Fy fan för att vara fet!!!

Fettot 3 januari, 2011 kl 12:25
4217 visningar / 35 svar / anmäl

Fan fan fan, nu har det hänt mig också, det stora fettkoman har slagit till. Jag har haft turen att vara normalviktig hela mitt liv, trots fyra barn och lite halvtaskiga matvanor men nu är det alltså slut med det.
Ställde mig på vågen efter jul, 77 kilo till 171 cm längd. 87 cm runt midjan. Fan så oacceptabelt.
Nu väntar den stora svälten. Det är enda sättet som jag kan gå ner i vikt på, jag kommer att var så hungrig, lessen och svag. Skit också att jag käkat på mig alla dessa kilon!
Delmål ett är 70 kilo och 80 cm i midjan.
Håll tummarna för mig!
Kram

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Fettot Anmäl

  Fan fan fan, nu har det hänt mig också, det stora fettkoman har slagit till. Jag har haft turen att vara normalviktig hela mitt liv, trots fyra barn och lite halvtaskiga matvanor men nu är det alltså slut med det.
  Ställde mig på vågen efter jul, 77 kilo till 171 cm längd. 87 cm runt midjan. Fan så oacceptabelt.
  Nu väntar den stora svälten. Det är enda sättet som jag kan gå ner i vikt på, jag kommer att var så hungrig, lessen och svag. Skit också att jag käkat på mig alla dessa kilon!
  Delmål ett är 70 kilo och 80 cm i midjan.
  Håll tummarna för mig!
  Kram

 • Fettot Anmäl

  …men har gått ner ett kilo, drygt… väger runt 75 kg nu… går åt rätt håll. Tycker synd om mig, känner mig klen och har ont i halsen också. Fan, då kan jag ju inte träna heller.
  Jaja, det är väl bara att stå ut. Hur går det för dig rökaren som skulle sluta och skrev igår? Har du hållt dig från ciggen?

  • Anonymous Anmäl

   BantningspilIer => goo.gl/jiMruw
   Jag förlorade 13 kg i mindre än 2 månader och övervikten kom aldrig tillbaka.

 • mia Anmäl

  Att svälta sig hjälper bara i början, sedan ställer kroppen in sig på lågt intag och när du börjar äta sen så går du upp snabbt!

  Sattsa i stället på att långsiktigt lägga om din kost, du ska inte behöva vara hungrig, då är chanserna större att du klarar det och behåller vikten.

  Se vad du brukar tycka om att äta och hitta en kostomläggning som passar dig.

  Jag vägde som du för några år sedan, la om kosten till GI och gick på ett halvår ner till 62 kg och har hållt vikten, några kila + efter semester och jul, då jag inte äter helt rätt men äter jag som vanligt sedan så går jag ner detta på någgon vecka!

  Det tar minst 6 månader att fastna i ett nytt sundare beteende!

  Lycka till!

 • Fettot Anmäl

  …jag vet ju egentligen att man ska göra som du skriver, det är ju det enda som funkar långsiktigt.
  Jag svälter mig, går ner några kilon, får psykbryt och svullar…
  Vet verkligen inte hur jag ska kunna strukturera upp mig som du beskriver, jag är för spattig, känslostyrd och tramsig för att klara det.
  Men jag tycker att du gått ner väldigt mycket, 62 kilo, känner du dig inte skinny nu?
  Jag vill nog ner till 67 på sikt, ok till sommaren, 6 månader dit. Men först 70 som delmål och stanna där någon månad eller två för att sedan ta de sista tre kilona.
  Tack för dina råd, jag ska försöka ta till mig av dem.
  Kramen

 • Mår toppen Anmäl

  Viktväktarna är super! jag gick ner 10 kg för 9 år sedan och har hållit viktien sen dess och mår toppenbra. 67 kg 1.77 lång.Där äter du dig riktigt mätt men lär dig VÄLJA rätt mat.´Jag äter ex aldrig pizza längre då jag helre äter en rejäl köttbit,klyftpotatis sås grönsaker för en tredjedel så mycket kalorier som det är i en pizza.

