Kräm mot pigmentfläckar

Yvonne 29 september, 2013 kl 11:01
36079 visningar / 12 svar / anmäl

Kräm mot pigmentfläckar som fungerar, nån som har tips? Har läst mycket negativt som kan följa av olika behandlingar på klinik. Men det finns olika ansiktskrämer mot pigmentfläckar, men jag behöver hjälp att välja. Nån som har provat själv och kan rekommendera någon?

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Yvonne Anmäl

  Kräm mot pigmentfläckar som fungerar, nån som har tips? Har läst mycket negativt som kan följa av olika behandlingar på klinik. Men det finns olika ansiktskrämer mot pigmentfläckar, men jag behöver hjälp att välja. Nån som har provat själv och kan rekommendera någon?

 • Gunilla Anmäl

  Jag kan rekommendera en kräm som jag köpte på en klinik efter rådgivning. Hittade den lite billigare på nätet (länkar dit här under) som är en ansiktskräm mot pigmentfläckar http://www.apotekab.se/product.html/ansiktskram-mot-pigmentflackar

  Den bleker och döljer på samma gång utan att huden omkring blir torr som den blivit med andra krämer. Hoppas det fungerar för dig med!

  • Anonymous Anmäl

   Pigmentfläckar (eller hyperpigmentering som det också kallas) kan dyka upp av olika orsaker. Vi har tagit reda på varför och vad man kan göra åt pigmentförändringar i till exempel ansiktet.

   Här är amelias stora guide till behandling, listan på metoderna som fungerar och tips om krämer mot pigmentfläckar i ansiktet.
   Solen gör oss vackert gyllenbruna men kan också ge solskador. Då klumpar hudens melanin ihop sig och bildar mörka pigmentfläckar. Värst utsatt är områdena i ansiktet, på kinderna, överläppen och i pannan. Men även hals, dekolletage och handrygg är områden där de mörka fläckarna brukar bli extra tydliga.

   – Hyperpigmentering (som fläckarna kallas) kan ha olika bakomliggande orsaker. De som uppkommit av överdrivet solande är oftast lättare att åtgärda, medan hormonellt betingade fläckar sitter djupare, säger Anne Wetter, hudläkare på Diagnostiskt Centrum Hud i Stockholm.

   Låt en läkare titta på dina pigmentfläckar
   Att bli kvitt en pigmentförändring är svårt. Har du väl fått mörka fläckar tar det tid att få en jämn hudton. Det räcker inte alltid med en blekande kräm.

   – Det är viktigt att man får en ordentlig bedömning av hudläkare för en riktad behandling. Då först vet man vilken typ av pigmentförändring det handlar om. Oftast krävs en kombinationsterapi där receptbelagd formula av hydrokinon* ingår tillsammans med kemisk peeling och/eller laserbehandlingar.

   – Hydrokinon har en bevisat blekande effekt. Men hydrokinonbaserade krämer är receptbelagda och får endast användas under en begränsad tid, säger Anne Wetter.

   Så fungerar krämer mot pigmentförändringar
   Krämer från vanliga butiker eller skönhetssalonger är milda och säkra att använda. Vissa hämmar melaninproduktionen så att nya fläckar inte bildas så lätt. Andra verkar genom att exfoliera, det vill säga lösa upp det yttersta hudlagret, och öka cellförnyelsen. När det hela tiden bildas nya, fräscha celler försvinner de mörka fläckarna och både hudton och hudstruktur blir allt jämnare. Om du inte solar, vill säga. Har du väl fått en pigmentfläck så lurar den under huden. Det räcker med några minuter utan solskydd så är fläcken där igen.

   Att bekämpa pigmentfläckar tar tid – du kan inte bli av med dem över en natt, inte ens på en månad. Men med tålamod, envishet och antipigmenterings-produkter som passar just din hud kan du se få en fläckfri hud i framtiden.

   Guide till fem olika pigmentfläckar
   1. Melasma

   Kallas också ”cloasma”. Syns som mörka skiftningar i ansiktet och blir tydligare om du solar. Orsakas av hormoner, kan drabba gravida och de som äter vissa p-piller (de som innehåller både östrogen och progesteron). Är svårbehandlade.

