Ont i äggstockarna

Anonymous 20 oktober, 2008 kl 18:04
243719 visningar / 42 svar / anmäl

Hej alla hjälpsamma!
Jag har en fråga som jag tänkte att någon av er kanske kan hjälpa mig med. Det är så här att från och till har jag ont i äggstockarna (jag är inte gravid) och det värker liksom som ägglossning, trots att jag vet att det inte är det. Det gör ont längre ner mot ljumsken. Ibland gör det även ont när jag nyser eller anstränger mig på andra sätt. Detta är inte hela tiden utan då och då bara. Är det någon som känner igen sig? Har bokat tid hos gynekolog men ville bara kolla om någon av er har samma problem.
Tack för hjälpen!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Anonymous Anmäl

  Hej alla hjälpsamma!
  Jag har en fråga som jag tänkte att någon av er kanske kan hjälpa mig med. Det är så här att från och till har jag ont i äggstockarna (jag är inte gravid) och det värker liksom som ägglossning, trots att jag vet att det inte är det. Det gör ont längre ner mot ljumsken. Ibland gör det även ont när jag nyser eller anstränger mig på andra sätt. Detta är inte hela tiden utan då och då bara. Är det någon som känner igen sig? Har bokat tid hos gynekolog men ville bara kolla om någon av er har samma problem.
  Tack för hjälpen!

 • Lina Anmäl

  hej!
  Jag känner till viss del igen mig, för jag har också väldigt ont ner till vänster i magen och jag tror att det är i äggstocken. Det kan dröja länge mellan varven kanske några månader ibland. Den här gången är det vid ägglossning och det kanske det alltid är, har inte tänkt på tidpunkten förrut. Nu har jag börjat fundera lite, blir orolig om det kan vara nåt farligt, eller om det är normalt. Det är en malande känsla, inte som mensvärk, utan jag känner mer att det gör ont på ett ställe och det värker extra mycket när jag rör mig, går på toaletten och när jag har sex. Känner mig allmänt uppblåst.

 • Linnéa Anmäl

  Jag känner precis lika. Som molvärk liksom.
  Det kommer bara då och då.Ibland i längre perioder.

  Speciellt ibland vis nysningar, vid hostningar, vid hårda steg mot golvet, vid hård landning med stjärten på stolen, ibland efter samlag.

  Det känns mer när jag inte har varit och kissat på ett tag och sen blir det bättre efter jag kissat, precis som om urinblåsan trycker mot något.

  Det är ganska drygt, men jag har inte gått till nån läkare än. Jag har haft det i ca 2-3 veckor nu.

  Vi försöker blir gravida men har ännu inte velat göra något test pga av ev. negativt resultat.
  Vet ej om det kan bero på det.
  Jag blir lite paranoid, tror att det kanske kan vara ett utomkvedshavandeskap.

  Det skulle ju kännas mindre oroande om man kunde få något logiskt svar på varför det känns såhär.

 • Jill Anmäl

  Har samma problem. Just i detta nu gör det så ont i ljumsken att jag blir knäpp. Undrar om du fått något svar på vad det kan vara? Jag har själv gjort ett ultraljud på äggstockarna men där var det inget fel sa de.

 • //C Anmäl

  små blåsor(kommer inte på ordet just nu, men jag har det själv..) på äggledaren.. det är inte farligt,rätt vanligt hos oss kvinnor, (hört av flera vänner att de oxå har/haft dessa) men de kan göra riktigt ont.. & man kan få hjälp m dessa.. via gyn. GÅ!!! ett lätt ultraljud & de ser om det är det du har..