 • www.perfektionista.se Anmäl

  Man måste räkna ut hurmycket man förbränner och hur mycket man stoppar i sig. Fölrbränningen är individuell, men man kan faktiskt skapa sig ett hum om hur den ser ut för sig själv.

  Läs mer här:

  http://www.perfektionista.se/Kroppsvard/Viktkontroll/ga_ned_i_vikt.html

  Det är faktiskt ROLIGT att räkna såhär, och man blir motiverad till tusen.

  Lycka till!

  Mvh
  Perfektionista

 • Fettot Anmäl

  Tack alla ni som skriver, stöd och råd hjälper, blir glad av det.
  Mitt problem är att jag inte sett mig som tjock förut, då vägde jag runt 66 kilo till mina 171 cm och det var väl ok – normalvikt.
  Men sedan fyllde jag 40, satte in hormonspiral och gjorde flera försök att sluta röka – och då hände det saker – sex kilo plus på ett halvt år. Och sedan sakta men säkert några kilo till… Nu är jag helt rökfri sen fyra år, hormonspiralen borta sedan länge men ner i vikt igen gick jag inte.
  Klart att man måste tänka långsiktigt när man pratar kost och vikt, en chokladkaka gör dig inte fet men en om dagen gör det.
  Har tagit bort allt godis och fikabröd, äter tre små mål mat om dagen med frukt till mellanmål och inget efter sex på kvällen. Försöker komma ut i skogen en timme om dagen. Jo det kommer att funka, nu är det bara att vara envis…
  Håll tummarna för mig!
  Kram

 • mia Anmäl

  Att äta frukt när man ska gå ner i vikt är ingen toppen idé, det är mycket socker i det och socker gör oss bekant tjocka.

  Jag gick ner med GI, perfekt för mig, för är man hungrig så kan man alltid äta något utan att riskera att viktminskningen stannar upp.

  Läs på om de olika metoderna och se vad som passar dig bäst!

  I korthet så äter du mindre och nyttigt med viktväktarna, med GI så misnkar du på kolhydraterna, mycket i början sedan börjar du sakta äta fler kolhydrater men bara de som är långsamma. Du ska i början äta kött och grönsaker typ broccoli, paprika, sparris, blomkål, svamp, lök, grönkål, spenat men undvika rotfrukter fa. (morötter kan du äta väldigt lite av potatis), ris och pasta mm ska du undvika helt i början men senare lägga till i fullkornsvarianter, bröd ska du också undvika i början, liksom allt med mjöl i. Ät hur mycket proteiner, som ägg, kött, fisk som du bara kan. Fett ska du också äta ganska mycket av i början, ost är ett bra mellanmål ihop med lite paprika t.ex. Passar detta dig så kommer du att gå ner ca 2 kg första veckan/veckorna. Mig passar detta eftersom jag inte är hungrig och det finns en långsiktighet eftersom man går igenom tre olika faser. Jag blev både piggare och mindre förkyld när jag la om maten. Du kan köpa jätte bra receptböcker och dieten passar även de andra i familjen, tillbarn kan man bara lägga till lite mer kolhydrater t.ex. pasta, ris och potatis och minska på fettet.

  Nu passar detta inte alla och du ska inte ha njur eller leverproblem om du ska köra detta. Hitta din diet som passar dig men många lurar sig med att man äter nyttigt med mycket frukt mm, läs på om kost, kcal och kolhydrater.

  Det finns inga genvägar. Bara du kan bestämma hur din vikt ska se ut framöver, att börja träna mindfulness kan kanske vara en bra sak att göra samtidigt, du kan köpa bra CD med ledda övningar du kan lyssna till. Glöm inte att det tar minst sex månader att förändra ett beteende (som ätande). Det är vanligt att vikten förändras vid 40, så du är inte ensam om detta och att du slutat röka, VILKEN VINST! GRATTIS! Då kan det vara värt att ha några kila extra men du ska må bra också, det är viktigt! DU ÄR VIKTIG!!
  All lycka!

