Arbeta i norge som sjuksköterska.

Anonymous 11 mars, 2008 kl 11:51
19442 visningar / 54 svar / anmäl

Hej.
Jag är sjuksköterska med jobb i Sverige som funderar på att söka extrajobb i Norge. Undrar om det finns någon med erfarenhet av detta? Vart ska man vända sig, finns det något bemanningsföretag som är bättre än andra? Vad är realistiskt att få i lön? Verkar lite krångligt att söka norsk leg. Behöver nog en lite puff för att förverkliga detta.
Tacksam för all hjälp!!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

 • Anonymous Anmäl

  Hej.
  Jag är sjuksköterska med jobb i Sverige som funderar på att söka extrajobb i Norge. Undrar om det finns någon med erfarenhet av detta? Vart ska man vända sig, finns det något bemanningsföretag som är bättre än andra? Vad är realistiskt att få i lön? Verkar lite krångligt att söka norsk leg. Behöver nog en lite puff för att förverkliga detta.
  Tacksam för all hjälp!!

 • Maya Anmäl

  Du kan kontakta Norsk Sykepleier forbund på +47 22 04 33 04 det är nummret till huvudkontoret.
  De kan säkert hjälpa dig vidare =)

  Har själv jobbat som vårdbiträde i Norge, men då genom privata kontaker. Som vårdbiträde fick jag 16000 i månaden och då var jag 15 år gammal.
  Lönen är beroende på hur många år du arbetat som sjuksköterska, men grunlönen ligger för syrror på ca 25000 kr i månaden. Löneförhöjning en gång om år, och vart fjärde år får du en extra bonus, som innebär 8000 mer i årsinkomsten.

  Hoppas jag kunde ge dig mera kött på benen.

 • Ingela Stålhandske Anmäl

  Hej Maria!
  Det är viktigt att veta vad som gäller innan man tar arbete i ett annat land. jag kan varmt rekommendera GrenseTjänstens hemsida:
  http://www.gtm.nu. En informationsportal för alla som ska jobba, resa eller flytta över landsgränsen mellan Sverige & Norge.
  Lycka till!

 • Viva Norge Anmäl

  Har ganska nyss kommit hem från Bergen där jag arbetat 10 dagar som sjuksköterska på ett stort sjukhus. Jag åkte med Nurse Partner som ordnar allt. Resa, boende och ett färdigt schema.De hjälper till och med till att ordna leg. och skattekort som är obligatoriskt.
  Det du måste vara beredd på är att hoppa runt på olika avdelningar, i bland med em kort introduktion och i bland med ingen introduktion alls. Men.. ALLA norska kollegor tar väl hand om dig och de är vana vid svenska vikarier. Lön är ca 200 kr i timmen plus ob-ersättning. Tror att de flesta bemanningsföretag ligger rätt lika. I lönekuveret blir det sedan ungefär det dubbla mot hemma. Glöm inte att du dessutom får en massa erfarenhet, du får träffa många roliga människor och du får se hur sjukvården fungerar i vårt grannland. Åk, du kommer inte att ångra dig.

 • amanda Anmäl

  Hej

  Det kan verka lite svårt att börja arbeta som sjuksköterska i Norge, men egentligen är det ganska lätt. Lönen är väldigt mycket beroende på vad du jobbar med och vilka pass du kan tänka dig att ta. Det finns en hel del info om att jobba som sjuksköterska i norge på sidan: http://www.jobba-i-norge.com/svensk-i-norge.htm

 • norge är fantastiskt ! Anmäl

  Det är en myt att bemanningsföretagen betalar ganska lika…..var väldigt uppmärksam på om det är i svenska eller norska kronor som lönen erbjuds.
  Då svenska kronan ligger väldigt lågt just nu så kan det skilja ca 50 kronor timmen i grundlön.
  Att få 200 svenska i timmen samt ex 50 kronor extra på obekväm arbetstid blir väldigt stor skillnad på en månads arbete beroende på om det är svenska eller norska kronor.

  Ett enkelt sätt att kolla är via internetbankernas hemsida där kan du enkelt jämföra svenska och norska valutan mot varandra.
  Bemanninsföretagen tjänar på oss trots att de betalar både resa och bostad- så tänk smart och jämför noggrannt de olika bolagens ersättning.

