ofta sjuk

ofta sjuk 5 november, 2009 kl 15:22
16230 visningar / 14 svar / anmäl

Jag har en 13-åring som ofta är sjuk ( förkyld, feber, ont i halsen). Detta gör ju att han ofta är hemma från skolan. Han har varit hos läkare, men alla värden är bra. Undrar om någon varit med om samma sak och hittat en lösning. Är det vanligt att tonåringar är sjuka ofta?

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • ofta sjuk Anmäl

  Jag har en 13-åring som ofta är sjuk ( förkyld, feber, ont i halsen). Detta gör ju att han ofta är hemma från skolan. Han har varit hos läkare, men alla värden är bra. Undrar om någon varit med om samma sak och hittat en lösning. Är det vanligt att tonåringar är sjuka ofta?

 • ofta sjuk Anmäl

  Ingen som har erfarenhet och en lösning på detta?

  • Anonymous Anmäl

   Naturmedel för ett starkt immunförsvar – goo.gl/tZBc7w

 • //Lycka till Anmäl

  Hur mycket är din 13 åring ute i friska luften?? att röra sig & vara ute, samt äta bra är en bra start…

  Jag jobbade som privat dagmamma i norge, ”mina” barn, var nästan aldrig sjuk, & vi var ute mycket, sen när jag slutade & flyttade hem till sverige, så började de i en barnhage, där de sällan hade utelek, resultat?? sjuka ofta..

  13 åringar är en sån mellan period, då inte utevistelse är så vanligt..

  Har hört att Aloe vera kan förebygga väldigt bra.. http://www.forever.se

 • ofta sjuk Anmäl

  Jo, han har sådana intressen så att han både rör sig mycket och är ute ofta. Så det kan inte bero på det. Men tack för tipset om aloe vera! Jag ska kolla upp det.

 • ellinor Anmäl

  Detta kan bero på dåligt immunförsvar helt enkelt. Mitt immunförsvar ligger i bott och jag har väldiga problem när det kommer till sjukdomar. Jag drabbas lätt av förskylningar som håller i sig flera veckor, ibland månader. När jag äntligen blivigt frisk så kanske det finns någon i omgivningen som smittar mig igen. Efter en långvarig influensa och man är på bättringsväg måste jag städa och skura rent hela huset för att inte bli sjuk igen.

  Halsfluss och ont i halen kan också uppkomma om man är utomhus för mycket, framförallt när det är kallt. För att undvika att man smittar sig själv hela tiden är de säkraste metoderna att rengöra de ställen som är enklast att smitta sprids på. Tex. som dörrhandtag handfat, diskho, toalett, skåpsluckor och lådor, (glöm inte handtagen), kylskåpsdörren och dörren på frysen, fjärrkontrollerna, tangentbordet till datorn. Allt sånt man vanligtvis inte tänker på. Byt tandborste direkt efter varje sjukdom och förskylning. Tandborsten är en direkt smittokälla! Skölj rent tvålen också då nästa person som tar i den kan bli sjuk eller att sjuklingen tar i den igen efter tillfriskningen. Man måste tänka klininst JÄMT om man har dåligt immunförsvar, annars är det lätt att man går runt och smittar sig själv hela tiden, och det är inte roligt.

  Man kan bygga upp immunförsvaret också genom vitamin och kosttillskott. En produkt som heter Sana-Sol (finns att köpa på vanliga ICA och är inte så dyr) ger rika vitaminer till barn och ungdomar men även vuxna kan använda den, testa den, men kombinera gärna med flera olika vitaminer för att uppnå bäst effekt på immunsystemet. Men överdosera aldrig och överdriv inte med för mycket vitaminer och tillskott då det kan ha en laxerande verkan. Tänk också på att alla produkter inte går att kombinera med varandra. Jag köper Sana-Sol och vanlig vitamin brustabletter med alla vitaminerna kombinerade i ett rör. Det räcker för mig och att man ändå kan äta vanlig husmanskost med grönsaker och/eller sallad till. Frukt och järn är också bra för att bygga upp försvaret. Hoppas du fått några tips och knep och råd till din sons problem.

 • ellinor Anmäl

  En sak till… Titta över vad han äter och dricker. Vad äter ni hemma, vad äter han i skolan, hur mycket dricker han… allt sånt. Då kanske ni lättare också ser vad han får i sig och behöver mer av. Husmanskost är väl det vanligaste man äter, såsom kött, fisk, potatis, pasta och ris. Detta är ju ingen dålig mat i sig som många säger att man ska äta mycket grönt och sånt som är nyttigt, men man måste ju också komma ihåg att varje del i maten är en viktig produkt för vitaminer. Är ni vegetarianer kanske han har brist på B-vitamin osv. Alla vitaminer är viktiga, men de viktigaste som vi i Europa får i oss minst av är D, E- och C-vitaminer. Hur mycket dricker han? Vatten utgör ju också en del järn. Järnbrist är en av de faktorerna som gör att immunförsvaret kan sättas ner.