 • Fettot Anmäl

  …jo det är klart att alla är viktiga och förtjänar att må bra, det är inte kroppsomfånget som avgör en människas värde…
  Tack för snälla ord…
  Men – nu känner sig Fettot stolt, avvärjde en attack mot två stora askar pepparkakor som blivit över sen i julas – tog en halv apelsin istället och kikade på nya filmen Salt med Angelina Jolie… Hon är inte så värst fet – nehej…
  74, 3 kilo imorse, doing fine, räknar med ett kilo till ned på någon vecka nu. Har ju redan tappat 2,7 kilo ganska snabbt och då är det ju en del vätska som gett sig av, man kan ju inte förbränna så mycket fett så fort – men skit samma, jeansen sitter lösare och jag e gladare.
  Kram

 • mia Anmäl

  Håller på dig! Diu kommer att fixa det. Kör du med tre mål om dagen är det absolut ingen fara att ära frukt. Gick ner med viktväktarna själv för några år sen och jag vräkte i mig frukt så fort jag blve godis sugen och minskade 10 kg på fyra månader och har hållit vikten sen dess.
  Frukost,en banan till mellanmål,lagad lunch o en frukt till efterrätt, frukt till mellanmål o en liten macka, lagad middag, kvällsmat och en till två frukter. Så ser min dag ut och jag håller min vikt.Lycka till!

 • Fettot Anmäl

  …dags att sitta en halv dag vid mat, vin, godis, fika, tilltugg, pålägg, desserter och snask. Nu är goda råd dyra… Tänker skylla på ont i halsen (halvsanning) hosta (kan köra några fisförnäma torrhostningar) lite feber (jo jag ligger gärna på soffan och ser klen ut en stund) och alvedon för att slippa vinet.
  Tänk så det är egentligen, år 2011 måste man fortfarande skylla på något om man inte vråläter och dricker vin till!
  Nu låter det ju som min svärmor är värsta alkisen med frossartendenser men så är det inte alls, hon är jättego, rar och omtänksam. Men traditionen är ju att man vill bjuda på nåt gott och då är det ju trevligt om folk äter också.
  Kram Mig, grattis till dina minus tio! Well done!!!
  To be continued…

 • 168 cm och 85 kg och klagar inte Anmäl

  Jag skriver det en gång till: I-landsproblem!

 • Fettot Anmäl

  …visst är det väl så, men gissa vilket land som har den fetaste befolkningen? Jo – Tonga i söderhavet! Om Tonga är ett I-land, U-land eller nåt mitt emellan kan man ju fundera på om man vill…
  Ja hur gick det för mig hos svärmor då? Krämig räksoppa, tortillas, 2 små glas vin och kladdkaka åkte ner för stupen. Fortsatte nästa dag med pepparkakor, choklad och en blalja fruktyoughurt.
  Vad säge till sitt försvar? Jo jag blev ledsen över att jag fått ett återfall i min tarmsjukdom och orkade då inte vara ”stark och duktig”. Men men det är bara att börja medicinera igen så ordnar det not sig.
  1 kilo upp tybärr – kram!

 • 168 cm 85 kg och glad ändå Anmäl

  Hej fettot – du är nog ett väldigt litet fetto med din längd och vikt!
  Tråkigt att du har en tarmsjukdom! Hoppas den inte vållar dej allför stora problem.

  Tänkte skrivit i mitt förra inlägg att viktigast av allt är att få vara frisk. Sköt om dej och din mage – några kilon upp eller ner spelar ingen roll.

  Kram!

