer att bli, precis som du. Förra året gifte vi oss, då var jag 27 och han 49. Jag blev gravid direkt och han är en mycket bra pappa till vår dotter. Det finns vissa nackdelar men jag vill lyfta fram den största fördelen: han har inte längre behov av att roa sig på nattkluber och träffa sina vänner jämt och lämna mig ensam med barnet på helgerna 🙂 Jag tycker att det kan hålla. Om det inte håller beror det nog inte på ålderskillnad utan på andra saker. De som är jämnåriga skiljer ju också sig.

 • Osmart kär? Anmäl

  Åh, vad det är skönt att se att vi inte är ensamma. Jag är 22 och har ett förhållande med en gift man på 50 år. Han säger att han skulle kunna skilja sig för min skull. Men vi ser problemet. Jag tänker inte på sånt som att jag kommer vilja ha barn senare och att han kommer vara jättegammal snart. Visst har de tankarna också susat förbi någon gång, men det som maler i mitt huvud är frågan ”vad skulle folk säga?”, framför allt våra familjer. Än är det INGEN som vet. Han är ju lika gammal som pappa och jag är lika gammal som hans barn. Jag är inte alls en ”sån” som detta förväntas av. Jag funderar också mycket på vad han tänker och känner, älskar han mig verkligen som han säger, eller är han bara gubbsjuk och jag helt lurad? Det skulle vara skönt att ha någon i en liknande situation att prata med.

 • Sanna Anmäl

  Jag tycker att ni gör rätt som vill satsa på varandra och strunta i omgivningens fördomar. Jag jobbar för ett produktionsbolag om en dokumentärserie med just det temat, kärlek som övervinner allmänhetens fördomar.
  Jag skulle gärna komma i kontakt med mer för att berätta mer och se om ni skulle vilja vara intresserade av att medverka. Jag tror att många känner igen sig i er berättelse och kan finna stöd.
  Kontakta gärna mig på intresserad@eyeworks.tv så kan jag berätta mera.
  Allt gott,

 • Joppa Anmäl

  Om din vän verkligen är en kompis till dig så behöver du inte ställa den där frågan!

 • Sofie Anmäl

  Jag har skälv en äldre man han är 18 år äldre än mig(jag 18 han 36), vi är tokiga i varandra jag va då tsm med min pojkvän gjorde slut för o se och de har funka super hittils han är ju inte som andra män direkt men de är det jag älskar hos honom.. Och om man nu ska leva livet så gör man de som känns bra just nu ! Så gjorde ja , och annars varför sluta se nån man vill se igenkligen!? Bara köra på funkar det inte så gör de inte de o gör de de så gör de de. Bättre o pröva än o gå o undra hela livet va som hade hänt då ist!

  Vi lyckades klara alla svårigheter iaf trots att han har 3 barn 5,7 & 9 år är dom 🙂 vi har vart tsm i 1,5 år iaf.

  Och hoppas de blir många fler 🙂

 • Längtar Anmäl

  Att vara tillsammans med en äldre man har båda för/nackdelar. Min man är 17år äldre än mig (jag 37 nu) och vi har två gemensamma barn. Störst fördelar med honom är att han tar väl hand om mig och barnen. Hans ödmjukhet, omtänksamhet och livs erfarenhet som inte yngre man har. Vår yngsta barn fick vi när han fyllde 50år. Det jag kan säga är att det är han som orkade och gick rund med dottern nätterna med leende på läpparna:) Tills nu det är han som vaknar varje morgonen först och göra frukost åt alla. Jag tror att det är jag som är gammal:) Det är lyxigt och skönt att gifta med en äldre man.
  Men det finns oxå nackdelar, nämligen samhälle. Det håller på krossa mig. ung kvinna och gamla man, speciellt en utländsk ung kvinna. Vi har fått många konstiga blickar när vi går o handla, då skäms jag. Press är hårt från samhälle, väldigt hårt. Tillsist vill jag inte alls går bredvid honom. Och det påverkar även vår äktenskap.
  Klara, jag har ingen råd att ge dig, utan min erfarenhet. Hoppas det kan hjälpa dig!
  Lycka till o kram