 • Marta Anmäl

  Nurse Partner från Blekinge har fått upphandlingen i Norge framför andra bemanningsföretat.
  Det innebär konkret att de ger den sämsta lönen i branschen. Har gjort misstaget att åke med dem. Du får ca 200kr/timmen, i detta ingår sociala avgifter. Det innebär att du som specialistutbildad sjuksköterskan har en timlön på 180 kr. Ob på 50kr från kl 17(detta är sämre än något annat Norskt bemanningsföretag) Efter 40 timmars arbetsvecka är du berättigad till ”övertid”, de är så snälla att de så drar de bort Ob-tillägget vid övertidsarbete. överts ersättningen ligger på ca 100kr. I verkligheten är det ingen övertid.
  De är i särklass det sämst betalalande företaget.
  Jag har flera bemanningsföretag som jag arbetar emot i dag. NursPartner har de sämsta ersättningarna i branschen.
  Deras plus är god service, ger lön efter ca 4 dagar de snålar inte på resorna, men du måste vara borta ca 2 veckor.

 • Kristina Anmäl

  OK, det är ordning och reda med Nurse Partner och ibland kan man behöva få lönen varje vecka, vilket de ger. Men i gengäld är det som sagt en skitlön. Ännu en sak som är obekväm med firman: semesterersättningen är inbakad i timlönen och du betalar skatt på den. Med norsk arbetsgivare får du semesterersättningen för föregående år utbetalad som en klumpsumma, skattefritt, i juni året därpå. Detta kan bli rätt mycket pengar, som en extra månadslön. Samtidigt använder sig ju firman av ett norskt bulvankontor, i vissa fall tycks man tillämpa norsk, i andra fall svensk arbetslagstiftning. Skulle vara intressant att läsa fler synpunkter på detta.
  Den bästa lönen får de som gör en egen uppgörelse med ett norskt sjukhus. Efter 10 år i yrket (som svensk syrra)får du maxlön, baserad på grundårslön 345.000 NOK och övertid när du jobbar över 35 tim/vecka. Ibland hjälper sjukhuset till med att ordna skattekort.

 • Natalie Anmäl

  Min sambo har precis börjat ”extraknega” i Norge, han är inne på sin andra resa nu.
  Bemanningsföretaget heter Vacant och de står för resorna och då får han flyg tor tågresor och resor till sjukhuset betalda, han får även logi betald, första resan bodde han i korridor och nu i en fullt utrustad 4-a som han delar med 2 andra från Sverige.
  Har ca 170 nk i timmen plus ob från kl 17 på ca 60 nk, halv skatt i nov och har hitintills sluppit ta med mat till jobbet.
  Man får vara beredd på att man kanske inte kan vara på samma ställe varje resa, det finns 4 sjukhus i Oslo och det är inte alltid man får inskolning. Vacant hjälper dig om hur du ska gå tillväga med att söka legget, tror det kostade 1000 Skr, och du måste ha underskrifter från någon som bevittnar att du är du, vilket i sig kostar 350:-, men om du vänder dig till facket hjälper de dig kostnadsfritt.
  Du måste också ha ett norskt skattekort och söka norskt personnr, det gör du enklast på plats på Skattekontoret i Norge så går det fortare.
  Lycka till =D
  Natalie

 • Conny Anmäl

  För att söka legg från svensk sjuksyrra till norsk kostar 960 nok.
  Du behöver kopia på: pass, betyg från skolan samt svenskt syrreleg. Det ska vara påskrivet av nån offentligt anställd person och stämplat av dem. Själv gick jag till en receptionist på skatteverket som skrev på och satte en stämpel, obs det måste vara stämplat. 1:a gången jag skickade in bad jag 2 kompisar skriva på och det dög inte, papprena kom tillbaks.