   2. Lentigo

   Kallas också ”åldersfläckar” men kan dyka upp i 30–40-årsåldern. Är delvis ärftligt betingade.

   3. Efterinflammatorisk pigmentering

   Mörka ärrbildningar som bildas när huden läker efter akne eller hudeksem. Kan även uppstå om du solar med parfym på huden.

   4. Fräknar

   Är genetiskt betingade och kan öka eller minska med åldern.

   5. Solskador

   Flammiga, inte så mörka fläckar på solexponerade områden som ansikte, händer och dekolletage. Beror på för mycket solande.

   6. Hyperpigmentering

   Den bruna färg huden får av att utsättas för sol. Även jämn brun färg över hela kroppen är en form av hyperpigmentering.

   3 sätt att behandla pigmentfläckarna
   1. Kurbehandling

   Hudterapeuter arbetar med betydligt starkare produkter än de du kan använda hemma. Börja med en kur, och använd sedan produkter som rekommenderas för dig. Märken som erbjuder utjämnande behandlingar är bland annat: Nimue, Priori, Dermalogica, Bioline och Exuviance.

   2. Ljusbehandling

   Utförs av hudläkare eller specialutbildad hudterapeut och fungerar bäst på ytliga fläckar. För hormonella pigmenteringar kan behandligen kompletteras med kemisk peeling. Efter en ljusbehandling behöver du använda krämer med hög solskyddsfaktor året om.

   3. Kemisk peeling

   Djupt sittande pigmentfläckar är svårbehandlade, men kemisk peeling kan ge resultat. Då används en stark lösning för att ta bort skadad hud. Efter en behandlig är ansiktet rött, känsligt och fjällar kraftigt. Undivk solljus helt under minst sex månader. Därefter bör du ha för vana att alltid skydda den behandlade huden med en hög solskyddsfaktor.

  • remonne Anmäl

   Kräm mot pigmentfläckar – goo.gl/UJLDPe

 • sofi Anmäl

  Hej! Ja ville baa tipsa dej om AHA-syror. DOm har god effekt på allt från frånpigmentefläckar och ärr till fina linjer samt binder fukt bra i huden. Bästa, Sofi

 • Karin Anmäl

  Jag använder yellow cream för att hålla melasma i schack (som är en typ av pigmentfläckar). Det fungerar riktigt bra. På mig tog det några veckor innan jag såg någon förbättring första gången jag använde det. För vissa går det lite långsammare, men för vissa går det tydligen jättefort. Kolla runt lite efter recensioner, på familjeliv forumet är det många som är nöjda, och t.ex. den här http://www.trustpilot.se/users/5674512.
  Hon har tydligen använt en mjölksyra också (AHA syra) som Sofi rekommenderar.
  Dermastore.se är en sida som jag köper själv ifrån för den var billigast. Det säljs på vissa kliniker också om det känns tryggare då du ju kan prata med någon där och få tips och råd, men den kostar lite mer att köpa där.
  Jag hittade dit tack vare http://xn--pigmentflckar-jfb.se/ som har en massa bra info om pigmentfläckar som kan vara värt att lära sig om man ska ta detta på allvar. Sen ska jag börja testa dermarolla också, hjälpa mot pigmentfläckar och rynkor som 2 flugor i 1 smäll. Men det känns lite läskigt. Håller på att läsa på om riskerna nu här http://dermaroller.nu/risker-med-micro-needling/

 • Inger Anmäl

  Jädrans! Hade inte hört talas om dermroller förut. Jag börjar nog bli för gammal, suck… Jädrans intressant hemsida den dermaroller.nu

 • Carro h Anmäl

  Dermaceutics spot peeling eller mene o moys yellow peel ( http://kemiskpeeling.se/mene-moy-peeling/ ) borde vara dom bästa du kan hitta. Mycket annat än bara AHA syror i. Leta efter en klinik som har nån av dom.

 • ylva Anmäl

  Det kan vara dyrt att gå till en klinik och betala tusentals kronor för en behandling. Det finns faktiskt billigare alternativ i form av supereffektiva krämer som Super White. Super White kan hjälpa dig att få ljusare hy på områden med mörkare pigmentering. Det är min rekommendation 🙂 Jag beställde på: http://www.onlineklinik.se/blekande-kram.html

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?