 • Sofie Anmäl

  Varför skämmas jag är ju som ja skrev i tidigare inlägg tsm med en 18 år äldre man, och ja förstår helt klart va du menar med omtänksamheten märkligt men de är faktsikt som du säger :).. MEn varför skämmas om du älskar honom jag blir tvärtom istället! Jag skämms inte över att vara tsm med en 36årig man fast ja är 18 visst kommentarer och blickar är sånt man får ta bara man skiter i dom! iaf om dom är negativa.. Älskar man verkligen nån står man på sig!

 • 33 årig trebarnsmorsa Anmäl

  Tja, ifall han älskar dig och du honom BRA. kärlek vet väl ingen gräns eller? Däremot tycker jag att minderåriga omogna tjejer ska hålla sig på avstånd från 30 åriga män.

 • En som blev lämnat för en myyycket yngre. Anmäl

  Ja, nog saknar jag honom, min älskade lilla gubbe. Han blev tokkär i en tjej på 27, när han själv hade fylld 52, och jag var 52. Plötsligt ville han inte ta’ i mig längre, och vårt samlev upphörde helt. Efter ett tag bad jag honom att förklara varför han inte berättade vad han höll på med, men så gjorde han det, och jag lämnade honom samma kväll. Fick flytta till min dotter, tills jag hittade något eget. Nu är skillsmässan klar, och det har gått lite drygt ett år. Vad jag vet är han inte längre tillsammans med sin lilla lammstek, dessutom har han fått åldersdiabetes! Även vi kvinnor åldras, men då är vi inte lika ”sexiga” som våra unga medsystrar, och våra gubbar blir kåta, och som galna, och börjar jaga detta lammkött. Det som gör mest ont, är att inse att det inte fanns någon äkta kärlek efter 20 års äktenskap, fast man gick och inbillade sig det. Nej fy 17 för gubbstruttar, dem kan man inte lita på.

  Skulle aldrig förlåta hans svek.

 • Anna Anmäl

  Känner igen mig i era berättelser. Själv är jag 20 och har en flört med en 53 åring.
  Ingen av mina vänner eller släktingar känner till detta eftersom jag endå vet vad de har för fördomar. blir alldeles uppfylld av glädje när jag läser liknande berättelser, eftersom jag ibland känner mig ensam om detta.
  Anledningen till att jag inte berättat är att jag varit i liknande lägen förr, då jag alltid fallit för betydligt äldre män och motvilligt men endock delat med mig av det för mina vänner för att inte framstå som en torr celibatör. men de har alltid rådit mig till att strunta i det, att jag istället ska njuta av kärleken tills jag hittar någon yngre.

  men hur ska jag kunna strunta i det? När jag alltid faller för ”de förbjudna männen”? Denna man och jag har någonting alldeles speciellt gemensamt, och trots de dyga 30 års ålderskillnaden är vi ändå på samma nivå på många sätt, och vi liksom kompletterar varann.

  Att folk ska hålla på och analysera och finna förnuftiga anledningar till de dem älskar? Varför inte bara köra och se vart man kommer? Jag kanske låter ung och dum, men min 53 åriga ”gubbe” anser ju samma sak. Vi älskar varann och det räcker.

 • suuuuck Anmäl

  asså jag blir så jävla provocerad när du skriver att ”minderåriga omogna tjejer ska hålla sej borta från vuxna män” herregud, unjefär som att det skulle finnas någon gräns för NÄR man passerar ”mognadsporten”?

  Jaha, nu är fröken lisa fyllda 20, alltså får du lov att gifta dej med herr larson 50.

  ja menar, för fan, det är ju individuellt. Vissa artonåringar är ju mognare än vissa förtioåringar. alltså tycker ja inte att man ska döma människan efter åldern.