  Onödigt vetande:
  Sen försökte jag vända mig till våran värdelösa polis där det satt 2 poliser i receptionen som vägrade skriva på för dom gör inte sånt längre, polishuset kungsholmen dom satt och surfade på internet istället.
  Sen ringde jag en notarius publicus som skulle ha 180 kr per papper, då sa jag det kan ni glömma, ni får göra det gratis men det ville dom inte så då var det en vänligt offentligt anställd på skatteverket som ställde upp helt gratis.
  Så nu har jag mitt leg och letar ett bra bemanningföretag.

 • Alexandra Anmäl

  Jag har bestämt mig för att jobba i norge, enbart för att ha möjlighet att tjäna ihop ordentligt med pengar. Jag har precis skickat mina papper till norge, passkopia, examensbevis, sskleg samt tjänstgöringsintyg. Jag fick de stämplade på arbetsförmedlingen, det tog fem minuter och var gratis! Nu är det bara att hoppas att allt är korrekt så de inte kommer i retur. Det kan tydligen ta upp till två månader att få det klart. Jag tycker det verkar vara svårt att välja bemanningsföretag, har haft kontakt med nursepartner men när jag läser inläggen här blir jag skeptisk. Jag vill ju tjäna så mycket som möjligt när jag åker. Någon annan som kan rekommendera eller tipsa om bemanningsföretag? Eller är det någon som har erfarenhet att jobba direkt för nån norsk arbetsgivare? Hur funkar det då med resa och boende? Jag är jättenervös inför detta men försöker se det som en utmaning och väldigt nyttig, och förhoppningsvis rolig, erfarenhet!

 • Susanne Anmäl

  Hur skiljer sig arbetet åt för en ssk i Sverige respektive Norge? Gör man samma uppgifter, hur är det med medicinskteknisk utrustning, liknar det vårt? Är det svårt att först norskan, tänker fr a på siffrorna? Hur kan man förbereda sig inför resan?
  Tack på förhand Susanne

 • anne Anmäl

  Jag har jobbat runt lite i Norge detta året 2009. Har jobbat både för Adecco och Rettbemanding. Min timmlön efter 16 års erfarenhet är på 190 nkr Kvällstillägg 60 nrk/timme + helg 40 nrk/timme. För egen del har jag blivit fantastiskt bemött var jag än har jobbat. Men har blivit noga med VAR jag hamnar och hur jag ska bo. Hur går bussar och tåg tex. Ganska mycket sämre med färdmedel på helger i norge. Fick vänta 6 timmar på en buss efter att jag jobbat extra en natt (lagom kul). Bodde ute på vichan i 9 veckor med superkassa bussförbindelser. Man kan hålla sig för skratt. Egen lägenhet betydde rum i källaren gillestuga hos stor familj. Passar en del men inte mig. Jag har hört att Helsenor är supersnåla med lön en syrra som fick 175 nrk plus superlåg reseersättning. Specialist utbildad ssk ska tjäna minst 200 nrk i timmen + ob. Det är ju trots allt vi som driver maskineriet. Lycka till!!

 • Calle Anmäl

  Hur ska jag göra med blanketten E101. Vad jag förstår så om du vill vara försäkrad i sverige så ska du jobba en gång i kvartalet och fylla i E101. Men samtidigt har jag hört att de sociala avgifterna är lägre i Norge och då borde jag väl ”tjäna” mer på att inte använda E 101 och iställer vara försäkrad i Norge? Jag vill tjäna så mycket pengar som möjligt…
  Jag är väldigt intresserad av ett svar då jag snart kommer sticka iväg och arbeta som sjuksköterska.

 • nelly sjusköterska Anmäl

  Hej Susanne! Jag har varit 2 v i april 2009 och arbetat som sjuksköterska i Stavanger i Norge, var svårarae än jag trodde med språket, men hade ett norskt-svenskt lexikon som användes flitigt. Var väldigt nervös att åka iväg då jag bara jobbat 1,5 år som sjuksköterska men är glad att jag vågade, har nu sagt upp mig hemma i sverige o ska tillbaka och arbeta i Norge för att att få ihop pengar för långresa. Svenskar har ett bra rykte där och de flesta är hjälpsamma när du är kommer dit som en svensk sjuksköterska. Lycka till med Norge! / Nelly