 • Fettot Anmäl

  …visserligen inte smalar men iaf starkare, min medicin funkar, tack för det.
  Kostade över 1000 kr att hämta ut men tack och lov för att jag inte bor i Somalia t ex där det nog är svårt att få tag i medicin överhuvudtaget och tack snälla regeringen för högkostnadsskyddet på medicin.
  Käkar normalt igen, klivit av svullandet, nu är det nog ett kilo ner till fredag igen ska ni se…
  Ikväll blir det långpromme i skogen – slira runt på isen, det blir fint det!
  Kramen

 • Ett Fetto Till Anmäl

  Jag undrar lite hur du kan rasa så fort i vikt. Vad jag förstår så har du endast slutat att äta godis, kakor och sånt som gör att man går upp i vikt. Men att äta normalt som du säger går man väl inte ner så fort. Ge mig lite tipps hur du mer gör!
  Själv försöker jag också nu ta tag i mitt liv. Jag har börjat äta Lcrf metoden, har uteslutit nu i början i 2 veckor alla kolhydrater. Gillar denna maten, så det är inget problem att äta efter denna metoden, men inte går jag ner så mkt fördet.
  Jag har hållt på i nu en vecka och endast gått ner ett halvt kilo. Visserligen tränar jag inte på gym, men jag promenerar ca 1 timme om dagen i rask takt.
  Nu blev det några glas vin i lördags, men jag tror inte det påverkade min vikt nämnvärt. Kanske ska man svällta sig i början så man kan rasa ordentligt och sen börja försiktig med endast nyttig mat. Jag äter inget med socker i. Är 157 och väger 60 kg. Har aldrig vägt så mycket i hela mitt liv, desperat att gå ner nu. Berätta hur du gör? Behöver lite tipps.

 • mia Anmäl

  Hej!

  Har erfarenhet av den kosten du äter. Det vanligaste felet är att det ändå smyger sig in för många kolhydrater i kosten.

  Vill du så skriv ner vad du äter idag så kan jag titta på det!

  Du måste ersätta kolhydraterna med annat oftast fett och proeteiner.

  En viktnedgång på 1 kg i veckan är en sund viktnedgång, att svälta sig har i det långa loppet dålig eller motsatt effekt! Du ska dessutom kunna hålla din nya vikt sedan!

 • Ett Fetto Till Anmäl

  Jag har plockat fram min meny på nätet och där ingår inget som växer under jord, inte heller pasta eller ris, eller bröd. Men däremot grädde i såsen smör att steka i, fet ost. Igår gjorde jag kassler med tomatröra med mozzarella. till det Broccoli och stekt svamp. Finns inte ett uns kohydrater i min kost. Visst känner man att huvudet inte alltid hänger med när man utesluter kolhydrater, men det får gå..ett tag i alla fall. Men det kanske är så att jag inte har lätt för att minska i vikt. Jag har aldrig bantat innan, inte behövt det så jag har ingen aning om jag tappar vikt snabbt eller långsamt. Men just nu känner jag att jag vill snabbt gå ner i vikt…magen är för stor gäddhänget har ökat..fy så ful jag känner mig nu.

 • Fettot Anmäl

  Tror att jag tappade vätska i början när jag minskade på maten… Det kan inte varit fett som ramlade av mig så fort.
  Gick ju upp lite igen när jag började äta mera (svullade hos min svärmor i lördags) men det är bara på igen.
  Jo svält dig lite… Man måste inte äta hela tiden, visst ät frukost och lunch (måttligt) men ta bara en litenskål youghurt till middag. Inget mer på kvällen!!! Då kommer det att hända grejjer.
  Lycka till och kram!

 • Fettot Anmäl

  …jajamänsan, 100 situps och en jäkla massa lyftande av skrot. Måste shapa upp armarna juh!
  Är vid gott mod, tror att jag tappar ett kilo till under veckan, är glad för att tarmarna funkar som de ska igen (ja nästan iaf) och att solen skinit hela dagen.
  Livet är inte bara att gå runt och grubbla över att man är lönnfet, man får försöka ha lite kul också!
  Kramen

 • mia Anmäl

  Hej!

  Kanske behöver du lite mer kolhydrater, försök att lägga till t.ex. morötter, du behöver 20-40g kolhydrater/ dygn. För få kolhydrater kan göra att du går ner mindre! Det är också viktigt att äta tre mål mat samt två mellanmål, frukosten, vad består den av? Kanske behöver du mer proteiner

  Drick också mycket och din hormonbalans kan även den påverka din vikt. Kanske kan du minska lite på saltet som binder vätska. Mjölkprodukter innnehåller en del kolhydrater, ha koll på hur mycket av dessadu får i dig, kanske kan du minska på dessa lite mer, nu i början.