 • Sofye Anmäl

  Jaa säg va ni vill om ja nu är omgoen eller vad fan jag nu är..Men varför hålla mig bort från den person som det bara klickade med?

  Men att människor ska klaga på detta gör mig galen jag är skälv 19år gammal tillsamman med en 18år äldre man alltså 37. Han har 3 barn 6,8 & 9 år..
  Han lämnade varken sin fru eller annat för mig uan de hade tagit slut några år innan vi fann varandra på en fest han är en bekant till mina föräldar & dom vet om detta oxå dom stör sig inte på de hela vi har vart tillsamman nu i ca 1 år och några månader inte så lång tid men endå..
  Jag lämande dock min dåvarande kille och de tog ett bra tag innan vi blev tillsammans oxå vi tog det väldigt lungt tack vare barnen, barn kan ju reagera olika på sådana saker. Men det går bra i vår vardag iaf säg vad ni vill men detta är den första människan som verkligen förstår sig på mig.. Och jag han! Det är få människor som gör det! .. Mitt 3åriga förhållande innan funkade vell men aldrig nå vidare..

  Och de är ofta tjat om faders gestalt i vissa fall ja! I mitt fall nej!

  I mamma o pappas förhållande är de pappa som är yngre, och inte lika mkt men de skiljer 9år på dom .

  Ja som sagt säg vad ni vill om att hålla sig borta, om hur omgoen man är osv..Jag bryr mig inte jag älskar denna människa mer än nån annan..

  Ja kanske får stå mitt kast när han blir äldre vad vet jag men ja lever i nuet och de känns så jävla bra rent utsagt!
  Barn är nått annat de får vi se , han har ju 3 underbara barn och vill han inte ha något mer är det lungt för mig man är faktiskt 2 om en sådan sak!

 • Anonymous Anmäl

  Sofye! Kärleken övervinner allt! Det är rätt om du tycker det känns rätt, vad spelar då ålder för roll? Ingen vet hur länge ett förhållande kommer att hålla oavsett man är jämngamla eller inte. Kör hårt och njut av din underbara man och ert liv tillsammans.

 • Maria Ohlsson Anmäl

  Jag är en tjej på 16 år och är riktigt kär i en 25årig man… Själv är jag riktigt ”utvecklad” och känner mig mogen. Är det olagligt att ha sex med honom, det är ju 9 år skillnad?

 • Tant Anmäl

  Visst är kärleken härlig, den har ingen ålder. Men tyvärr kommer den ikapp en om det är så stor ålderskillnad. Passionen är underbar, spelar ingen roll vilken ålder man befnner sig i, kär kan man bli hur ung eller gammal man är. Men…när ålderskillnaden är så stor så växer man ifrån varann. Om det är 20 år emellan, tänk själva vad som händer. Om man varit tillsammans länge så har passionen försvunnit, istället har det övergått i något tryggare. Men då blir det kanske problem med att han är närmare pensionsåldern och hon mitt i livet med kariär eller annat. Av erfarenhet vet jag att när kvinnan kommer i den ålder händer det något (säkert samma med mannen) att man kanske vill ha ut mera av livet. Då sitter man där men en gammal man som inte har samma ork. Det är det bästa när man tilsammans börjar närma sig pensionåldern att kunna göra saker tillsammans som man av olika anledningar inte kunnat innan pga barn ,eller jobb. Hur blir det då om han är 60 och hon 40? Nä, lika barn leka bäst. Ni unga tjejer som blivit förälskade i äldre män.
  Tänk efter två ggr.

 • Sofye Anmäl

  Jo men då vill jag tillägga att ja har tänkt till om detta mycket väl! .
  Och han kommer bli en gammal gubbe de kan jag acceptera, för jag älskar honom verkligen!
  Visst med åren blir de vell impotens m.m.. Han är desutom pensionär när ja är 47 men va spelar de för roll?! För jag älskar honom för den han är ingen annan kan fylla hans plats någonsin!
  Och ja struntar i om ja blir en ensam gammal surtant i slutet, då har jag iaf levt mitt liv som jag ville de och med den jag älskade ist för och välja någon i passande ålder! för att andra tycker så!

