Supertrött efter lunch. Varför??????

supertrött 1 oktober, 2007 kl 15:39
7928 visningar / 4 svar / anmäl

Hur ska jag göra när jag blir så trött efter lunch på jobbet?? Känns som om jag lägger ner huvudet på skrivbordet så somnar jag!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • supertrött Anmäl

  Hur ska jag göra när jag blir så trött efter lunch på jobbet?? Känns som om jag lägger ner huvudet på skrivbordet så somnar jag!

 • trebarnsmamma Anmäl

  Har mer och mer upptäckt hur trött man blir av kolhydrater, ät enligt GI modellen så blir du snabbtpiggare! Har också lärt mig att man faktiskt kan vara intollerant mot kolhydrater och då blir man so klubbad av tex en macka ed. Ta också en promenad efter att du har ätit så hjälper det förhoppningsvis!

  Lycka till!

  • Anonymous Anmäl

   Oavsett om det är trötthet, oro eller stress, så finns det känslor som ofta tar ut sin rätt på din kropp och påverkar våra vardagliga liv. MaxMedix har tagit fram Mood Complex, ett naturligt kosttillskott, för att stötta dig under de tider då du känner att du behöver en extra boost – goo.gl/9YLYF1

 • Suzy Anmäl

  är att testa att äta mindre och oftare. För mig funkar det så att väntar jag för länge med att äta så äter jag massor när det väl är dags och det i sig klubbar mig totalt, då vill jag också bara sova! Men om jag ser till att hålla blodsockret på en jämnare nivå, dvs aldrig blir så jättehungrig utan håller mig lite lagom småmätt hela tiden mår jag bättre och är piggare. Så mitt tips – flera smarta små-mål i stället för jättelunch och gott om nyttigt småtugg som frukt och nötter att stoppa i sig däremellan.

 • Jenny Anmäl

  Hej supertrött!
  det är inte konstigt att du blir trött efter du ätit. Den fysiologiska förklaringen är att blodet i kroppen fokuseras till magen för att organen ska kunna arbeta ordenligt och ta hand om näringsämnena. Eftersom blodet då inte är lika aktivt i resterande delar av kroppen kan man lätt bli frusen och trött! Det bästa för kroppen efter man ätit är att att ta en vilostund och låta magen sköta sitt, se bara på djur och barn! De är oftast den bästa må-bra-manualen! Mitt tips är att ta, om bara så 5min av lunchtiden att sitta och göra ingenting, bara slappna av själv. det kombinerat med att ”bara” äta sig mätt, inte proppmätt, och kombinera med en frukt en timma efter lunchrasten är ett vinnande koncept enligt mina tankar.
  Ha det gott och hoppas du lyckas lura john blund lite!

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?