 • lillan Anmäl

  Ligger först på avtalslistan avde sex bolag som får hyra ut till Norge. I verkligheten betyder det att om de kan hyra ut en ssk som avd vill ha (efter avd krav på kompetens etc) så MÅSTE de ta henne/honom. Om inte Adecco kan ge dem det måste de ta den som ligger tvåa;Nursepartner. REsterande bolag vet jag ej. Jag har tidigare jobbat på NP men nu gått över till Adecco då de betalar sååååå mycket mer per timma och ger samma service.Men aldrig skulle jag tala illa om Np. personalen där är super och ställer alltid upp om man får problem men bostaden, resan, avd eller nåt annat!!! riktigt god service!!! men för plånbokens skull…, Adecco…Ha det bra i Norge!

 • Katarina Anmäl

  Så var det för mig också! Mina två kollegor fick samma dag stämplade kopior, men jag hade otur att möta på någon som inte ”gör sånt längre”. Lycka till.

 • mimmi Anmäl

  Jag har en fråga till Lillan eller nån som vet. Är det det Norska eller svenska Adecco som betalar så bra? Upptäckte i dag att det både finns ett svenskt och ett norskt Adecco och de är inte samma företag, detta gjorde mig lite konfunderad.

  Tacksam för svar!

 • Anette Anmäl

  Är det någon som arbetat som psyksyrra i Norge? Hur fungerade det? är uppdelning som i Sverige affektiva, psykos, akut avdelningar eller är det olika på olika sjukhus? Någon som varit i väg som kan berätta om det är något särskilt man skall tänka på?

 • Kalle Jung Anmäl

  Hej!
  Som rekryteringsansvarig på ett av de stora bemanningsföretagen som erbjuder jobb i norge är jag förstås jävig i denna frågan men mitt tips till dig är att verkligen kolla runt och jämnföra mellan de olika företagen. Ang lön och övriga villkor skall du alltid ta reda på helheten: avtalar man lön i norska eller svenska kronor?, är lönen exkl semesterersättning?, hur ligger OB-ersättningen?, har man övertidsersättning? osv.

  Är du nyfiken på hur det är att jobba som bemanningssjuksköterska i norge kan jag rekommendera dig att besöka vår blogg som sköts av en av våra anställda. Denna blogg kan du hitta på: http://www.xtracareblogg.se

  Kalle Jung
  Rekryteringsansvarig
  Xtra personell care

 • Viktor Nord Anmäl

  Numera är det enkelt att få hjälp med allt som rör jobb i Norge som sjuksköterska. Besök http://www.sverige-norge.se/ssk och anmäl ditt intresse.

 • andreas Anmäl

  Jobbar som ssk:a för Xtra Care och trivs mycket bra med det!

  Skriver om mitt bemanningsliv på http://www.xtracareblogg.se.

  Välkommen att läsa om du är nyfiken (svarar också på frågor)!

 • pia mårtensson Anmäl

  Jag har läst de inläggen här så blir man helt snurrig? vilket är bäst? Adecco verkar ok? jobbar i Danmark nu sedan 4 år tillbaks, men det börjar inte bli mycket lönt längre. Sedan är det olika meningar om den föb….. legitimationen som nu ska ha helt plötsligt för att vara godkänd undersköterska, man har blivit godkänd en gång? och sen är det en massa sparpaket etc… så nu blir det Norge , för man slutade i Sverige för att tjäna pengar, när man har kompetens sedan 1976 och en massa erfarenhet. Gärna något bra om någon har något att komma med , vilket som är helt ok att jobba för. Tack på förhand Pia

 • Lite besviken ! Anmäl

  Kolla alltid hur lønen ær førdelad. I den timløn som de sæger, ingår ofta semesterersættning också, så det låter vældigt bra, men icke.
  Traktamente! Jobbar man i Norge, ska man ha traktamente. Då menar jag inte att man ska ha 190kr/dag som NP betalar, det ræcker inte ens till frukost i Norge.Næ,bor man i Sverige och jobbar i Norge ska man ha enl skattemyndigheten 802kr/dag! och det behøvs om man ær i Norge en længre tid. Maten ær skitdyr. Traktamente ska man ha før utlægg av telefonsamtal, mat och annat man behøver før att klara vistelsen i Norge, i det ska inte kostnader før boende och resa ingå, Læs på http://www.skatteverket.se . Ryktet går också att man får førmånsbeskattning på boende och resa hos detta bemanningsføretag. Nog ær dom lite luriga allt, så pass upp! Men så børjar dom få dåligt rykte också. ærlighet varar længst.