  Detta är vekligen ett förhållande som jag tror på hur som helst! har aldrig någonsin känt mig så jävla förälskad som när ja träffade honom!
  Och alla går inte och är nykära hela livet direkt heller! De vet nog alla som haft längre förhållanden ..

 • suuuuck Anmäl

  inser att jag tydligen uttryckte mej oklart tidigare. Jag håller alltså med er om att kärleken övervinner allt och det jag provocerad av är de som HINDRAR detta!

  kram!

 • mamma MUUU Anmäl

  satsa på honom! Somflera skriver innan, kärleken övervinner allt! Alltid finns det nåt problem i en relation, och erat verkar enbart vara åldern. Tänk alla jämngamla par, alla har de problem de me!

  kram!

 • Evelina S. Anmäl

  Jag är tillsammans med en äldre kille.

  Jag är 17 och han 44 år.

  Han säger att han ska lämna sin fru för mig, men det vet jag inte om jag vill för jag kanske inte vill va med honom om 1 år eller så. Jag var på språkresa i somras och då var jag med en spansk kille i samma ålder och jag är kär i han också.

  Vad ska jag göra?

 • Anonymous Anmäl

  sexuellt kommer det att gå åt helvete.
  Jag talar av egen erfarenhet.
  Han är 49 och jag är 30.
  Förhållandet är bra men sexet är så värdelöst att det inte ens är värt att försöka

 • Catharina Anmäl

  Jag tycker: låt de vara så här ett tag. Ingen annan har med ert förhållande att göra. Men fatta inga livsavgörande beslut, som att bli med barn.

  För jag tror att en så stor åldersskillnad inte blir så rolig i längden – när han gubbar till sig och blir oattraktiv, trött och impotent om kanske bara några år. För en del män är det ju så, att de kan vara supersnygga runt 50 – men sedan vid 55-60 går åldrandet jättefort och de blir gamla på riktigt.

  Om du vill att han ska vara en modern pappa som delar på det praktiska arbetet med barnen, så måste du ockå tänka på att han kanske inte kommer att orka det fullt ut… De äldre män och yngre kvinnor man ser i tidningarna, är ju rika och har möjlighet att ha en hel stab med tjänstefolk som sköter barnet och hemmet, så det problemet kommer inte upp. (I och för sig kanske ”din” gubbe _är_ rik – det nämner du inget om.)

  Men som sagt – du är så ung än, så du har tid på dig – minst fem år till – att ”leka” lite, innan du blir tvungen att bestämma dig för en man för att hinna skaffa barn.

 • tjugoåtta Anmäl

  Jag hyr ett rum av en man som är 49 (jag är 28) och har ett förhållande på distans, kvinnan bor i ett annat land. Vi har det oerhört bra ihop hemma och tar verkligen hand om varandra. De senaste veckorna har jag börjat märka att vi har kommit varandra ännu närmre och jag längtar efter honom när han är iväg. Han skriver meddelanden till mig när jag är borta, fina saker som uttrycker saknad utan att direkt säga att han saknar mig. Nu är hans flickvän här på besök och det tar knäcken på mig. Jag tror att han vill vara med mig och jag med honom och det känns fruktansvärt inte bara för att ingen i min omgivning skulle acceptera det, särskilt då han bara är ett par år yngre än min mamma. Men också för att det finns en annan kvinna som kanske skulle bli helt förkrossad. Jag känner mig hemsk samtidigt som jag bara vill isolera mig och vara med honom. Snälla kommentera ärligt!! Är jag hemsk och äcklig?

