Jag är så fantastiskt less på alkohol

Ledsen 9 juni, 2012 kl 20:52
14682 visningar / 8 svar / anmäl

Såja – sitter nu en lördagkväll med tårarna strömmande. Varför undrar ni? Den man som jag älskar och som är underbar dagtid, förvandlas till något elakt på kvällen. Ja, han dricker……mellan 1-4 öl varje dag, året runt och när han lyxar till det (lyx är 3 dagar/vecka) så blir det en 12 whisky också.
Jamen, sååå mycket dricker han ju inte – kanske någon säger. Nä, men om 1 öl kan ändra hans humör…..då räcker det just med den ölen.
Jag har aldrig rätt – det har han!
Jag ska aldrig säga åt honom vad han ska göra och när – men det kan han göra till mig.
Varför stannar jag då? Ja, gift, underbara barn och härligt hus + att han är underbar annars.
Men jag är trött.
Trött på alkoholen.
Orkar inte ens gå på fest själv längre.
Avskyr fulla människor.
Är trött…….så trött.
=(

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Ledsen Anmäl

  Såja – sitter nu en lördagkväll med tårarna strömmande. Varför undrar ni? Den man som jag älskar och som är underbar dagtid, förvandlas till något elakt på kvällen. Ja, han dricker……mellan 1-4 öl varje dag, året runt och när han lyxar till det (lyx är 3 dagar/vecka) så blir det en 12 whisky också.
  Jamen, sååå mycket dricker han ju inte – kanske någon säger. Nä, men om 1 öl kan ändra hans humör…..då räcker det just med den ölen.
  Jag har aldrig rätt – det har han!
  Jag ska aldrig säga åt honom vad han ska göra och när – men det kan han göra till mig.
  Varför stannar jag då? Ja, gift, underbara barn och härligt hus + att han är underbar annars.
  Men jag är trött.
  Trött på alkoholen.
  Orkar inte ens gå på fest själv längre.
  Avskyr fulla människor.
  Är trött…….så trött.
  =(

 • Issy Anmäl

  Verkar vara en jobbig situation för dig. Försök att få honom att inse att han har ett missbruksproblem och att det är jobbigt för dig. Om han älskar dig så lyssnar han. Kanske mår han dåligt över något? Han skulle kanske behöva professionell hjälp av någon utifrån? Personer i er omgivning kanske också har läkt märke till den ohållbara situationen? Försök att söka hjälp i tid. Lycka till…

 • Sympatier får du här Anmäl

  Kära du.
  Här sitter jag i soffan, 2 underbara barn, hus och en man. Som är alkoholist. Var gick det fel.? Hur kunde just jag, som ändå är hyfsat smart hamna här?
  Jag känner så igen mig i vad du skriver. Jag hatar alkohol. Min man, eller sambo har nog kommit lite längre än din. 2 rattfyllor, som tur var utan att skada någon, MÅNGA återfall etc. Dock är han medveten om sin problematik och går på aa etc.
  Mitt bästa tips till dig är att blanda in hans övriga familj och vänner. Jag har fått lära mig att man inte behöver dra hela lasset själv och så är det faktiskt. Ta hjälp!
  Hans drickande kommer bara att bli värre. Tyvärr.
  Sätt dig själv och barnen i främsta rummet. Tuff kärlek måste vara ditt ledord…..

 • fd medsyster Anmäl

  Det är så tråkigt när det blir så här. Visserligen drickar han inte så mycket men ni i ffamiljen blir lidande och det är det som räknas. Dessutom är det vanligt att missbrukare bara visar en bråkdel av det de dricker så kanske dricker han två öl bakom din rygg och så ser du den tredje.

  Sluta att skämmas för vad han gör, det är hans ansvar och egentligen inget du har att göra med. Låt honom ta sina smällar själv.

  Hur uinderbar han än är annars så får du honom i ett helt paket och det är denna helhet du måste förhålla dig till.

  Hur lever du? Intressen? Hur påverkas du av hans drickande? Hur påverkas barnen?

  Det du skriver tyder på att ni lever i ett trakiskt missbruks kaos. Hur påverkar det dig att han ”alltid” har rätt?

  Du skriver att du stannar för att ni är gifta, har härliga barn och hus, ingenstans att du älskar honom! Vad är viktigast i ditt liv?

  Du har ansvar för ditt (och barnens liv) och kan inte ta ansvar för hans val och du har ingen skuld i hans missbruk! Har du läst något om medberoende??? Gör gärna det och/eller gå in på beroendelinjens hemsida!

  Kram

 • Anonymous Anmäl

  Hej!
  Känner verkligen igen mig i din situation. Jag och mina barn har varit precis i din situation och är fortfarande där på sätt och vis. Detta trots att jag har valt att bryta med barnens pappa/ min ex man. För mig blev det till slut så att min kärlek för honom rann ut i samma takt som han hällde i sig alkohol. Jag skulle vilja säga ”lämna honom innan det blir värre”. Men jag vet också att du måste vara känslomässigt redo för att göra det. Det jag har lärt mig nu i efterhand är att jag skulle lämnat mycket tidigare, för barnens skull. Barnen far illa med att växa upp med en förälder som dricker för mycket. Jag trodde att jag kunde skydda min barn mot deras pappas alkoholproblem, men de blir påverkade av det. Och slutligen varför ska du sitta ensam och ledsen på kvällarna, när du lever i en relation?