  Nu vill jag heller inte att ni ska tro att detta hjälper helt för att immunförsvaret ska hamna högt och bli till det ”normala”, utan har man inget försvar så är det kroppen som utvecklats så genom gener och uppbyggnadssystem, men genom att hjälpa till kan det ändå göra att försvaret får en liten ”putt” för att öka systemets skydd och förbättras lite.

  Lycka till!

 • mariia Anmäl

  Hej!
  jag är 20 år och jag var sjuk i feber och förkylning var och varannan dag när jag gick på högstadiet. Doktorerna hittade inget fel på mig.. utan de skyllde på virus som inte gick att bota. En lärare jag hade föreslog att det möjligtvis kunde ha något med psykosomatik att göra? den åldern är ju inte den lättaste, så det tål att tänkas på!
  hoppas det blir bra! det vart det för mig iaf.

  läs mer här:
  (http://www.psykosomatik.se/)

 • Bempa2000 Anmäl

  Hej!
  Det låter som om hans immunförvar skulle behöva stärkas. Jag har själv barn i ålder 11, 9, 5 och 4mån. När skolan drar igång på hösten brukar vi ofta få förkylningar om vartannat.

  En vän till oss tipsade om ett helt nytt hälsotillskott som är helt naturligt och komplett, dvs man får i sig samtliga vitaminer och mineraler som man behöver per dag.

  Vi började ta detta tillskott i sommras och denna höst har infektionerna lyst med sin frånvaro. Kosttilskottet är en dryck bestående av koncentrerade (blåbär, alovera, hallon, druvor, granat äpple, ekologisk noni samt tranbär). Blåbären som är i denna dryck är vilda bär från Alaska.

  Vi blev så överaskade av resultatet att vi beslutade oss för att själva bli distributörer.
  Kosttillskottet heter Kyäni sunrise. Kyäni betyder stark medicin på Alaskas urspråk. Man beställer kosttillskottet direkt från USA, helt utan köptvång, man köper bara det man själv vill ha.
  Om du är intresserad av att få mer information eller om du vill prova Kyäni sunrise så kan du kontakta oss på mail: bnor72@gmail.com
  Sidan som man köper detta på: http://www.kyanieurope.com samt IDnr 180819.

 • ofta sjuk Anmäl

  Har inte varit inne på sidan sedan sist jag skrev. Tack för alla bra tips!

 • Lise Korsedahl Anmäl

  Hej och vad ledsen jag blir när jag läser att du är sjuk så ofta 🙁
  Jag känner flera som varit med om det du beskriver. Många av dessa personer jag har pratat med har också (precis som du) varit hos läkaren som inte hittat fel i några värden.

  Jag skulle verkligen rekommendera att ta lite extra tillskott av mineraler och vitaminer. Du är ju även i puberteten och din kropp kan behöva mer av detta. Se även över din kost!!
  Det är kanske så att du redan äter ”nyttigt” men skriver verkligen en kostdagbok och uppsöka kostexpert!

  Min sambo är kostrådgivare bland annat så ifall du behöver hjälp så är du mer än välkommen att kontakta mig.

  Min e-mail adress är lkorsedahl@me.com

  Lycka till!

  Kramar från mig,

  Lise

  http://www.blimotiverad.se

 • vitamin kvinnan Anmäl

  Saken är att vi får inte i oss all näring. På apoteket finns det vitaminer för alla de sorter, till bra priser. Men det tar ca 2 veckor innan kroppen börjar göra skillnad. Saken är att vi får inte i oss alla vitaminer och mineraler de kroppen ska ha. För då hade vi fått äta mängder med mat och frukt. Jag gick en kurs och fick lära mig det. Frukten hinner inte mogna ordentligt och skapa vitaminerna innan den plockas. (på tanke alla gröna bananer man ser). maten tillger inte allt på tanke hur lite vi ska äta. Men sluta inte med frukt och fisk. Ät vitaminer hela familjen som tillskott. En tablett om dan. Själv äter jag ”kvinna”. Det finns många modeller. Bara att fråga.

 • en mamma som råkar ha en sådan son Anmäl

  Se altid till att kolla din son noga… han måste ju inte vara sjuk.

 • Eva Anmäl

  Aloe Vera som någon skrivit om tidigar här kan göra susen på många områden, kolla på http://www.aloeveragel.nu så hittar ni massor med info om Aloe Vera

 • Anonym Anmäl

  Jag undrar också! Har räknat ut att mina förkylningar kommer med 1,5 månaders mellanrum, d.v.s. jag drabbas 8 ggr/år. Det känns väl mycket med tanke på att varje förkylning innebär åtminstone tre sjukdagar då man måste vara borta från det vanliga livet med skola, jobb etc och cirka en veckas återhämtning. Ca 10-15 % av tiden går alltså åt till sjukdom på ett år.. Jag hör att immunförsvaret blir starkare med åren och det är trösterikt men borde det inte finnas något mer man kan göra? /Lättsmittad

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?