 • Elisabet Anmäl

  Jag är 23 år och har precis inlett ett förhållande med en man som är 48 år. Kruxet är att han är gift, jag är alltså hans älskarinna… Är det totalt fel, eller ska jag passa på att njuta? Tycker inte själv att det är fel men kan ju inte berätta det här för någon.. Borde jag se mig om efter en man som är i min ålder? Men attraktionen mellan oss är stark och jag vill inte ge upp honom, även samvetet ibland hinner ikapp mig. Han verkar dock inte ha några kval för det vi gör så ska jag ens bry mig om att bry mig? Han får mig att njuta…

 • kärleken är evig och livet allt för kort Anmäl

  Jag är sedan snart två år tillsammans med en 29 år äldre man. Jag är 30 och han 59. Han har varit gift och har tre vuxna döttrar men var skild då vi träffades.

  Problemen vi har är egentligen inte våra egna. De är andras åsikter och fördomar om varför vi inte ska vara tillsammans.

  Jag älskar honom och tror att han kan ge mig allt det jag söker hos en man. Självklart har jag funderat på hur vårt förhållande kommer att te sig i framtiden och utifrån det och mina känslor för honom har jag fattat mitt beslut.

  Varför kan inte människor låta det vara mitt val. Han gör mig lycklig, ingen av oss vill skaffa barn, vi vill bara få vara tilsammans och njuta av vår kärlek. Jag kan acceptera att det är svårt för hans barn men med tiden hoppas jag de ser att jag älskar deras pappa och vill dela hela mitt liv med honom.

  Jag var tillsammans med en 7 år äldre man i 8 år och det fungerade inte, det berodde inte på ålder det var andra saker som gjorde att vi växte isär.

  Jag vet att problem uppstår i alla förhållanden, oavsett om man lever med stor åldersskillnad eller inte, jag vet också att ålderskillnaden i sig kan innebära problem men det tycker jag är upp till paret att avgöra själva om man kan tänka sig att leva med det eller inte.

  Det största hotet för vår relation är alla andras fördomar, tyckanden, anklagelser och avundsjuka och jag hoppas att vi kan ta oss igenom det och leva lyckliga tills döden skiljer oss åt.

 • rosa Anmäl

  Jag är i samma situvation men jag är 38 och han är 58 20 år i mellan oss. Jag älskar honom och han mig.
  Men min syrra och en del andra komenterar ju detta…viket var självklart. Är ni kära?
  Kör på.

 • Ullis Anmäl

  Jag är 24 år och min kille/sambo är 38. Vi blev tillsamans när jag var 21.
  Blev jätte kär! Visst han är 14 år äldre än mig, men vad spelar det för roll.
  Mamma var väl inte så positiv till vårt förhållande och att vi flyttade ihop. Mina vänninor tyckte också det var lite kontigt att jag föll för honom.
  Mamma var väl inte så förtjust i att han hade barn från ett tidigare förhållande.
  Hans son (nu 6 år) har bott hos oss var 14;de dag. Det har gått jätte bra hela tiden. Fick tidigt lära mig ta ansvar för hem och barn. Visst det har varit och är jobbigt men jag trivs, jag älskar min sambo och min styvson.
  Jag vill ha egna barn men det får vänta ett tag.
  Min sambo har friat, jag har sagt JA. Så till hösten gifter vi oss.

 • Lilla jag Anmäl

  Har läst denna tråd tidigare, då jag precis träffat min 15 år äldre man. Vi blev blixtförälskade och bröt båda upp våra dåvarande relationer. Idag lever vi tillsammans och vår kärlek är stor! Hans barn bor hos oss varannan vecka och nu under våren har vi fått ett kärleksbarn. Underbart!!Livet är inte enkelt varje dag,men med honom vid min sida så orkar vi med det mesta. Älskar honom av hela mitt hjärta och ångrar aldrig mitt beslut! Man måste följa sitt hjärta annars går man sönder som människa. Blir glad då jag läser om er andra! Kärleken är livet!

  Lycka till med allt ni tar er för!
  Kram

 • Ullis Anmäl

  Blir jätte glad, grattis till ert kärlekbarn.