 • Henry Anmäl

  Hej! Ställ krav på din man, blanda in övrig släkt och vänner. Jag hade fördelen att växa upp i ett alkoholfritt hem, min mamma och pappa varken rökte eller drack sprit och det tog jag efter det, har dock provat både cigaretter och sprit men insåg direkt att det var direkt förkastligt och ingenting för mig. Jag hatar spritkulturen och ser det inte som något narurligt att man måste dricka för att ha roligt. Om han är jobbig och dryg när han dricker det skall du absolut inte acceptera, slår han eller hotar han dig skall du lämna honom direkt.

 • Anna Anmäl

  Hej! Jag lider med dig och vet precis hur du känner och hur förtvivlad och frustrerad du är. Min situation påminner om din. Gift, tre barn (ett gemensamt), fint hus, ordnad ekonomi… Men ett förhållande som sakta dör på grund av den förbannande alkoholen. Han dricker oftast varje helg. Inte så mycket varje gång, men ibland räcker det med en öl. Man vet aldrig vilken gång det ska ”snedtända” och det är väl det som är det jobbigaste för mig. Åker hem från jobbet på fredagen med en stor brännande klump i magen. Vill egentligen inte alls åka hem. Jag vet ju inte hur det är…hur det kommer bli, den här gången. Ibland går det jättebra. En öl, kanske två. Vissa gånger går det inte alls. Det märks i luften direkt när man kommer hem. Kanske redan innan man kommer hem, i något sms han skickar. Man blir bra på att tyda de där signalerna ganska snabbt. Jag avskyr helger! Framför allt storhelger. Vi har provat familjeterapi. Han har lovat mig otaliga gånger att inte dricka mer. Lika många gånger har löftena brutits. Sen ber han om ursäkt och lovar igen. Jag har försökt förlåta och stannat kvar. Vi separerade ett halvår, men dum som jag var flyttade jag tillbaka till honom. Det var det enkla och bekväma som drog mig tillbaka. Känslorna för honom har dött för länge sedan. Tyvärr är jag beroende av honom. För att ha tak över huvudet åt mig och barnen. För att klara vardagen. Jag vet att jag borde gå, och hade jag någonstans att gå så hade jag gjort det. Hjärtat har flyttat ifrån honom för länge sedan. Så länge han inte inser att hans beteende är roten till våra problem så kommer det aldrig att bli bättre. Men vad gör man? Jag är aldrig så lycklig som när jag är ensam med mina underbara ungar. Det är så skönt när han inte är hemma! Han klänger på mig jämt, kladdar och har sig. Kräver uppmärksamhet som ett barn. Vill ha bekräftelse hela tiden. Får han inte det så blir det dålig stämning direkt. Han kan bete sig illa ena stunden och sedan, nästa sekund undrar han varför jag inte vill sitta nära och mysa. Han kan göra mig vansinnigt ledsen och uppgiven, och sen skicka något sms om att han vill ha sex. För mig ett sjukt beteende! Enligt honom bara ett bevis på att kvinnor och män fungerar olika. Jo, det är ju sant, men jag har aldrig träffat en man som betett sig som honom. Då måste det vara något fel på alla jag träffat, säger han. När han dricker blir han väldigt nedlåtande och hånfull. Allt är mitt fel. Han griper efter halmstrån för att hitta saker att anklaga mig för. Igår fick jag höra att jag inte svarat på tilltal de senaste fem månaderna. Jag är ju sååå tråkig och kärnan som han alltid kommer tillbaka till är att det måste vara något fel på mig som inte vill ha sex. Varför skulle jag!? Vem vill ha sex med någon som behandlar en illa?
  Jag skulle gärna vilja ha kontakt med någon som upplever liknande saker.

 • Fd medsyster Anmäl

  Hej!

  Du har MÅNGA medsystrar. Du är inte ensam och att du skulle vara beroende av honom för att klara dig trir jag inte på, inte i Sverige! Visst får du sänka standarden men tänk, du kan vinna ett liv i stället!!!

  Att man inte har råd, hur man ska klara allt praktiskt, hur barnen ska klara en separation… listan kan göras LÅNG, det är bara svepskäl.

  Låter tufft men jag har själv varit där och gjort resan, haft mina ursäkter osv, jag vet!

  Har du läst om medberoende? har du pratat med andra i liknande situation, har du pratat med dina nära och kära om hur du har det???

  Börja at läsa om medberoende, en bra sida är http://www.beroendelinjen.se där hittar du massor att läsa, länktips, övningar och ett kanonforum där du kan få svar på dina frågor. Det var det forumet som hjälpte mig att våga ta steget.

  Med alla kränkningar, tafsande mm så kan det vara så att du är utsatt för våld, en form av misshandel, det är illa!

  Stå på dig, få hjälp av socialen att ordna ett annat boende och den hjälp du har rätt till om du inte kan själv. Ta kontakt med någon kvinnolinjen och be om hjälp och hör vad som finns att tillgå där du bor. Alanon har verksamheter på många ställen om deras verksamhet tilltalar dig, socialen har viss stödverksamhet till anhöriga.

  Det är inte ditt fel att han dricker, säkert försöker han skaffa sig ursäkter till att dricka. han kommer inte att bli bättre fören han funnit sin botten och om den finns om en vecka eller 100 år, det vet du inte, varför sätta ditt liv på vänt?

  Sök hjälp av en psykolog som kan KBT, då kan du förstå och ändra ditt egna beteende, eftersom du aldrig kan förändra honom så måste du sikta in dig på ditt egna mående och som medberoende har man många saker man kan förändra.

  Att utveckla ett medberoende är i grunden en normalt försvar mot en övermäktig situation men det påverkar dig negativt så det finns all vits med att ta tag i det!

  Skriv gärna igen!!

  Styrkekramar!

 • videung Anmäl

  Hur mår du nu? Tänker på dig.

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?