EFTERLYSNING: bröllopstårta

Veronica 15 juli, 2012 kl 01:56
5793 visningar / 1 svar / anmäl

För 15 år sedan gifte jag mig och skulle vilja överraska maken med bröllopstårta på bröllopsdagen. Tårtan smakade choklad och lime och fanns med i Amelia Brud & bröllop 1997. Kan någon hjälpa mig?!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Veronica Anmäl

  För 15 år sedan gifte jag mig och skulle vilja överraska maken med bröllopstårta på bröllopsdagen. Tårtan smakade choklad och lime och fanns med i Amelia Brud & bröllop 1997. Kan någon hjälpa mig?!

 • amelias redaktion Anmäl

  Hej Veronica,

  Självklart ska du få receptet. Hoppas tårtan smakar lika bra nu som för 15 år sedan. Grattis till er båda!

  Bröllopstårta

  Det här behövs till en tårta för ca 15 personer:
  3 chokladkaksbottnar

  Fyllning 1:
  4 gelatinblad
  400 g lättsockrade jordgubbar

  Fyllning 2:
  5 gelatinblad
  5 äggulor
  2 dl florsocker
  2 limefrukter
  5 dl vispgrädde

  Garnering:
  3 dl vispgrädde
  1/2 liter färska jordgubbar
  (1 bröllopspar)

  Gör så här:
  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en 2-litersform med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Lägg en av chokladbottnarna i formen. Av den tredje botten tas 2 rundlar ut, ca 8 cm i diameter, t ex från en portionsform med raka kanter. Lägg en av de små rundlarna i botten av den lilla formen.

  2. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten. Mixa de tinade jordgubbarna. Krama ev ur vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem på svag värmen i en kastrull med lite av jordgubbsmixet. Rör ner gelatinet i jordgubbarna och häll 1/2 dl i den lilla formen och resten i den stora formen. Ställ i kylen under tiden som nästa fyllning görs.

  3. Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tvätta limen, riv skalet, pressa ut saften och blanda ner skalet i äggvispet. Vispa grädden.

  4. Krama ev ur gelatinet. Smält det på svag värme i en kastrull tillsammans med limesaften. Rör ner det i äggvispet och blanda ner allt i den vispade grädden.

  5. Lägg den sista chokladbotten över jordgubbslagret i den stora och lilla formen. Häll i limeblandningen i båda formarna upp till kanten. Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar, helst till nästa dag.
  Hit går bra att förbereda.

  6. Samma dag som tårtan serveras kan den garneras. Ta ut bägge tårtorna ur sina formar. Vispa grädden. Bred ett jämnt lager över tårtorna och ställ den lilla på mitten av den stora. Spritsa resten av grädden och garnera med färska jordgubbar (och det lilla brudparet).

  Lycka till!

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?