  Sedan har du ingen stor övervikt och då får man räkna med att det tar längre tid. LCHF kosten skiljer sig i regel en hel del från hur man tidiagre ätit och i början kan endel tom. gå upp i vikt.

  De två första eckorna kan ara jobiga, under tiden som ens sockerkurva ställer in sig kan man drabbas av yrsel och trötthet men det brukar bli bättre, blir det inte det så kanske du ska prova en annan kost!

  Lycka till!

 • Ett Fetto Till Anmäl

  Hur går det för dig fettot. Gått ner ngt mer? Nu har detta blivit som en mani för mig, att gå ner i vikt, kanske inte så bra. Men ställde mig på vågen i morse och upptäckte att jag faktisk gått ner 1,4 kg på en vecka. Det går sakta men ner går jag. Du skriver att du gör 100 sitts upp..wow inte dåligt. Jag är glad om jag klarar 30. Men i nästa vecka tänkte jag svällta lite. Äta en ordentlig frukost och resten under dagen och kvällen äta sallad..kanske inte så bra, men vad gör man. Måste bara miska magomfåget.
  Och gå ner till min idealvikt.

 • Fettot Anmäl

  …näe jag har inte gått ner något mer, det blev stop där, ett ras på 1,5 kilo sedan no more.
  Tja det är väl iofs ok, stå still ett tag och sedan 1,5 kilo till.
  Vi kan väl höras av här ibland och peppa varandra!
  Önskar dig Lycka Till!
  Kramen

 • man Anmäl

  ”Nu är goda råd dyra… Tänker skylla på ont i halsen (halvsanning) hosta (kan köra några fisförnäma torrhostningar) lite feber (jo jag ligger gärna på soffan och ser klen ut en stund) och alvedon för att slippa vinet. Tänk så det är egentligen, år 2011 måste man fortfarande skylla på något om man inte vråläter och dricker vin till!”

  Öh, va? Hur svårt kan det vara att bara säga ”nej tack” om någon tänker hälla upp vin åt dig? Du behöver inte ”skylla” på någonting. Börjar någon ställa frågor så titta lite konstigt på dem bara. Vill du ändå säga något så svara ”därför att jag inte känner för att dricka vin just nu”. Frågar någon mer så byt ämne eller säg ingenting. Det är den som frågar som har anledning att känna sig generad, inte du. Fall inte i fällan att låta den som snokar få tro att genansen eller etikettbrottet ligger hos dig!

  Nej, man behöver självklart inte alls motivera varför man inte vill dricka alkohol. Det du skriver till oss indikerar att du har lite svårt med kontrollen över ditt eget liv och nästan (eller ibland?) låter andra påverka vad du ska äta och dricka. Om du inte hade det skulle du inte skriva det jag citerade ovan.

 • Fettot Anmäl

  Jo så kan det nog vara, jag är nog lite för mjäkig och klen ibland, vill vara alla till lags. Och det går ju inte, då blir det kompromisser jämt.
  Det scenario jag beskrev ovan var vin hos mina svärföräldrar, vill verkligen inte ha till någon konflikt där och eftersom vi ses så sällan så är/spelar jag den ”snälla, trevliga svärdottern” när vi ses.
  Du har helt rätt i att man inte ska behöva motivera att man inte dricker alkohol men jag har den erfarenheten att de gånger jag tackat nej så har det blivit en konstig stämning.
  Jag får väl sluta vara till lags, om folk har problem med att jag inte dricker så är det – ja just det – deras problem.
  Fyller år idag så jag unnar mig 4 chokladbitar.
  Mumma! Kram

 • Fettot Anmäl

  74,5 kg iaf 1,5 kilo ned trots svullat både vin, glass, mackor och mat. Inte ens varit hungrig, nu siktar jag på två kilo ned till sista februari. Det får ta den tid det tar!
  Kramen på er