 • Åsa Anmäl

  Hej!
  Jag har haft liknande/har smärtor än och haft det i väldigt svår utsträckning i alla år.I 20-årsåldern gjorde man en liten titthålsoperation och fann endometrios,nånting som EJ syns på vanligt ultraljud.Symtom som urinvägsinfektin,fastän det inte är det,molvärk,ibland eller jämt,smärtor vid samlag,svårt att bli gravid,och extrema menssmärtor utöver det vanliga,kallas ibland endometrios.Rätt ovanligt att finna endometrios före 35 års ålder,men det förekommer främst hos de som länge försökt få barn.Själv genomgick jag IVF efter 8 års försök och lyckades.Obotlig är sjukdomen men hormoner och graviditet är bästa smärtlindringen.
  Helt ofarligt men smärtsamt är det att lida av ovanstående.En livstid…

 • Anonymous Anmäl

  Hej, kolla även av med en naprapat – det kan vara triggerpunkterna för lårböjaren som spökar. De ligger rätt nära på insidan av höftkammen/magen och i värsta fall kan man tro att det är tarmarna/äggstockarna som spökar. Jag har endometrios också men den smärtan är av en annan sort.

 • //C Anmäl

  Myom, heter små blåser man kan få på äggstockarna, & kan göra fruktansvärt ont, inget farligt, Men kontakta dn gyn. för hjälp… för det ska inte behöva göra ont..

 • Åsa Anmäl

  Jag tycker att det låter som att några av er har cystor (ofarliga vattenfyllda!)… Precis så kände jag det när jag har haft detta.
  Det som händer då är att antingen försvinner de av sig själv eller så blir de så stora att de spricker (ofarligt, men gör ont som f-n). man kan minska storleken på cystorna genom att äta p-piller.

 • Anonymous Anmäl

  Har själv endometrios, p.g.a svåra smärtor och ständigt återkommande ”endo-härdar” blev jag tvungen att operera bort min livmoder har dock äggstockarna kvar.
  Till en början blev jag inte riktigt trodd av läkarna dom sa att endast nästan osynliga endometrios-härdar inte leder till så kraftig smärta som jag hade, att endast endo med cystor kunde göra det. Efter mkt om och men blev jag remiterad till kvinnokliniken på karolinska huddinge, där dom konstaterade att den typen av endo som jag har till och med oftare än cystor orsakar mkt smärta. Har därefter blivit både trodd och väl behandlad. Så det jag vill säga är stå på er och våga vara ”besvärliga” du känner din kropp bäst!

 • Sofia Anmäl

  jag har just nu den där värken och vad jag fått fram så är det bara någon nerv i kläm eller så är de en liten infektion kan också mycket väl vara en Cysta(små blåsor) som någon nämner här! och i värsta fall så är det njursten.. vore bra att kolla upp det..

 • E.S Anmäl

  Jag har också ont i min äggstock, tror jag. Det känns ungefär som mensvärk, men det kommer ingen mens. Ibland hugger det till som man blir stucken där bak vid ”öppningen”, men också ibland där fram. Molar ner i ljumsken och är både obehagligt och gör ont. När jag och min kille hade sex senast råkade han komma åt äggstocken, och det är i samma som det ”gör ont”. Jag är rädd att det är nånting allvarligt, och försöker få hjälp.

 • Bri Anmäl

  Det kan vara brock! Det hade jag! Ont i ljumsken och hela området kring.

 • Cathy Anmäl

  Lisa! Endometrios är inte alls något ovanligt förekommande innan 35. Många har det utan att veta om det, och en stor procent blir opererad redan i 20 års åldern.
  Blev själv opererad vid 24 års ålder sedan igen vid 27 med laparatomi, dvs öppna buken och avlägsna adherenser och cystor.

  /Sjuksköterska

 • Susann Anmäl

  Det är ägglossning. Hur gammal är du?