  Du har det lite som jag. Min sambos son bor hos oss varannan vecka.
  Först var jag jätte orolig, nervös för hur det skulle gå. Visste inte om jag skulle klara mamma-rollen (om jag får säga så). Jag var rätt så ung och defenitift oerfaren när det gällde barn. Men det har gått jätte bra. Tycker att jag har blivit en bättre, mognare som kvinna sedan jag fick börja ta hand om ett barn. Plötsligt var det inte bara jag och min sambo jag hade att tänka på.

  Min sambo och jag är stört kära, låter det löjligt, efter 3 års förhållande. Hoppas inte det låter löjligt.

  Vi vill ha gemensamma barn min sambo och jag. Jag vill dock vänta med barn ett litet tag. Visst jag vill ha barn men jag vill också försöka jobba några år till innan vi skaffar barn.

 • milla Anmäl

  Är det ingen av er som kan berätta hur det har gått? Nu är det två år sedan ni skrev, skulle vara roligt att höra:-)

 • fanny Anmäl

  åh är exakt i samma sits som du, är så otroligt lycklig med han. hade varit jätte kul om du kunde berätta hur de gick och hur du klarade av alla fördommar osv ?=)

 • kämpa Anmäl

  Hej Längtar! Jag har samma problem med samhälle. jag är 32 och han är 56, människor tittar för mycket och gör mitt liv svårt. sade du det till honom? Jag kan inte sova, jag bara tänker o tänker. min självförtroende är på spel. finns där någon stödgrupp, jag skulle vilja vara med om det finns. kram

 • Robert Anmäl

  Nilla. Kanske därför du är negativ för att du blev lämnad för en yngre tjej? Vem är du att säga att det inte kommer fungera? Isåfall har du nog Aldrig varit riktigt kär. Eller är du spåtant?? Tänk på att din kommentar kanske påverkar människor negativt? Herregud man ska väl följa sitt hjärta. Det är alldeles för många människor s gör vad dom BORDE istället för vad dom VILL.

 • Eine Anmäl

  Hur har det gått

 • Lilla Anmäl

  Håller med Robert. Håller själv på att bli kär i en 22 år äldre man med 2 barn. Det är helt underbart??

 • Nathalie Anmäl

  Jag är 25 år och min sambo är 45 vi väntar nu barn tillsamans å vi är glada för det:) det jobbiga med att vara med en äldre man är att folk ska tycka å tänka saker hela tiden så dom får ens hjärna att sätta igångg att fundera på saker man inte tänkt på och igentligen inte bryr sig om. Man ska vara med den man vill å vara lycklig över att man faktist har gåvan att kunna dela sitt liv med den man tycker om för dr finns dom som inte har det å gör presis som alla andra tycker man ska göra. Kärlek är fint å jag är glad att min sambo är äldre då jag får lära mig mycket om livet å får massor av kärlek komplimanger lagad mat å en som vet hur det är att dela på ansvar:)

 • caroline Anmäl

  Jag har nu träffat en äldre man som är 17 år äldre än mig, jag är 24 år och han är 41 år och det är en helt fantastisk känsla. Jag mår så bra och jag har just berättat det för mina föräldrar och mina vänner. Han har barn och har just separerat, men jag mår så bra just nu och trivs otroligt bra i hans sällskap. Självklart finns det både för- och nackdelar med dessa förhållanden, men jag tycker att man ska gå på magkänslan. Mår man bra av det tycker jag att man ska gå ”all-in”. Vi tar en dag i taget och stressar inte in i någonting, men oj vad jag tycker om honom.

  Jag tror som många andra säger: Kärleken övervinner allt.

 • Rickard Anmäl

  Hej Anna! Jag tycker du har alldeles rätt, man behöver inte vara så åldersfixerad och bara göra som andra tycker. Trivs man och är lycklig så har åldern ingen betydelse. Det förstår man bättre i andra länder än i Sverige som tror att allt ska vara efter ett visst mönster. Låt var och en bestämma över sitt eget liv. Vi är alla olika och det viktiga är hur man känner för varandra, inte vad andra tycker.