 • Älskar mitt jobb, inte till vilket pris som hels! Anmäl

  Jag jobbar för NP. Håller med om att man får dåligt betalt.Ingen övertidsersättning heller. Semester ersättning är inbakad i lönen, otroligt lurigt. Traktamentet har jag funderat över. Har läst på skatteverkets sida och det är 802kr per dag som gäller. Dåligt av NP att inte se till att man har så man klarar sig när man ställer upp och jobbar så långt hemifrån, något ska man väl ha för det asociala livet man lever under den tiden.. Dom tar in så mycket pengar så för dom är det ”småpotatis”
  Har traktamente på 189kr/dag men det räcker inte ens till en måltid under dagen.De lockar med sommarbonus, men 400kr – 900kr per vecka är ju ett skämt, skulle ju vara per dag. Man får göra som en av de föregående talarna, ses sig om vem som betalar bäst.

 • Besviken Kia Anmäl

  Hej

  jobbade tidigare för Xtracare. De som skriver om NP är det sämst betalda företaget, har inte arbetat för Xtracare, de har nu sänkt alla löner med 10%, vilket ger en timmlön runt162-157 nkr. eftersom de nu insisterar på att de som vill jobba för dom måste ha E101. Så för att finansiera de svenska soc, avgifterna måste de som arbetar betala dem, övertid helg tillägg 36 kr, från 40 etc. Undrar vad facket säger om detta, finns det inte avtal i Norge också??

 • Anonymous Anmäl

  Hej
  Jag är en sjuksköterska som jobbat i Norge sedan 2007. Åkte först med Achima och sedan för Vacant. Båda har dåligt betalt ingen övertid osv. Nu jobbar jag själv på ett sjukhus utanför Oslo, är anställd i deras vikarie pool. Får 200 NOK i timmen bättre ob plus övertid. Jag betalar mina resor och boendet själv men det lönar sig iallafall. Resor och boende får man dra av på skatten. Så jag kan rekomendera alla sjuksköterskor att jobba direkt för sjukhusen eller i kommunen. Bemanningsföretagen lurar en verkligen på pengar.

 • Kicki Anmäl

  fixade du norskt bankkonto för att få ut lönen?

 • Anita Anmäl

  Vi vikarier vill jobba så mycket som möjligt under våra arbetsperioder i Norge och det har ju betytt att sjukhusen har brutit arbetstidslagen. Nu är alla sjukhus och vikariebyråer satta under hård kontroll. Vi får nu arbeta max 48 timmar/v om vi har tur, skall arbetstidlagen hållas 100% så blr det bara 35 timmar/v. Jag har själv drabbats av detta och sitter nu på baken i min norska hybel och rullar tummarna. Blir mycket intressant att se hur detta påverkar det norska helsevesendet, finns ju ingen svensk syrra som ställer upp på sådant trams. Kan bara säga lycka till med sommarplaneringen Helse Norge.

 • Erik Anmäl

  Jag läste på http://www.xn--sjukskterska-9ib.nu/sjukskoterska-max-48h-per-vecka-i-norge/ om det du beskriver anita och måste hålla med dig, det finns ingen svensk syrra som ställer upp på sånt trams! Ska de ha dit mig på de nya villkoren får de allt höja min grundlön kraftigt så att jag tjänar lika mycket pengar som tidigare. Annars kan jag inte rättfärdiga resandet och tiden ifrån vänner och familj.