 • en gång för mycket än en gång för lite…. Anmäl

  Det är inte fel att gå en extra gång hos gynn för att garantera att man inte drar på nått. Bättre en gång för mkt än för lite. Hur gick det hos gynn för er. Min kompis vägra att gå. Hon tyckte att en oskuld aldrig kunde få något. När hon var 32 år kördes hon in akut med en jättecysta runt ena äggstocken. Hon skulle kanske varit bättre om hon gott på kontrollerna. Jag var 23 år och oskuld och hade cellförändringar. Idag är jag 36 år och måste gå en gång om året på kontroll. Fast cellförändringarna är i styr. (oskulden är väck för mig). Men i ditt fall låter det som…. att det är vanlig ägglossning. Jag har också lite värk då. Sedan får jag undligt ont i magen några dagar innan mens. Då brukar jag göra ngr sits-up så släpper det. Likadant när mensen satts igång. Då blir det mkt sits-up. Vissligen gör det skitont att göra det, men värken släpper något snabbare.

 • Orolig Anmäl

  JAg har precis som du problem med ont i äggstockarna, jag är inte så gammal dock endast 17 år men har varit och kollat upp problemet hos en gynekolog. Har också mensvärk varenda dag, men gynekologen skickade hem mig med värktabletter som bara får tas den veckan jag har mens och p-piller som innehåller så mycket hormoner att jag efter två dagar kräks och får bristningar på bröst och rumpa. Någon som vet vad jag ska göra åt problemet hade jag varit tacksam.

 • Göran Anmäl

  Jag har precis samma problem med mina äggstockar.

 • Anna Anmäl

  Hej! Hade själv liknande smärtor, som kom och gick och som blev värre när jag nös, krystade på toaletten, eller bar tungt, ja t o m när jag satt med knäna uppdragna. Höll på länge innan jag fick rätt hjälp och det visade sig vara ljumskbråck. Fick höra att det är ovanligare hos kvinnor (bara 10% av fallen är hos kvinnor och 90% hos män), och att det är svårare att diagnosticera hos kvinnor. Om du inte fått hjälp än och kommit på vad det är, så be din distriktsläkare om remiss till en speciell röntgenundersökning för ljumskbråck och en konsulterande tid hos en kirurg, som kan känna och klämma rätt. Jag blev till slut opererad och alla ”konstiga” bevär försvann efteråt. Se dock till att få en öppen operation (där de syr ihop bråcket) och inte en titthålsoperation med nät. Det kan nämligen bli komplikationer med nätet om du senare blir gravid. Kroppens vävnader är elastiska och töjs ut när magen blir större, medan nätet är en ganska stor kaka i kroppen (10×20 cm) som är oelastisk, och då kan bråcket komma tillbaka om det blir slitningar i kanterna mellan kroppens vävnad (elastisk) och nätet (oelastiskt) när magen tänjer sig. Operationer med nät är vanligast nuförtiden, men passar bäst för män (som har flest bråck), så stå på dig.

 • PCO-S-tjej Anmäl

  Det du berättar om liknar en äggstockstyp som heter PCO-S. Det är ingen sjukdom, utan en annan genetisk uppsättning på människa, i detta fall kvinna. Det innebär att det bildas sk polycystiska ovarier runt äggstockarna. Då kan det göra ont. Det innebär att äggen mognar till en viss grad men inte fullt ut, de bildar då sk cystor runt dina äggstockar. Eftersom de inte mognar fullt ut kan man få ont av dem. De kan liksom samlas ett antal omogna äggblåsor och då kan man få ont. Det är inget farligt direkt. Men om man har PCO-S så finns andra risker som diabetes, cancer osv om man inte menstruerar som man ska eller är överviktig.
  Det finns även andra effekter man kan se, alla behöver inte få dem, men alla har gemensamt ett pärband runt äggstockarna. Det är absolut inte skönt om man väl har besvär. Men som sagt, om man är orolig ska man gå till gyn o kolla så det verkligen inte är ngt annat. Men sannolikheten för PCO-S är ganska stor 2 av 10 kvinnor har PCO-S. Det är som jag sa ingen sjukdom utan en annan variant av äggstock. Du kan läsa mer på forumet för PCO-S. Sök på Google så får du ganska mkt information. Oavsett vilket – lycka till!