 • Amalia Anmäl

  Hej,
  jag är också tillsammans med en äldre man. Han är 40 och jag 20, tycker det är skitjobbigt. Jag är inte alls såhär egentligen, och KAN verkligen inte berätta det för familjen. Jag älskar honom så sjukt mycket, vi har varit tillsammans i över ett år. Jag har försökt lämna honom (pga ålder) men har alltid kommit tillbaka för jag kan verkligen inte släppa den här mannen. Jag älskar honom av hela mitt hjärta, men samtidigt så vet jag att en framtid med honom inte finns på tal. Jag tycker det är så jobbigt, alla frågar och kompisar tycker att jag måste gå vidare. Men hur? jag behöver verkligen hjälp för snart klarar jag det inte. Jag älskar honom men jag hatar ett liv med honom.

 • Amalia Anmäl

  Åldern skiljer oss åt så döden kan inte göra det.

 • Hjärtat Anmäl

  Jag har också träffat en man.. Han är 19 år äldre än mig. Vi var båda barn på varsitt håll, hans äldsta barn är bara 10 år yngre än mig. Vi är båda gifta.. Men vi har småflörtat ett tag och nu har det börjat bli allvar.. Jag förstår ju att det bara är spännande och en tillfällig grej. Vi arbetat ihop, han är överläkare och jag sjuksköterska… Det är svårt med kärlek!

 • elin Anmäl

  Känner igen mej eftersom min man e 56 å ja e 27 men vi har inga barn utan ha har 4 sedan tidigare och den äldsta är 40 år yngre än mej..
  Men jag är en filippinsk tjej som är tillsammans med en så mycket äldre har gjort att samhället å hans sk vänner har vänt han ryggen…

 • Josse Anmäl

  Hej! Jag är tillsammans med en man som är 26 år äldre än mig. Vi har varit tillsammans i 6 år och han har hela tiden sagt att han vill ha barn, fram tills för någon månad sedan.. Jag vill ha barn, men jag vill bara ha barn med honom. Jag kan inte välja bort honom för att skaffa barn med någon annan. Jag vill ha barn men med honom. Vad fan ska jag göra? Tacksam för svar om någon är i samma sits eller så.

 • evalena Anmäl

  Förstår ditt problem! Varit singel i 9 år och mu träffat en man som är 9 år äldre än mig. Nyskild efter 30 rs äktenskap. Jag har 2 äkteskap bakom mig men 3 underbara söner och 3 barnbarn??Han har 2 söner och inga barnbarn.
  Hur får ni livet att gå i hopp? Just nu vet jag onte om det är det här liv jag vill leva/orkar levs? Efter att ha varit singel och ensammastående i 9 år med 3 grabbar så trodde jag livet skulle se annurlunda IT när man träffar någon??Känner mig återigen osedd och och tagen för given ??Nåde ledsen och arg återigen ??. Då måste problemet ligga hos mig heller?

 • Anonymous Anmäl

  Hej är en tjej på 25 års åldern gud va skönt att man hittade denna tråd ja är tillsammans med en som är 52 å han har 7 barn dock alla e nästan lika gammal som ja själv men funka jätte bra nu me dom flesta inte hunnit träffa alla en men !! Åldern spela ingen roll inte ens när vänner mm tycker man e knäpp å allt annat vet själv hur de är men tjejer stå på er älska era män oavsätt för de gör jag han gör allt för min skull ??

  • Saravanessa Anmäl

   Jag har ett problem.. jag är kär i min lärare som är 30 år äldre än mig. Han har fru och barn och lever säkert lycklig med de. Men han gör saker ibland som får mig att undra om han gillar mig eller inte, är jag bara blind eller kan han vara intresserad isåfall hur märker jag det? Är det fel av mig att vilja ha något mer med honom?

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?