 • Sanna Anmäl

  Jag ska åka till norge i sommar, 7 veck, och har kontakt med adecco. Info som jag har fått är lägsta lönen 198 sek/tim och 69kr/tim ob. Så det står alltså svenska kr. I norska blir det runt 170 nok. Är detta rimligt? Jag har jobbat 1,5 år i Sverige.
  Sen undrar jag om det här med traktamente? Har man rätt till det? Är det inte bara om man jobbar i norge via ett ”hemföretag” i Sverige? Som en tjänsteresa?
  Ska jag begära kontrakt på norsk eller svensk lön?
  TACK på förhand om nån kan svara
  /Sanna

 • annie Anmäl

  En liten fråga till dig Sanna som undrade om traktamente. Tyvärr har jag inga svar till dig i nuläget eftersom jag själv precis börjat leta mig fram i den norska jobbdjungeln inför sommaren! Hittade den här tråden med en del intressanta tips. Jag undrar om du varit i kontakt med norska eller svenska Adecco? Tycker att det är lite förvirrande att veta om det är bäst att åka via en norsk eller svensk bemanningsfirma, om om samma firma finns både här och där, är det då den norska man ska kontakta? Undrar också om vad som är realistiskt att få i lön, har ca 3 års erfarenhet som ssk i Sverige och utomlands. Du skrev att deras minimilön är en viss summa.. men om du har erfarenhet borde du väl ligga lite högre än denna? Tacksam för alla tips som finns därute!

 • annie Anmäl

  En liten fråga till dig Sanna som undrade om traktamente. Tyvärr har jag inga svar till dig i nuläget eftersom jag själv precis börjat leta mig fram i den norska jobbdjungeln inför sommaren! Hittade den här tråden med en del intressanta tips. Jag undrar om du varit i kontakt med norska eller svenska Adecco? Tycker att det är lite förvirrande att veta om det är bäst att åka via en norsk eller svensk bemanningsfirma, om om samma firma finns både här och där, är det då den norska man ska kontakta? Undrar också om vad som är realistiskt att få i lön, har ca 3 års erfarenhet som ssk i Sverige och utomlands. Du skrev att deras minimilön är en viss summa.. men om du har erfarenhet borde du väl ligga lite högre än denna? Tacksam för alla tips som finns därute!

 • Syster M Anmäl

  Jag har 10 års erfarenhet och har jobbat extra ett par år i Norge. Jag tog själv kontakt med personalkontoret på det sjukhus som jag tyckte låg närmast min hemort och ordnade själv leg, skattekort och personnummer. Sjukhuset betalar mina resor (jag kör med egen bil) samt ordnar boende nära sjukhuset. Jag en fick en seriös inskolning första gången jag åkte (stannade då 10 dagar) och ett vänligt bemötande av de flesta. _Sjukhuset jag jobbar på har dock drivits av svensk personal i åratal och det märks att norska syrror är ganska trötta på att ständigt jobba med vikarier. Man får vara flexibel och vara beredd på att hoppa runt mkt.
  Tjänar man mindre än ”minstefradraget:”72 800 norska kronor (man deklarerar i norge), får man tillbaka hela den inbetalade norska skatten. Semestertillägget kommer dessutom, som tidigare skrivits, skattefritt i klumpsumma.
  Jag hade först kontakt med nursepartner men upplevde att man skulle skriva under på att följa en väldig massa regler, man skulle göra god reklam för företaget, aldrig avslöja lön och liknande. För min del var det nog för att avstå – jag är ingen livegen och anser att jag är representerar min yrkeskår och mitt eget varumärke och har min lojalitet främst gentemot patienterna. Företaget har friheten att säga nej tack till mina tjänster om de inte är nöjd med min prestation.
  Åker du ”privat” har du dessutom alla möjligheter att återkomma till samma avdelning där du kan rutinerna, skapar goda kontakter och får fina vänner.

 • Ferry Anmäl

  Hejsan !
  Jag Söker Lastbilchaufför .
  TACKSAM FÖR ALL HJÄLP ! <3:)
  MVH
  Ferry
  0737328710

 • Ferry Anmäl

  Hejsan !
  Jag Söker Lastbilchaufför .
  TACKSAM FÖR ALL HJÄLP ! <3:)
  MVH
  Ferry
  0737328710

 • Anna Anmäl

  Jag har jobbat i Norge i flera år för olika bemanningsföretag och trivs som fisken i vattnet.
  Det finns många olika jobb sajter.
  Hittade jobb här; http://www.medrek.se/jobb/Norge.htm

 • Kristofer Janiec Anmäl

  Man ska aldrig glömma bort att bemanningsbyråerna inte sysslar med välgörenhet. De tjänar miljoner på svensk vårdpersonal, och man ger bort en stor del av lönen som provision till bemanningsbyrån. Jag är läkare, utbildad i Lund och har startat en firma som sysslar med rättvisa vårdjobb i Norge, där man tjänar mer. Du kan finna oss på:
  http://www.kooperativbemanning.no

 • Kalle med kollen Anmäl

  Nu finns det ett nytt forum där du som är intresserad av att jobba som vårdpersonal i Norge kan hitta all information du behöver!