 • Fia Anmäl

  Jag är 17 (och oskuld) och känner också ibland en molnande, eller skarp smärta vid ”öppningen” eller i magen. Det är som mensverk fast det kan komma precis närsomhelst. Har aldrig vart hos gyn och är väldigt orolig. 🙁

 • Anna Anmäl

  Du är orolig och har ont. Det är säkert inget farligt, men det skadar inte att gå till en gynekolog som kan kolla. Eftersom du är ung och inte varit hos gyn förut så tycker jag absolut att du ska gå till en kvinnlig gynekolog. Det är lättare att prata med en kvinnlig gyn tycker jag. Och de har ultraljud som de kan titta med, och från utsidan se hur det ser ut inuti. Bra va!

 • Anonymous Anmäl

  Idag fick jag en riktig smärta i livmodern och vid slidöppningen, känns precis som att min mens är på väg fast jag vet att den inte är det. Började svettas jättemycket och fick lägga mej ner på toalettgolvet.. Började må illa, kräkte lite och efter ett tag gick det bara över..
  Vad kan detta vara?

  Tacksam för svar.

 • johanna Anmäl

  vadå öppningen? där HÅLET sitter i tjejens kön????????? jag har ont iaf o de e förjävlit

 • sabina Anmäl

  jag har en fråga jag har gjort provrörsbefruktning för ca 8 dagar sedanom 8 dagar sa jag göra graviditets test men jag undrar jag har nu i två dagar jätte ont i vänster äggstocke kan det vara nåt farlig…..jag är jätte orolig.

 • sanna Anmäl

  Hej, Jag är 17 år och har samma problem, det värker som fan och det är första gågen. Och jag vet att det inte är mensvärk.. men är jätte orolig..

 • hjäälp ! Anmäl

  Hej! Jag å min pojkvän hade sex för några dagar sen. Dagen efter började jag få ont i vänstra ljumsken, typ som sammandragningar som upprepade sig lite då och då, inte hela tiden. Även nu har jag kvar denna smärtan och ibland värker det även på högra sidan och ibland runt hela området. Vi använde kondom, så jag tror knappast att jag är gravid, men oroar mig ändå för att kondomen kan ha spruckit..men det borde vi väl ändå ha upptäckt? Nån som vet vad det kan vara? Tacksam för svar!

 • Maria A Anmäl

  Jag är en tjej på 19 år och har liknande.
  Mina, båda äggstockar krampar så något fruktansvärt!
  Detta händer när jag har haft samlag med min kille eller efter min orgasm.. Men jag känner något obehag i mina äggstockar hela tiden, O så har jag småblödningar då o då..
  Jag är en aning rädd för vad de kan vara och för ca 3 v sedan bytte jag p-piller från Nevloetta till Cerazett, kan de vara de? Hur ska jag gå till väga? Är detta något o sova oroligt över?
  Kram på er!

 • Linn Anmäl

  Jag tycker du/ni skulle tagit gravtest…

 • 19åringen Anmäl

  Hej, har många gånger varit hos gyn för utredning av mina magsmärtor, efter de sista besöket visste jag hyfsat vart problemet låg. Jag är 19år och har en blandning av pco och pcos.. Har hnbaft såna kraftiga värkar att jag inte kunnat lämna sängen och emellanåt har de även krampat i könet. Typ som att ngn hugger mej med en slö yxa.. Var noga me att kolla upp smärtorna, de kan vara något allvarligt.. Själv ska jag och gyn göra en uppföljning om ca 7månader för att se om mina äggstockar fortfarande ligger i rörelse. Enligt gynekologen så vrider sig mina äggstockar..

 • Sandra Bellan Anmäl

  Hej!
  Det var länge sen ditt inlagg skrevs. Men jag vill ändå fråga.
  Jag har liknande besvär, smärta i högra äggstocken (tror jag) som kommer ca en vecka efter mens och det gör ont när jag rör på mig. Men det är övergående efter två-tre dagar. Jag vill fråga dig om du har fått hjälp och hur har det gått?

  MVH//Sandra

 • Bella Anmäl

  Hej!