 • Ett fetto till! Anmäl

  Duktigt, 2,5 kg på tre veckor, inte illa alls. Jag var så återhållsam med allt och ställde mig på vågen i fredags och hade oxå gått ner en del, men i helgen var jag på fest, god mat och massor av vin..dålig karaktär och vilken ånger jag hade på söndagen.
  Jag tror jag ska en vecka med det där pulvret dom har på apoteket, så jag går ner snabb för att sen äta mat utan kolhydrater. Jag blir snart knäpp på det här. Ibland önskar jag att jag kunde råka ut för maginfluensa, så man tappar ett par kg…

 • Fettot Anmäl

  …du är duktig du, ta det inte så hårt med ditt lilla återfall på helgen, du behövde nog det, lite kul i ditt liv. För – iaf jag – tycker inte livet är så kul när jag måste hålla igen på allt.
  Jag svullar ibland med ungefär 5 dagar av 7 i veckan måste man nog vara ganska tuff om det ska blir någon resa nedåt på vågen.
  Vad heter pulvret du köper på apoteket? Smakar det fan eller ok?
  Lycka till, be strong!
  ;D

 • Sofia Anmäl

  ”Nu har detta blivit som en mani för mig, att gå ner i vikt, kanske inte så bra. Men ställde mig på vågen i morse och upptäckte att jag faktisk gått ner 1,4 kg på en vecka. (…) Men i nästa vecka tänkte jag svällta lite. Äta en ordentlig frukost och resten under dagen och kvällen äta sallad..kanske inte så bra, men vad gör man. Måste bara miska magomfåget. Och gå ner till min idealvikt. ”

  Alltså allvarligt talat, ser ni vad ni själv skriver. Syftar inte enbart på vad jag citerat här ovan utan det mesta i denna diskussion. Varför är ni så besatta av att gå ner i vikt? Vem ska tycka att ni är bättre/sundare/snyggare och främst; varför skulle en viktnedgång innebära att ni blev lyckligare?
  Har själv vägt 10 kilo mer än vad jag gör idag, lade om kosten och började träna för att må bra i allmänhet, vilket jag också gör. Men kroppsmässigt känner jag mig inte snyggare nu än innan. Däremot sundare och friskare, vilket är den snyggaste känslan som finns.
  Det ni uppmuntrar till är bara självsvält.

 • Göran Andersson Anmäl

  Tjockisar får inget sex av mig, jag föraktar kvinnor som inte är trådsmala.

 • anonym Anmäl

  Det var väldigt vad du var negativ till din kropp.
  Bry dig inte om vad forumtrollet som kallar sig Göran Andersson skriver! De allra flesta normalt funtade människor gillar såväl smalare som tjocka kvinnor. Tycker inte du skall anstränga dig för att gå ner i vikt eller syssla med annat självplågeri. Lär dig trivas med din fina kramgoa kropp istället och försök inte kontrollera den så mycket.

 • Mallan Anmäl

  En allt tjockare befolkning är ett hälsoproblem som bara ökar. Det sitter i huvudet och det är där man måste börja. Varför äter man för mycket? Varför kan man inte säga nej? Äter man för att man är glad/ledsen/trött/vantrivsel/osv? Det finns inga dunderkurer som leder till bestående viktminskning.
  Skönt att kunna vara 1.68 lång/85 kg och tycka det är ok,men hälsosamt är det verkligen inte.Kämpa på ”fettot” men gör det utan att svälta dig vissa dagar.

 • Fettot Anmäl

  …jag föraktar dumhet så du skulle aldrig få ligga med mig…
  Kram på dig och nyktra till lite.
  ;D

 • stiffe Anmäl

  hej
  SkinnyFiber gör att du känner dig mätt och inte blir sugen på en massa onyttigt ..

  jag stötte jag på ett viktminsknings lösning som verkligen FUNGERAR som är 100% NATURLIGT
  och det heter Skinny Fiber .
  SKINNY FIBER är nytt i Sverige och kommer från Texas USA

  kolla gärna på http://www.skinnyfiber.se

  må väl
  stefan

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?