  Gå in på: http://www.jobbamedkalle.se

 • Odin Søvik Anmäl

  Om du er ute etter jobb i Norge som sykepleier vil jeg virkelig anbefale å gå inn på medrec.no

  Dette er et nordisk samarbeid innen helserekruttering (sykepleier, lege og alt innen helse)

 • kalle Anmäl

  Tips till er som läser detta 2013. Det finns en sida som kan informera dig om att jobba i Norge och vad du ska tänka på innan du åker dit: http://jobba-i-norge.nu/

 • ssk Anmäl

  Om du skattar i norge ska du väl följa de norska reglerna?

 • krystyna Anmäl

  halo
  jag är sjuksköterska som har jobbad i mitt yrke 40 år Nu jobbar jag åt oslo kommun som timmanstäld och fått 182 NOK / tim
  Så hur mkt borde jag får i timme då
  Måste ringa faket och fråga Hur det börde vara

 • krystyna Anmäl

  jobbar för Xtracare och känner mig mkr nöjd Det enda som är dom dåliga på att 2 glöma betala reseersättning ” som dom lovar enligt schablon
  annars det är o key

 • Sykepleier Anmäl

  OB-tillägget får man inte när man går på övertid någonstans i Norge

 • Elisabeth Jensen Anmäl

  Hur lätt som helst. .sök bara på Bemanning företag i vården. .bäst att börja med. .dom ordnar boende gratis.

 • Kristofer Anmäl

  En informationssida för svenska sjuksköterskor i Norge, helt utan reklam, med lönekalkulator, rättigheter osv. En hel del ”insider-information” om bemanningsbranschen…
  http://www.sjukskoterskanorge.no

 • Kristofer Anmäl

  Som sjuksköterska med 40 års erfarenhet är din lagstadgade tarifflön minst 217 NOK i timmen, men man brukar få mer om man har så lång erfarenhet som du. Väldigt konstigt att du bara får 182 NOK…

 • Insatt i branschen Anmäl

  Håller med dig om att Adecco betalar en hög timpeng, däremot är det inte sant att de ligger ”högst” på ”avtalslistan” som du skriver. Varje sjukhus och kommun har sina avtal och där hamnar bemanningsföretagen i olika ordningsföljd. Möjligen ligger Adecco högst upp där just du jobbade, men det finns ju tusentals arbetsplatser i Norge… Man kan alltså inte generalisera på det viset, utan man borde vara väldigt noga med att fråga sitt bemanningsföretag hur de ligger till på just den aktuella arbetsplatsen man funderar att börja jobba på innan man skriver under kontraktet!!! Adecco är annars kända för att vägra sjuksköterskorna jobba på övertid, men det finns också väldigt många andra bemanningsföretag som vägrar just detta, så det är inte bara Adecco.

 • KJ Anmäl

  Håller med dig. Bemanningsföretag som betalar tarifflön, alltså samma lön som norska sjuksköterskor är skrattretande. Om man som svensk lämnar hem och familj för att hjälpa till i den norska vårdkrisen så borde man ha mer pengar än de norska sjuksköterskor som har familjen på 10 minuters bussavstånd.

  Men bara så du vet så finns det bemanningsföretag som betalar mycket högre än tariff, man kan få 230-240 NOK i timmen som nyutbildad ssk om man bara söker runt lite på google. Allt på detta forumet verkar kretsa kring 2-3 av de största bemanningsföretagen, men det finns ju hundratals bemanningsföretag i Norge.

Anmäl

Är du säker på att du vill anmäla det här?