  Jag har liknande problem och smärtor som ni beskriver och är jätteorolig… Har haft ont i vänster äggstock sedan ägglossning två veckor tillbaka. Det började med en liten mellanblödning, därefter stack det till (i flera timmar med ngn sekunds mellanrum) och sedan dess har det bara hållt i sig konstant och spänner och molvärker i vänster sida av magen. Gjorde gravtest för att utesluta det, men var tydligt negativt. Idag gör det fruktansvärt ont i underlivet, i vänstra delen av underlivet och lite molande värk i magen som påminner om mensvärk. Har ingen bokad tid till gyn, men ska ringa. Kan inte ha det så här. Någon som känner igen värken i underlivet tillsammans med värken från ena sidan av magen/äggstocken?

  /B

 • Sabrina Anmäl

  Ja jag känner igen mej. Jag är bara 13 år och jag har inte haft sex jag börjar faktiskt bli orolig. Jag har haft min mens. Och jag har just nu fertil dagar. Jag har inte sagt något till mina föräldrar. Hjälp mej

 • Sabrina Anmäl

  Jag vet inte hur p-piller ser ut eller vart man kan få tag på det

 • mira Anmäl

  Hej Sabrina, det bästa är nog om du berättar för din mamma eller pappa om din oro så hjälper dem dig med att kontakta någon gynekolog. Du kan också bända dig själv till skolsyster eller ungdomsmottagningen. Du är ju iförsig ung och kroppen fortfarande reglerar ”ominstallera” kroppen. Därför kan din kropp vara i lite obalans. Men prata med någon Gyn om detta så att du slipper gå runt och tänka på det. Det tar på ens kraft att vara orolig. Det är nog inget farligt ska du se men kolla ändå upp det. Lycka till!!

 • Jenny Anmäl

  Hej,jag känner dessa symptom. Fick precis exakt så nu inatt. Kom bara helt plötsligt. Har inte mens. Är mittemellan. Hade sex igår. Detta är första gången det händer. Har haft ont förut i äggstockarna men inte som nu. Nu är det mer kramp än ont. Kändes oxå lite ner mot anusöppningen. Ska jag oroa mig att det är nåt? Är 41 år. Är inte gravid o har aldrig varit. Krampen avtog efter ett tag o sen hade jag ”bara” ont.

 • Tanisha Anmäl

  Jag det hjälper om din mamma eller någon annan masserar underlivet hos En läkare gör det jätteont !!!!

 • Bea Anmäl

  Myom är muskelknutor i livmodern.Äggblåsor och cystor finns på äggstockarna.

 • Anna Anmäl

  Kan det vara urinvägsinfektion som gör att du får ont i äggstockarna? Isåfall kan du prova en Trimetopri.

  Trimetoprim är i särklass den mest effektiva behandlingen för kvinnor som lider av urinvägsinfektion. Trimetoprim reducerar symptomen redan inom 24 timmar efter påbörjad behandling. Jag är själv mycket nöjd med produkten och får längre inte urinvägsinfektion. Finns här: http://www.onlineklinik.se/urinvagsinfektion.html

 • edita Anmäl

  Det kan vara endometrios. Jag har haft ont i många år precis som du men föra året fick jag diagnos endometrios.

 • Anonymous Anmäl

  Detta låter som cysta jag har det sök på cysta så får du mer info!!

 • Jeanette Anmäl

  dessa smärtor ni pratar om har jag haft och fick då veta att jag hade en cysta på ca 5 cm som tryckte på urinblåsan så då sprang man på toaletten flera ggr i timmen. hade också så ont att jag knappt kunde gå men så ont behöver inte alla känna utan som ni skrivit tex. när man sätter sig för hårt, vid samlag m.m alla har dess värre olika symtom och känningar. Sen behöver det inte heller inte vara en cysta, såg att några av er inte fått svar vad ni har men jag hoppas det löste sig för er. Jag ska op. bort min cysta efter sommren och hoppas på att det bra.

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?